Golf 8 vites topuzu kırıldı

Tlg190306

Üye
İsim
Tolga
Araç
Golf 8
Merhaba aracı yeni aldım ama araçtan soğudum nerdeyse. Vites topuzu bu şekilde çatladı ve yerinden çıkıyor. Garanti bitmiş. Servis 5 bin küsür fiyat istiyor. Ne yapılabilir bir fikri olan varmı. Koskoca volskwagen markası Bu kadar kalitesiz malzeme nasıl kullanır aklım almıyor. Bazılarınında konsoldaki parlak malzemede çatlama olmuş.

Ekli dosyalar

• 7DAE9B8F-53AE-482E-AA81-614019C6080E.jpeg
    7DAE9B8F-53AE-482E-AA81-614019C6080E.jpeg
    128.2 KB · Görüntüleme: 115

Aynen benim ikinci mk8 malüm diğeri selde pert oldu... bu 2023 model şaseye bakarsan 2024 model bir araç yani sorunlar düzelmiştir dedim mutluluk içinde aldım istediğim şeyleri yaptım araç benim için zevk meselesi ama sonradan başladı herşey artık kabullendim yakın çevreme kesinlikle tavsiye etmiyorum q2 ve tiguan kafamdaki araç ama ide leri bekliyorum belki zaman neyi gösterir bilinmez...

İki mk8 aracımda da kronik olan arızaları kısmen yaşadım ilk aracımda sıfırdan beri habire tahrik arızası alıp duruyordum sos hoparlörü değişti garantiden debriyaja basılı yarım kontak yapmadan marş vurunca marş sistemi kontrol diyordu aynı problem 2023 mk8 aracımda da vardı iki numaralıda onda tahrik yaşamadım ancak sos yine kırmızı konumdaydı. Kendi yaşadığım sorunları hep basite ingirdedim basit şeyler çünkü diyerekten sattım ve memnun bir şekilde sattım.

Taa ki yaz ayında arkadaşımın 2022 model servis bakımlı 12.000 kilometredeki ımpression aracının krank kitlemesi sonucu motor yemesine kadar. 2 yaşına tam basmamış bir araç, klima açık yokuş çıkarken bir anda startstop devre dışı diyerekten stop ediyor uzun bi garantiye sokma uğraşı sonucunda garantiden motor değişiyor(değişen motorun kesinlikle garantisi olmadığı başaran antalya tarafından tarafımıza iletiliyor) yeni ruhsat çıkarılıyor (aracın ruhsattaki motor numarasına tarih yazılıp *egm kayıtlı bir ruhsat çıkarılıyor.) Bu aracı piyasa fiyatının altına daha araç servisteyken ilana koyduk satamadık istanbuldan ben ilgilendim. Ağır hasarlı fiyatını yazmamıza rağmen gitmeyince en son antalyada golf 7 arayan bir arkadaşımız 860.000TL yi aracın sorununu bilerek satın alıyor. Bunun gibi bir örnek daha mevcut 2 kere motor yiyen uzay otoda sandık motor takıldı araca . İlkinde yağ pompası tıkanıp yatak sarmış ikincide sebebi bilinmiyor araç yatak sarıyor kısmi cepten şekilde onarıyorlar aracı.

Çok tatsız bir konu ben ufak problemlerine rağmen memnundum araçlarımdan ancak çevremde bu görüp şahit olduklarımdan sonra mk8'i tercih etmem ticari bir sebep dışında. Herkesin başına gelecek diye bir kaide yok tabi ki ama gördüklerimden sonra ürpererek yaklaşırım. Garantiden motorun değişmesine kimisi değer düşümü yaratmaz gibi yaklaşsa da maalesef yıpratıcı bir süreçti(ruhsat değiştiği için noterde ve ekspertizde belli oluyor noterde satış aşamasında motor numarasını yazarak bilerek satın aldım diye satış kağıdının yanına kağıt koyuyorlar sanki çekme belgeli araç alıyormuş gibi...)

Upvote 0

Golf 8.5'da madde madde yazdığınız hiç bir sorunu yaşamadım.
Bu konularda aşırı hassas ve takıntılı biriyimdir.
Okurken şaşırıyorum.
Acaba makyajlı kasada düzeltmiş olabilirler mi?

