Golf 8 vites topuzu kırıldı

Tlg190306

Üye
İsim
Tolga
Araç
Golf 8
Merhaba aracı yeni aldım ama araçtan soğudum nerdeyse. Vites topuzu bu şekilde çatladı ve yerinden çıkıyor. Garanti bitmiş. Servis 5 bin küsür fiyat istiyor. Ne yapılabilir bir fikri olan varmı. Koskoca volskwagen markası Bu kadar kalitesiz malzeme nasıl kullanır aklım almıyor. Bazılarınında konsoldaki parlak malzemede çatlama olmuş.

Ekli dosyalar

• 7DAE9B8F-53AE-482E-AA81-614019C6080E.jpeg
    7DAE9B8F-53AE-482E-AA81-614019C6080E.jpeg
    128.2 KB · Görüntüleme: 114

Geçmiş olsun herhese aşağıdaki konuda çok şey yazdık mk8-8.5 hakkında...

ben manuel aracımda bu dsg de yaşadıklarımı yaşamamıştım araç 6 aylıkken koltuk iskeletini değiştirdim garantiden aracımı seviyorum evet ama bazen delirtmiyor değil...

mk8,5 ilk çıktığında gittim style alacaktım kapıyı açtım bunu gördüm ee ben de zaten var bu, danışmana dedim sorun devam ediyor bunları niye düzeltmediler buradan zaten ses geliyor yol sesi geliyor cızırtı geliyor müzik sesi iyi diyor herkes her yeri açık kapı döşemesinden dolayı nasıl iyi gelebilir izalasyon lazım ve haftaya muhtemelen retrofit garage Emre de dört kapıya izalasyon yaptıracağım...

Mk9-10 artık neyse beklenir bu süreçte ya mevcut aracı kullanmaya devam edeceğiz sesimizi çıkarmadan ya da satacağız başka bir şey alacağız ben satmayı istiyorum ama arabamdan daha iyi bir araba olacağını da düşünmediğim için keyfe keder diyorum garanti bitene kadar devam garanti bittikten sonra zaten yeni seri çıkacak ondan alacağım belki...

IMG_2167.jpeg

@IBS6134 neler gördük neler...

• kapı açıp kapatırken mekanizmadan ses gelir
  • kaputtan ses gelir
  • ön konsoldan ses gelir
  • sos hatası verir
  • dsg vites hatası verir
  • koltuk iskeletinden ses gelir
  • kapı izalasyonlarından ses gelir
  • devriyaja basınca yay sesi gelir
  • vites atarken 3-4 yada 4-5 garç gurç ses gekir
  • tavan ışığından ses gelir
  • direksiyon çevirirken ses gelir
  • sağ koltuk altındaki cihazdan cızırtı sesi gelir
  • kapı iç plastik döşeme ile kaporta arası 3mm açık ses gelir
  • araç esneyince gacur gucur sesi gelir
  • ön kelebek camının oradan ses gelir
https://www.golftutkusu.com/topic/23572-golf-8-5-yalitimi-hk/#post-409419

Upvote 0

@Tlg190306 Hocam merhabalar, benimde vites topuzu kırıldı fakat benden dolayı değil :) araba servise girip çıktı... 15 20 dakika sonra farkettim ve direkt servisi aradım, hiç uzatmadan suçu direkt bariz bir şekilde servise attım nasıl araba kullandıklarını vs gördüğüm için hiç çekinmeden söyledim, vites topuz çatlaması garantiye giriyor değiştirelim dediler ve 1 hafta sonra parça değişti.

Aracı sıfır aldığımızda bayiden çıkarkende vites topuzunda ufak bir çatlak vardı söylememize rağmen biz bişey yapamayız demişlerdi :))

Extra olarak bir soruya daha cevap, kırılan vites topuzunu garanti inceleyecek diyerek bana vermediler, bende bunun üzerine sordum parça revizyon mu gördü diye evet dediler ne kadar doğru bilmiyorum ama araçtan çıkan her parçayı alıp incelerim vites topuzunu alamadım garanti dedikleri için.

Upvote 0

ben manuel aracımda bu dsg de yaşadıklarımı yaşamamıştım araç 6 aylıkken koltuk iskeletini değiştirdim garantiden aracımı seviyorum evet ama bazen delirtmiyor değil...

mk8,5 ilk çıktığında gittim style alacaktım kapıyı açtım bunu gördüm ee ben de zaten var bu, danışmana dedim sorun devam ediyor bunları niye düzeltmediler buradan zaten ses geliyor yol sesi geliyor cızırtı geliyor müzik sesi iyi diyor herkes her yeri açık kapı döşemesinden dolayı nasıl iyi gelebilir izalasyon lazım ve haftaya muhtemelen retrofit garage Emre de dört kapıya izalasyon yaptıracağım...

Mk9-10 artık neyse beklenir bu süreçte ya mevcut aracı kullanmaya devam edeceğiz sesimizi çıkarmadan ya da satacağız başka bir şey alacağız ben satmayı istiyorum ama arabamdan daha iyi bir araba olacağını da düşünmediğim için keyfe keder diyorum garanti bitene kadar devam garanti bittikten sonra zaten yeni seri çıkacak ondan alacağım belki...

Ekli dosyayı görüntüle 79477

• kaputtan ses gelir
  • ön konsoldan ses gelir
  • sos hatası verir
  • dsg vites hatası verir
Abi yazdıklarının neredeyse bende de hepsi var. Valla artık takmıyorum garanti bitmeden satıp, 2020 23 arası bir tiguan alasım var. Veya o yıllarda olan bir audi a3 Nasip kısmet bakalım.

