Golf 8 akü öneri

mj3

Yeni Üye
Araç
Golf 8 Style
Merhabalar, golf 8 1.0 etsi style aracam da akü kısıtlı uyarısı vermeye başladı sanırım ömrü doluyor. Aküyü değiştirmeyi düşünüyorum serviste orjinal aküsüyle mi değiştirmeliyim ya da önerebilceğiniz akü var mı?

Merhabalar, golf 8 1.0 etsi style aracam da akü kısıtlı uyarısı vermeye başladı sanırım ömrü doluyor. Aküyü değiştirmeyi düşünüyorum serviste orjinal aküsüyle mi değiştirmeliyim ya da önerebilceğiniz akü var mı?
Öncelikle servisten orjinal akünün (eco seri olmayan) akünün fiyatını sorunuz, Serviste 3 yaş ve üzeri araçlarda (yedek parça ve işçilikte) %20 Zubizu indirimi hakkınız mevcuttur (aracın yaşı ilerledikçe bu indirim oranı daha da artacak) Serviste yedek parça bölümünden aldığınız akü fiyatından %20 düşerek ve dışardan da (N60 kodlu) Varta EFB 60 Ah akünün fiyatını öğrenip bütçenize göre tercih yaparsınız.

vartanın silver ve blue serisi var hangisi daha iyidir ?

vartanın silver ve blue serisi var hangisi daha iyidir ?
Sizin fabrikasyon akünüz EFB tip aküdür, Varta ‘da buna karşılık gelen Blue Dynamic EFB ‘dir.

Silver Dynamic ise AGM tip aküdür, AGM akülerin ömrü daha uzundur, Varta Silver Dynamic AGM aküler aracınıza uyumludur fakat aracınızın hali hazırda mevcut olan aküsü EFB tip olduğu için AGM tip aküye geçiş yaparsanız takılan akünün bilgisayar ile kodlaması yapılması gerekir.,

Aracınıza uyumlu olan aküler;
Varta Blue Dynamic EFB 60Ah (N60 kodlu)
Varta Silver Dynamic AGM 60Ah (A8 kodlu)

Alacağınız akünün 4-5 aydan daha eski tarihli olmamasına dikkat ediniz, Üretim tarihini kontrol ediniz.

Sizin fabrikasyon akünüz EFB tip aküdür, Varta ‘da buna karşılık gelen Blue Dynamic EFB ‘dir.

Silver Dynamic ise AGM tip aküdür, AGM akülerin ömrü daha uzundur, Varta Silver Dynamic AGM aküler aracınıza uyumludur fakat aracınızın hali hazırda mevcut olan aküsü EFB tip olduğu için AGM tip aküye geçiş yaparsanız takılan akünün bilgisayar ile kodlaması yapılması gerekir.,

Aracınıza uyumlu olan aküler;
Varta Blue Dynamic EFB 60Ah (N60 kodlu)
Varta Silver Dynamic AGM 60Ah (A8 kodlu)

Alacağınız akünün 4-5 aydan daha eski tarihli olmamasına dikkat ediniz, Üretim tarihini kontrol ediniz.
peki 70A takabilirmiyiz uyumlumudur ya da takmak mantıklımı olur araca bir zararı olurmu cevapların için teşekkürler.

peki 70A takabilirmiyiz uyumlumudur ya da takmak mantıklımı olur araca bir zararı olurmu cevapların için teşekkürler.
servisten değişirseniz veya fiyat alırsanız buraya da yazar mısınız

servis işçilik hariç 7300TL fiyat verdi. varta bayi efb 60ah için işçilik dahil 4200TL fiyat verdi

takılır eğer araca müzik sistemi koymayacaksan gerek yok bilgin olsun standart donanım için yeterlidir 60 amper

servis işçilik hariç 7300TL fiyat verdi. varta bayi efb 60ah için işçilik dahil 4200TL fiyat verdi
servisin verdiği fiyat varta için miydi? eko akü fiyatı değil dimi?

takılır eğer araca müzik sistemi koymayacaksan gerek yok bilgin olsun standart donanım için yeterlidir 60 amper
hayır orjinal haliyle kullanıcam aracı bir etkisi olmaz diyosanız gerek yok o zaman

@mj3 aracım dizel ve fabrikadan 68 ah agm akü ile geldi agm akü dayanıklıdır. 4,5 yıl sonra ömrü dolmadan değiştirdim. Değiştirdiğim aynı akü 7 yıl dayandı. Şuan 72 ah agm Exide marka akü taktırdım.
Gelelim farklı amper değerlerine. Fabrikadan 60 ah geldiyse 60 ah takılması pratik çözüm. Ancak kapasite artışı gerekiyorsa alternatör kapasitesi destekliyorsa yükseltme yapmanız sorun solmaz.ancak akü boyutları farklılık gösterir. Boşluk varsa 70ah ve civarı kapasite kullanılabilir. Dışarıdaki akülerin marş basma gücü fazla. Bunu kıyaslayınız.
Ben Exide 72 ah agm aküyü çokça araştırdım. Uzun süre kullanım düşünüyorsanız. Tavsiye ederim. Marş basma gücü servisteki aküden fazla ve hissedilir derecede farklı diyebilirim.

Son düzenleme:
Aracınız Golf Mk7 veya Mk7,5 olsaydı 70Ah takabilirdiniz, ancak Mk8 kasada (akü kılıfı) fabrikanın taktığı akünün boyutuna göre yapmışlar, Ayrıca Mk8 kasada akünün üzerinde (metal bir plaka) var.,

70Ah akünün boyutları (en x boy x yükseklik) olarak 60Ah aküden daha büyük olduğu için mevcut akü kılıfınız ve metal plaka 70Ah aküye uyum sağlamayabilir., Akü kılıfınızın ve metal plakanın bir boy büyük akü için fazladan pay (boşluk) var mı.? Kontrol etmeniz lazım, Esas önemli olan aracın alternatörün fazladan 10Ah için kapasitesi yeterli mi öğrenmeniz gerekir, 2-3 ah farkını alternatör tölare edebilir ama 10 Ah ciddi bir fark olduğu için aracınızın alternatörü yeterli gelmeyebilir,

Varta Blue Dynamic EFB 60Ah ve
Varta Silver Dynamic AGM 60Ah boyutları;
(242mm Uzunluk / 175mm En / 190 mm Yükseklik)

Varta Blue Dynamic EFB 70 Ah ve
Varta Silver Dynamic AGM 70 Ah Boyutları:
(278mm Uzunluk / 175mm En / 190mm Yükseklik)

Ayrıca 60Ah akü yerine 70 Ah akü takarsanız yeni akünün kodlamasının yapılması şarttır, yapılmazsa daha yüksek amperli takmanın hiç bir anlamı kalmayacaktır.

golf 8 etsi için yakın zamanda serviste eko olmayan varta akü taktıran var mı? varsa ne kadar ödediniz?

Geri
Üst Alt