Golf 8 akü öneri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mj3
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akücü diyor ki; bu aküyü niye aldın?(daha önceki akü agm 70ah)

Sonra efb 70ah akü takıyor ve akücü diyor ki araç aküyü tanır..

Eğer daha önce efb olan aküye agm takılınca agm olarak tanıtılmış ise, şimdi efb takıldığını düşünürsek acaba araba ile akü tanışacak mı?

Fıkra burada bitiyor hocam, klavyene sağlık. :ROFLMAO:

Merhaba. 2021 golf 8 dsg aracımda ara ara 12 v akü uyarısı alıyordum. servisten indirimli 8000 tl fiyat almıştım. Dışarda 3650 tl varta marka N60 ile değiştirdim. Sorunsuz çalıyor.
güncelleme. araçta e tsi devreye girmemeye başlamıştır. akü değişimi kaynaklı bir hata oluştuğunu düşünüyorum. serviste orjinal akü (7450tl) değişimi ve yazılım çalışmasıyla düzeltilmiştir.

Ekli dosyalar

• IMG_3078.jpeg
    IMG_3078.jpeg
    313.3 KB · Görüntüleme: 23
Bugün mutlu bayiine gittim akü bitiyor bi bakarmisiniz dedim kaputu kaldırdi bu aküyu niye aldin efb olmasi lazim dedi önceki sahibi almıştır dedim ölçtü çokta kötü olmadığıni söyledi ama bir kaç gün yatsın bitiyor dedim kaçak olabilir mi 0.2 amper çekiyor dedim uykuya girincemi ölçüyon dedi 1dk içinde düşüyor öyle kaliyor dedim 45 dk beklemen lazim anca uykuya dalar dedi ölçü aletini bağladık 45 dk bekledik 0 a düştü o zaman kaçak yok aküden dedik

70 amper Mutlu 4200 varta 4600 müş varta efb taktik kodlamasini söyledim eksi kutup başındaki bir parça var o kodlamasiymis onu söküp takinca tanır o dediler bilgisayardan tanıtıyorlar dedim gerek yok araç tanir zaten dedi tm dedim öyle kaldı

TSI araçlarfa fabrikadan EFB akü ile geliyor,

Aracın orjinal fabrikasyon aküsü çok yüksek ihtimalle 59 Ah idi (araç tsi motor çünkü),

Önceki sahibi 70 Ah AGM takmış,

Şimdi siz 70 Ah EFB taktınız,

Önceki msj.ımda akü almadan önce yetkili servis (yedek parça bölümü) ile irtibata geçip aracın fabrikasyon aküsünün kaç Ah okduğunu öğrenmenizi tavsiye etmiştim..,

Şimdi siz 60 Ah yerine 70 Ah akü alarak cebinizden daha fazla maliyet çıkmış oldu,

daha da önemlisi fabrikasyon akü 59 Ah EFB Ve şuan alınan 70 Ah EFB aracın aküsünün kodlamasının yapılması gerekiyor., arada çok ciddi kapasite Ah farkı var çünkü,

Almadan önce akünün üretim tarihini kontrol ettiniz mi..? Garanti kartı üzerinde 14 haneli bir kod bulunur.

Bu 2 mesajınızdan ne demek istediğiniz hakkında kimsenin birşey anladığını zannetmiyorum ;

Önce dışardan Varta 60 Ah EFB N60 akü alınınmış, Sonra daha 1 hafta geçmişkrn yetkili servisten orjinal akü alınmış..,

1) Merhaba. 2021 golf 8 dsg aracımda ara ara 12 v akü uyarısı alıyordum. servisten indirimli 8000 tl fiyat almıştım. Dışarda 3650 tl varta marka N60 ile değiştirdim. Sorunsuz çalıyor.

2) güncelleme. araçta e tsi devreye girmemeye başlamıştır. akü değişimi kaynaklı bir hata oluştuğunu düşünüyorum. serviste orjinal akü (7450tl) değişimi ve yazılım çalışmasıyla düzeltilmiştir.

