Golf 8 vites topuzu kırıldı

Tlg190306

Üye
İsim
Tolga
Araç
Golf 8
Merhaba aracı yeni aldım ama araçtan soğudum nerdeyse. Vites topuzu bu şekilde çatladı ve yerinden çıkıyor. Garanti bitmiş. Servis 5 bin küsür fiyat istiyor. Ne yapılabilir bir fikri olan varmı. Koskoca volskwagen markası Bu kadar kalitesiz malzeme nasıl kullanır aklım almıyor. Bazılarınında konsoldaki parlak malzemede çatlama olmuş.

Ekli dosyalar

• 7DAE9B8F-53AE-482E-AA81-614019C6080E.jpeg
    7DAE9B8F-53AE-482E-AA81-614019C6080E.jpeg
    128.2 KB · Görüntüleme: 114

Hocan aliexpress gibi yerlerden çin malı var mı dır ? Bilmediğim için soruyorum. Kronikse bugün sana yarın bize.

Upvote 0
Merhaba aracı yeni aldım ama araçtan soğudum nerdeyse. Vites topuzu bu şekilde çatladı ve yerinden çıkıyor. Garanti bitmiş. Servis 5 bin küsür fiyat istiyor. Ne yapılabilir bir fikri olan varmı. Koskoca volskwagen markası Bu kadar kalitesiz malzeme nasıl kullanır aklım almıyor. Bazılarınında konsoldaki parlak malzemede çatlama olmuş.
Rezalet / yüzkarası bi durum

İngiltere de mk8 gti manual vites kullanıcısı da aynı durumu yaşamış

https://www.reddit.com/r/GolfGTI/co...t_knob_broken_less_than_1200_miles/?rdt=56201Screenshot_2024-11-08-00-53-09-087_com.android.chrome.jpgScreenshot_2024-11-08-00-52-18-982_com.android.chrome.jpg

Upvote 0
Upvote 0
Birebir aynı sorun aynı yerde bende de var çatlak izi bile aynı, aynı zamanda içindeki kelepçeside kırılmış bazen yerinden çıkıyor. Garanti bittiğinden dolayı servis benden 6-8 bin ₺ arası bir ücret istedi. Bazen geri vitese takarken vites çıkıyor ve şanzımanda dişli sürtmesi vs yapıyor. İkame bulabilsem değiştireceğim. Şu arabanın vites kolundan nefret ettim.

Upvote 0
Açıkçası ben golf 8’in bazı yerlerde malzeme kalitesini rezalet buluyorum, örneğin vites kolu, ön konsoldaki parlak çıta ( bende hafiften çatlama yaptı).
DSG patlıyor diye Manuel aldık. O da mı patlıyor şimdi :)

Golf 8.5'da aynı parça kullanılıyor sanırım.Dikkatli kullanalım.. Geçmiş olsun

Upvote 0
Vites geçişlerinde ses yapıyor mu? Bende bazen yokuşta 1’den 2’ye atarken özellikle dişli sürtme sesi geliyor (debriyaja tam anlamıyla basıyorum(ayağımı debriyajdan çekerken)). Servise götürdüm sorun yok dedi ve gönderdi ama ben bir problem olduğunu düşünüyorum.

Upvote 0
5 bine aldığımız yeni vites kolu araçtakinin aynısı mı ? Kodu değişmiş malzemesi yenilenmiş farklı bir kol mu? dikkat etmek gerek... Eğer aynı malzeme ve aynı ürün ise 2-3 sene sonra belki o da çatlayacak...

Büyük konuşmak gibi olmasın da, benim başıma gelse bu durum (eğer Golf 7 nin vites topuzu uyuyorsa) çıkma Golf 7 vites topuzunu bulur takardım. En azından tekrar kırılma olasılığı olmaz 12 yıldır binlerce kez denedik kırılmadı...

Ya da bu vites topuzunun geçici tamir çözümleri üzerinde uğraşırdım. O noktadan plastik kaynak vb yapabilecek yerler olabilir, ne kadar çirkin görünür ne kadar estetik bir tamir olur elbette denemeden bilinmez.

Haram olsun valla plastik parça 5 bin nedir yahu, bari iyi niyet garantisi vesaire olsun, bakımı burada yaptırırsanız müşteri memnuniyeti adına 2 bin 3 bin e fit oluyoruz desinler...

Son bir teklif
vw türkiye ve vw almanyaya (almanca) bu durumu detaylı iletin. Belki olumlu geri dönüş sağlanır. Belki fiyatta bir indirim koparılabilir. Mk7 döneminde Almanya ile iletişim kurup olumlu sonuç elde edilebilen durumlar olmuştu diye hatırlıyorum.

Upvote 0
Topuzu çıkarmak için demontaj klipsleri yukarı bakıyor, ve boyutları yetersiz kalmış. Genellikle 2-4-6. viteslere biraz sert atarsanız ve benim gibi topuzu ön tarafından kavrayarak kullanıyorsanız çok rahat şekilde kırılıp yerinden çıkacaktır. Değişmişken güzel olsun mantığıyla bakınırken aynı topuzun komple kristal tasarım ve ışıklı versiyonunu buldum fakat 90€ gibi bir fiyat görünce kırık topuzla 5 bin kilometredir hayatıma devam ediyorum. Volkswagen yine şaşırtmıyor. :)

Upvote 0

Bu hafta vites ile ilgili bende gittim servise.Şöyle ki 3 ten 4 e veya 5 ten 6 ya geçişlerde, vitesi atarken tık dıye bır ses gelıyor normalde olmayan bir ses. Kontrol ettik sorun bulamadık dedi servis. Ayrıca bayır asagı gaza basmadan giderken aracın sol ön kısımdan zırıltılı bir ses geliyor. Bunuda söyledım komple torpıto sokulecek dendi. İlk sokun dedım sonra daha da beteri olursa ugraşmayalım diye iptal ettim. Bugün bunu da gördüm yetti. Golf Maceram sanırım yakın zamanda sonlanacak.

Upvote 0

Geri
Üst Alt