Upvote 0
Abi yazdıklarının neredeyse bende de hepsi var. Valla artık takmıyorum garanti bitmeden satıp, 2020 23 arası bir tiguan alasım var. Veya o yıllarda olan bir audi a3 Nasip kısmet bakalım.

Aynen benim ikinci mk8 malüm diğeri selde pert oldu... bu 2023 model şaseye bakarsan 2024 model bir araç yani sorunlar düzelmiştir dedim mutluluk içinde aldım istediğim şeyleri yaptım araç benim için zevk meselesi ama sonradan başladı herşey artık kabullendim yakın çevreme kesinlikle tavsiye etmiyorum q2 ve tiguan kafamdaki araç ama ide leri bekliyorum belki zaman neyi gösterir bilinmez...

Upvote 0
Bende çevremdeki insanlara aracın markamın yeni halini anlatıyorum. Uzak durmalarını tavsiye ediyorum.
Olur mu ya öyle şey, VW yapmaz diyorlar.
İyi gidin belanızı bulun diyorum😂

Upvote 0
Şimdi çok öldürmeyelim VAG grubu hala güzel,

İnsanlar çok para verip zor ulaştıkça beklentileri artıyor. Bir de yeşil mutabakat, karbon ayakizi azaltımı gibi konulardan dolayı plastik kaliteleri ister istemez düşüyor. Geri dönüşümlü malzemeler kullanılmak zorunda.

Bence VAG'ın acilen Çinli bir elektrikli araç üreticisini bünyesine katıp ilerlemesi gerekiyor. Maliyetler ancak bu şekilde düşer.

Upvote 0
@Tlg190306 Hocam merhabalar, benimde vites topuzu kırıldı fakat benden dolayı değil :) araba servise girip çıktı... 15 20 dakika sonra farkettim ve direkt servisi aradım, hiç uzatmadan suçu direkt bariz bir şekilde servise attım nasıl araba kullandıklarını vs gördüğüm için hiç çekinmeden söyledim, vites topuz çatlaması garantiye giriyor değiştirelim dediler ve 1 hafta sonra parça değişti.

Aracı sıfır aldığımızda bayiden çıkarkende vites topuzunda ufak bir çatlak vardı söylememize rağmen biz bişey yapamayız demişlerdi :))

Extra olarak bir soruya daha cevap, kırılan vites topuzunu garanti inceleyecek diyerek bana vermediler, bende bunun üzerine sordum parça revizyon mu gördü diye evet dediler ne kadar doğru bilmiyorum ama araçtan çıkan her parçayı alıp incelerim vites topuzunu alamadım garanti dedikleri için.
Merhaba çok sağolun cevabınız için. Benim garanti olmadığı içim telefonla aradığımda para istemişlerdi.bende genel merkezi aradım ve servisten randevu alıp inceletin yardımcı oluruz dediler. Cuma günü için randevum var gidip bakacağım bakalım.

Upvote 0
Vites geçişlerinde ses yapıyor mu? Bende bazen yokuşta 1’den 2’ye atarken özellikle dişli sürtme sesi geliyor (debriyaja tam anlamıyla basıyorum(ayağımı debriyajdan çekerken)). Servise götürdüm sorun yok dedi ve gönderdi ama ben bir problem olduğunu düşünüyorum.
Merhaba öyle bir ses duymadım dikkat etmedim ama kullandığımda bi dinleyim sesi

Upvote 0
Birebir aynı sorun aynı yerde bende de var çatlak izi bile aynı, aynı zamanda içindeki kelepçeside kırılmış bazen yerinden çıkıyor. Garanti bittiğinden dolayı servis benden 6-8 bin ₺ arası bir ücret istedi. Bazen geri vitese takarken vites çıkıyor ve şanzımanda dişli sürtmesi vs yapıyor. İkame bulabilsem değiştireceğim. Şu arabanın vites kolundan nefret ettim.
Benimkininde kelepçesi kırık vites yerinden çıkıyor malesef

Upvote 0
Bende Golf 7 (2014) aracımı çok severek kullandım ve bence kalitesizleşmeye başlayan VW nin çıkarttığı son iyi araçlardan biriydi. 7.5 da güzel tabi. Sonrasında gönlüm yıldıza kayıp VW bıraktım ve Allah bilir tabi, bir daha DSG dönmeyi istemiyorum. Belki bi çuval altın bulur, o zaman Porsche düşünebilirim. Bulana kadar yıldıza devam :).

VW alternatif olarak günlük araç için Hyundai Bayona binme fırsatım oldu. Akrabımız için bayiden almaya gittik. Aracın donanımı, rengi konforu, sesi, yakıtı. Yani doğma büyme almancı arabası hastasıyım ama bu koreliler gönlümü kapmayı başardı. 2024 dolu bir Bayonun fiyatı ikinci el boş 2023 TRoc ile eşit seviyede.

Güle güle VW.

Upvote 0

Ekli dosyayı görüntüle 79477

• kaputtan ses gelir
  • ön konsoldan ses gelir
  • sos hatası verir
  • dsg vites hatası verir
Golf 8.5'da madde madde yazdığınız hiç bir sorunu yaşamadım.
Bu konularda aşırı hassas ve takıntılı biriyimdir.
Okurken şaşırıyorum.
Acaba makyajlı kasada düzeltmiş olabilirler mi?

NOT: Sadece çok yüksek bir kasisten geri geri yavaşça inerken kapı fitillerinden esneme sesi geliyor. Belki doğal bir durumdur. Benim tek bu dikkatimi çekti

Upvote 0

Geri
Üst Alt