Replika jant alınır mı

mehmet_50

Yeni Üye
İsim
mehmet
Araç
golf 7 1.4 TSİ
Orjinal 16 jantları satıp 17 yada 18 mallory almayı düşünüyorum. Orj değil replika sorun yaşar mıyım?

17 de çok sorun olacağını sanmıyorum ama 18 de sağlam çukura düşerseniz kırılır. Kırılmazda eğilir ise düzeltme işlemleri çok zor, işlem sırasında kırılır. Kullanılan lastiğin kaliteside çok önemli. Lastik giriş seviyesi model olursa jant sizi uğraştırır. Bu memlekette sabah gittiğiniz yolun dönüşünde yeni çukurlar size sürpriz yapıyor.

Orjinal 16 jantları satıp 17 yada 18 mallory almayı düşünüyorum. Orj değil replika sorun yaşar mıyım?
Replikada tercih edeceğiniz markaya göre yorumlanır bu konu. Mallory'de hem boya sedefi hemde ofset derinliği için kormetal veya elitwheels(ew) markasını tercih ederdim. Son 2 aracımda 19" powcan marka replika jant kullanıyorum hala yamulma çatlama bir problem yaşamadım ince yanak lastikle birlikte. Benim tercih ettiğim jant modelleri 2 seferdir bu markada vardı o yüzden bir seçeneğim yoktu malloryde seçeneğiniz geniş. 18" 225/40/18 lastikle birlikte bahsettiğim iki markayı kullanmanızı tavsiye ederim.

18 aracın tüm konforunu alır 17 en makulü

Oyun hamurundan yapılmadığı sürece orijinal jant da replika jant da kırılır, kırılıyor da.
Kırılmasına sebep olacak koşullar oluştuğunda tüm metaller kırılır malum.

Replika jant çukura düşünce kırılan bir jant olsa kimse almazdı.
18" jant ile konfor sıfır olsa kimse kullanmazdı.

16" ten 19" e kadar bütün ölçüleri sırayla kullanmış birisi olarak ne idiği belirsiz bir marka olmadığı sürece replika jant alınır diyorum.
Bunu sadece ben demiyorum, dünyada bir sürü insan bu jantları alıp kullanıyor. :)

Replika jant orijinal jant ile aynı kalitededir demiyorum, bu mantıksız olurdu ama replika jantlar da "jant" olarak üretiliyor vesselam. :)

Replika jant alınmaz, alınmamalıdır, dayanımı, esneme direnci, soğuk sıcak dayanımı, bunların test edilip edilmediğini, adını sanını bilmediğiniz sadece tipini beğendiniz replika jantları tercih etmeyiniz. Her şeyi geçtim ağırlıkları orijinale oranla daha yüksek olacağından yakıtınız artacak, balans tutmayacak ya da zor tutacak vs vs.

Orijinal olsun varsın küçük jant olsun.

Ya da aftermarket denilen orijinali kadar kaliteli hatta daha kaliteli olan O.Z, BBS, Sparco, MSW gibi jant markalarına bakabilirsiniz. Fiyat olarak uygun olmayabilir fakat en hayati parçalardan birisidir, ucuza kaçmayın bütçe el veriyorsa.

Replikada tercih edeceğiniz markaya göre yorumlanır bu konu. Mallory'de hem boya sedefi hemde ofset derinliği için kormetal veya elitwheels(ew) markasını tercih ederdim. Son 2 aracımda 19" powcan marka replika jant kullanıyorum hala yamulma çatlama bir problem yaşamadım ince yanak lastikle birlikte. Benim tercih ettiğim jant modelleri 2 seferdir bu markada vardı o yüzden bir seçeneğim yoktu malloryde seçeneğiniz geniş. 18" 225/40/18 lastikle birlikte bahsettiğim iki markayı kullanmanızı tavsiye ederim.
18 den ziyade 17 düşünüyorum ama karar veremedim

Replika jant alınmaz, alınmamalıdır, dayanımı, esneme direnci, soğuk sıcak dayanımı, bunların test edilip edilmediğini, adını sanını bilmediğiniz sadece tipini beğendiniz replika jantları tercih etmeyiniz. Her şeyi geçtim ağırlıkları orijinale oranla daha yüksek olacağından yakıtınız artacak, balans tutmayacak ya da zor tutacak vs vs.

Orijinal olsun varsın küçük jant olsun.

Ya da aftermarket denilen orijinali kadar kaliteli hatta daha kaliteli olan O.Z, BBS, Sparco, MSW gibi jant markalarına bakabilirsiniz. Fiyat olarak uygun olmayabilir fakat en hayati parçalardan birisidir, ucuza kaçmayın bütçe el veriyorsa.
Üşte orası kesinlikle öyle tabiki. Aslıdna bütçemde 15-20 arası diyebilirim

18 den ziyade 17 düşünüyorum ama karar veremedim

16 dan 17 ye geçmenin pek anlamı yok geçecekseniz de dijon tarzı bir jant tercih etmenizi tavsiye ederim . Zaten replika jantlar kalıplarından(daha doğrusu ofset ve ET değerlerinden) dolayı 18" ler bile göze kücük geliyorken 17" mallory araç üzerinde estetik bir görüntü sağlamayacaktır kendi fikrimce

16 dan 17 ye geçmenin pek anlamı yok geçecekseniz de dijon tarzı bir jant tercih etmenizi tavsiye ederim . Zaten replika jantlar kalıplarından(daha doğrusu ofset ve ET değerlerinden) dolayı 18" ler bile göze kücük geliyorken 17" mallory araç üzerinde estetik bir görüntü sağlamayacaktır kendi fikrimce
1731147850529.png

18" Mallory 225/40/18

16 dan 17 e geçtim konfor çok iyi görüntüde fena değil. Orjinal jant her zaman en iyisi tabiki bütçe varsa hafif OZ enkei falan alırım.

Ekli dosyalar

• IMG_4118.jpeg
    IMG_4118.jpeg
    297.6 KB · Görüntüleme: 43
16 dan 17 e geçtim konfor çok iyi görüntüde fena değil. Orjinal jant her zaman en iyisi tabiki bütçe varsa hafif OZ enkei falan alırım.
Yakışmış hocam sizi tenzih ediyorum bu durumdan çünkü aracın standartında zaten var olan bir jant konulmuş haliyle tamamlamış aracı . Oem olduğu için de replika 17" lerdeki gibi de xs beden durmuyor :D

Geri
Üst Alt