NOT: Sadece çok yüksek bir kasisten geri geri yavaşça inerken kapı fitillerinden esneme sesi geliyor. Belki doğal bir durumdur. Benim tek bu dikkatimi çekti
Hocam sizin yazdıgınız bu esneme ve kasılma sesini, düz yolda giderken bile duyuyordum. Forumda Bir abimizin bez bant tekniği işe yaradı hallettim. Bu iş biraz kulak hassasiyeti ile alakalı sesleri tanımak lazım bence. Benim en son servise götürdüğümdeki sesleri adam ilk başta ki test sürüşünde duymadı, sonra duydu ön göğüsü sökmek lazım dedi mesela :) Söktürmedim o ayrı konu.

Upvote 0
Golf 8.5'da madde madde yazdığınız hiç bir sorunu yaşamadım.
Bu konularda aşırı hassas ve takıntılı biriyimdir.
Okurken şaşırıyorum.
Acaba makyajlı kasada düzeltmiş olabilirler mi?

NOT: Sadece çok yüksek bir kasisten geri geri yavaşça inerken kapı fitillerinden esneme sesi geliyor. Belki doğal bir durumdur. Benim tek bu dikkatimi çekti

Öncelikle bunlar mk8 için başlayan ve mk8,5 devam edecek süreç zamanla yaşayacaksınız hiç bir şey olmadı diyelim orada bir fotoğraf var bu bile yeterli 3mm araç döşemesinde boşluk var sıfır araç bu... esneme diyorsunuz bence değil 1991 de aldığım şahinde yoktu...

Upvote 0
Öncelikle bunlar mk8 için başlayan ve mk8,5 devam edecek süreç zamanla yaşayacaksınız hiç bir şey olmadı diyelim orada bir fotoğraf var bu bile yeterli 3mm araç döşemesinde boşluk var sıfır araç bu... esneme diyorsunuz bence değil 1991 de aldığım şahinde yoktu...
Haftasonu bayideki aracı incelerken ön kelebek camının oradaki plastiğe baktım. Onda da aynı boşluklu montaj mevcuttu. İnsan görür ya boşluklu olduğunu bir çözüm üretir :D Gerçekten çok anlamsız

Upvote 0
Haftasonu bayideki aracı incelerken ön kelebek camının oradaki plastiğe baktım. Onda da aynı boşluklu montaj mevcuttu. İnsan görür ya boşluklu olduğunu bir çözüm üretir :D Gerçekten çok anlamsız

aynen ben mk8 kullanmasam ve bu aracın iç organlarına kadar bilmesem, mk8,5 gördüğüm an aşık olur alır binerim, orasına burasına bakmam, yüksek ses müzik de dinliyor isen mis gibi hiç bir şey duyamasın...

Upvote 0
vw gerçekten bitmiş

Upvote 0
Mesajları okuyunca tüylerim ürperdi, umarım başımıza denk gelmez yürüyen bir bombayamı sahibim diye düşünmedim değil. mk8’im le 21 bin km yi aştım, aracım 2024 Şubat çıkışlı 2023 model. Söylenenlerin hiçbirini yaşamadım, araç esneyince gelen sesler bende de var, aracı güzelce bir yıkayınca geçiyor hepsi fitillerden geliyor yıkadıktan sonra 2 hafta kadar sessiz sakin gidiyoruz sonra yavaştan yine başlıyor çok dert etmiyorum, acımdan memnunum mk7 de mk7.5 da kullandım hepsinin yeri ayrı mk8 den inip başka C segment hb araçlar kullanınca kıymetini anlıyorsunuz golf’ün, ben C premium bile kullandım hemde 22 model. Sunroof dan tıkırtı sesleri mi dersin ön kilima menfezinde kırılma yaşayanlar mı dersin hemde bu araç BMW, whatsap grupları kaynıyor premium bir araca bunlar yakışır mı diye isyanlar vs. Maalesef özellikle 2020 den sonra üretilen araçlarda kalite düşmesi var Mercedeslerin bile her yeri elleyince çıtır çıtır ses veriyor. Almanlarda son zamanlarda yalıtım ve tirim sesi konusunda Fransızlara göre geride kalma durumu var gibi, her neyse Araçlarımızın zevkine bakalım kullanalım gitsin görüşündeyim. Kullanırken Golf’ün verdiği sürüş zevkini hiç birinde alamadım diyeceklerim bu kadar fazla kafaya takmayın…

