@ogzogz pardon golf 7 2014 1.2 tsi tepe lambasi düğmeli dolayısıyla kendini kapatmiyor araç bir hafta yattı bindim marş yaptım zor basti baktim lamba açık sarj ettim sarja takar takmaz full dedi uğraştım vs erken fulledim sonra fişten çekip tekrar takıyorum saatlerce dolmuyor sanırım öldü
aküyu araca taktim dün voltaj 12.4 tü biraz dolandim bugün tekrwr ölçtum 12 ye düşmüş marş basarken 10un altina düşüyor 2014 model araçta 2016 model akü napiyor onuda anlamış değilim ömrü dolduysa yenisini alacam elbet agmler pahali efb ise efb alacam
Tepe lambası (normal şartlarda) tepe lambasını sürekli açık olacak şekilde açtığımızda aracı kitleyin —>hemen veya kısa süre sonra kendini kapatır,
Aksi durum varsa araçta bir sorun var demektir..!! Geçmişte bilinmeyen bir zaman araca yapılan bir hatalı kodlama neticesinde bu ayar (yanlışlıkla) değiştirilmiş olabilir,
Diğer olasılık; tepe lambası açıkken aracı kitlediniz ertesi gün aracıın kapıları açıp motoru çalıltırdığınızda tepe lambasının açık olduğunu zannettiniz, Ama aslında siz aracı bir gün önce tepe lambası açık şekilde aracı kitlediğinizde araç tepe lambasını kapattı ve ertesi gün araca bindiğinizde tepe lambasının açık olduğunu fark ettiniz ama tepe lambasının tuşu basılı olduğu için aslında aradan geçen zamanda lamba kapalıydı ama tuş basılı olduğu için siz araca bindiğinizde lambayı tekrardan açtı,
Aksi olunsuz bşr durumda zaten aküyü 1 günde bitirir.,
Araç TSI motora sahip ise fabrikadan EFB akü takılı olarak gelir,
Yalnızca TDI araçlar AGM akü ile geliyordu, Ancak maliyeti düşürmek adına artık TDI araçlarda da EFB akü ile gelmektedir.,
Yani aracınız TSI motor ise EFB akü alabilirsiniz ama eski sahibi gibi AGM akü alırsanız, akünün araca kodlaması yapılarak kodlama aşamasında AGM tip akü seçilmelidir,
Ayrıca TSI motorlu araçlar fabrikandan genelde 59-60 Ah akü ile gelir, TSI motorlu Golf’ler istisnai durumlarda nadir olarak 70 Ah akü ile gelir, yani akü almadan önce yetkili servis yedek parça bölümü ile görüşerek aracınızın akü kapasitesi kaç Ah olduğunu öğrenmeniz yararınıza olur,
Bu sayede (fabrikasyon akünün Ah kapasitesini öğrenerek) eğer araç 59-60 Ah gibi kapasitesi var ise 70 Ah akü almanıza gerek olmayacak, ve bu da size akü alırken daha az ücret cebinizden çıkmış olur.