@forzaGilles şöyle söyleyim araci aldığımda akü kılıfi yoktu akü ortada gibi hic hoş bir görüntü yoktu akü kılıfi olmamasi sebebi 70 amperlerin uzun olmasi sebebiyle büyük ihtimal kılıf olmadi attilar dedim buna uygun kılıf almıştım büyük ihtimal orjinali 60 lik ben kılıf uymaz diye 70 lik alayim dedim ayrica arasında 400 lira gibi bir fark var sanırım sorun etmedim

Tarihini sordum zaten bizde eski mal olmaz dedi takarken kontrol ettik üretim 2024 son aylar en fazla 5 aylık olabilir yani adam bak ben kefilim malımı biliyorum dedi

@nurettinpelen şimdi servis pahalı diye dışarından akü aldın sonra araç arıza verdi servise gidip fiyat sorduğun aküyü aldın sorun çözüldü, yani iki akü sahibi mi oldun 🤔 iade edersin umarım…

Bu 2 mesajınızdan ne demek istediğiniz hakkında kimsenin birşey anladığını zannetmiyorum ;

Önce dışardan Varta 60 Ah EFB N60 akü alınınmış, Sonra daha 1 hafta geçmişkrn yetkili servisten orjinal akü alınmış..,

1) Merhaba. 2021 golf 8 dsg aracımda ara ara 12 v akü uyarısı alıyordum. servisten indirimli 8000 tl fiyat almıştım. Dışarda 3650 tl varta marka N60 ile değiştirdim. Sorunsuz çalıyor.

2) güncelleme. araçta e tsi devreye girmemeye başlamıştır. akü değişimi kaynaklı bir hata oluştuğunu düşünüyorum. serviste orjinal akü (7450tl) değişimi ve yazılım çalışmasıyla düzeltilmiştir.
Merhaba. İlk başta varta akü ile akü değişimi yapıldı, yazılımsal sıkıntı sonrasında servise gidildi. Akü orjinal olmadığı için işlem yapılmadı. Orjinal akü takıldı ve sonrasında yazılımla ilgili sorun giderildi. Akü ile ilgili değişimde yaşadığım olayı özetlemek istedim. Tam olarak anlaşılamayan nedir? Yardımcı olmak isterim.

Bugün @GolfTutkulu arkadaşımizla buluştuk saolsun akünun kodlamasini halletti araçta fabrikasyon değerler kayıtlıymis 59ah 70ah yapınca akü zayif dedi belliki tam şarj etmiyordu

bunu da hallettik şükür kendisine çok teşekkür ederim temiz yüzlü iyi bir arkadaş

Bugün @GolfTutkulu arkadaşımizla buluştuk saolsun akünun kodlamasini halletti araçta fabrikasyon değerler kayıtlıymis 59ah 70ah yapınca akü zayif dedi belliki tam şarj etmiyordu

bunu da hallettik şükür kendisine çok teşekkür ederim temiz yüzlü iyi bir arkadaş
Bugün mutlu bayiine gittim akü bitiyor bi bakarmisiniz dedim kaputu kaldırdi bu aküyu niye aldin efb olmasi lazim dedi önceki sahibi almıştır dedim ölçtü çokta kötü olmadığıni söyledi ama bir kaç gün yatsın bitiyor dedim kaçak olabilir mi 0.2 amper çekiyor dedim uykuya girincemi ölçüyon dedi 1dk içinde düşüyor öyle kaliyor dedim 45 dk beklemen lazim anca uykuya dalar dedi ölçü aletini bağladık 45 dk bekledik 0 a düştü o zaman kaçak yok aküden dedik

70 amper Mutlu 4200 varta 4600 müş varta efb taktik kodlamasini söyledim eksi kutup başındaki bir parça var o kodlamasiymis onu söküp takinca tanır o dediler bilgisayardan tanıtıyorlar dedim gerek yok araç tanir zaten dedi tm dedim öyle kaldı

Akücü diyor ki; bu aküyü niye aldın?(daha önceki akü agm 70ah)

Sonra efb 70ah akü takıyor ve akücü diyor ki araç aküyü tanır..

Eğer daha önce efb olan aküye agm takılınca agm olarak tanıtılmış ise, şimdi efb takıldığını düşünürsek acaba araba ile akü tanışacak mı?

Akü ile arabanın tanışmasında emeği geçen @GolfTutkulu teşekkürler..
Demek ki araba ile akü kendi aralarında tanışamamış..

Rica ederim hocam.

Selamlar olsun.

Merhaba. İlk başta varta akü ile akü değişimi yapıldı, yazılımsal sıkıntı sonrasında servise gidildi. Akü orjinal olmadığı için işlem yapılmadı. Orjinal akü takıldı ve sonrasında yazılımla ilgili sorun giderildi. Akü ile ilgili değişimde yaşadığım olayı özetlemek istedim. Tam olarak anlaşılamayan nedir? Yardımcı olmak isterim.
"12v kısıtlı" uyarısı kesildi mi akü değişiminden sonra ?

Varta iyidir bende hep kullanıyorum

Geri