Upvote 0
Mesajları okuyunca tüylerim ürperdi, umarım başımıza denk gelmez yürüyen bir bombayamı sahibim diye düşünmedim değil. mk8’im le 21 bin km yi aştım, aracım 2024 Şubat çıkışlı 2023 model. Söylenenlerin hiçbirini yaşamadım, araç esneyince gelen sesler bende de var, aracı güzelce bir yıkayınca geçiyor hepsi fitillerden geliyor yıkadıktan sonra 2 hafta kadar sessiz sakin gidiyoruz sonra yavaştan yine başlıyor çok dert etmiyorum, acımdan memnunum mk7 de mk7.5 da kullandım hepsinin yeri ayrı mk8 den inip başka C segment hb araçlar kullanınca kıymetini anlıyorsunuz golf’ün, ben C premium bile kullandım hemde 22 model. Sunroof dan tıkırtı sesleri mi dersin ön kilima menfezinde kırılma yaşayanlar mı dersin hemde bu araç BMW, whatsap grupları kaynıyor premium bir araca bunlar yakışır mı diye isyanlar vs. Maalesef özellikle 2020 den sonra üretilen araçlarda kalite düşmesi var Mercedeslerin bile her yeri elleyince çıtır çıtır ses veriyor. Almanlarda son zamanlarda yalıtım ve tirim sesi konusunda Fransızlara göre geride kalma durumu var gibi, her neyse Araçlarımızın zevkine bakalım kullanalım gitsin görüşündeyim. Kullanırken Golf’ün verdiği sürüş zevkini hiç birinde alamadım diyeceklerim bu kadar fazla kafaya takmayın…
covidden beri markaların kalite düşürmesinin en büyük nedeni tesla ve cinli markalardır. bunlar araçları ucuza üretip yüksek karlılık ile satarken diğer markalar da bunlara özenmiştir.

Upvote 0
Şirket aracı olarak focus, egea, dacia, megane,clio gibi araçları uzun süre kullanma fırsatım oldu.
Bunlara ilave olarak ilk aracım Cruze'du. Golf'den önce son aracımda Leon'du.

Baktığınızda C segmentinden bir çok aracı kullanmışım.

Golf yukarıda saydığım hiçbir araçla kıyas dahi olmaz. Bu arabadaki kalite hissiyatını hiçbirinde alamadım.

Özellikle 2017 Leon'dan Golf'e geçerken çok beklentim yoktu.
Çünkü Leon, Golf'ün kuzeni diye anılır.
Kesinlikle alakası yok. Golf başka bir seviye.

Zamanla fikrim değişir mi bilmiyorum ama şu an çok memnunum.

Upvote 0
Şirket aracı olarak focus, egea, dacia, megane,clio gibi araçları uzun süre kullanma fırsatım oldu.

Golf yukarıda saydığım hiçbir araçla kıyas dahi olmaz. Bu arabadaki kalite hissiyatını hiçbirinde alamadım.

Bende memnunum aracımdan, zaten memnun olmasam o kadar işlem yapmam, sorun bunları almadan önce olacağını bilseydim almazdım, çünkü bu aracı ilk alanlardanım...

Upvote 0

Leon eksi yönü nedir hocam. bende 2017 leon ve 2017 golf arasında kaldım. Golf denk geldi onu aldım.Ama leon çok istiyordum yani.
Başka seviye dediğiniz yön nedir
Ayrıca golf 2010-2016 arası focusun verdiği zevki ve kullanımı hazzını asla veremez.Golf sürerken gaza basmaya korkuyorum şimdi kayıp gidecek diye önden kayması çok
Yeni Focuslar piyasada tutunamadı saçma motorlar ve şanzımanlarla şirket arabası olarak kaldı sadece.

Upvote 0
Leon eksi yönü nedir hocam. bende 2017 leon ve 2017 golf arasında kaldım. Golf denk geldi onu aldım.Ama leon çok istiyordum yani.
Başka seviye dediğiniz yön nedir
Ayrıca golf 2010-2016 arası focusun verdiği zevki ve kullanımı hazzını asla veremez.Golf sürerken gaza basmaya korkuyorum şimdi kayıp gidecek diye önden kayması çok
Yeni Focuslar piyasada tutunamadı saçma motorlar ve şanzımanlarla şirket arabası olarak kaldı sadece.
Leon ve Golf arasındaki temel fark yalıtım.
Leon çok fazla dış ses alıyor ve yolu hissettiriyor. Golf'e geçince halıda seyahat ediyor hissi uyandırdı.

Bunun dışında yol tutuşu aynı lastik ebatı ile test etmiş oldum.
Golf Leon'dan çok önde.
Aynı virajlarda Leon savrulurken Golf çok temiz dönüyor.

İki araçta manuel.
Sürüş dinamikleri Golf daha iyi hissetirdi.

Bunun dışında teknoloji olarak kıyaslamam çok doğru olmaz. Çünkü birisi 2024 diğeri 2017 model.
Makyajlı Golf'ün multimedia'sını çok beğendiğimi söyleyebilirim.

Upvote 0

Geri
Üst Alt