Golf 7 Ön Salıncak Burçları Değişimi Tavsiye

OnurGolfMK7

Yeni Üye
İsim
Onur
Araç
Golf MK7
Merhabalar arkadaşlar,

Golf 7 aracımda tümseklerden geçerken ön takımdan gelen gıcırtı sesleri mevcut ve sanırım artık çözümünün ne olduğu herkesce bilinen bir sorun. Ustama da gösterdiğimde salıncak burçlarının değişmesi gerektiğini söyledi. Asıl sorum şu ki daha önce burçları değiştiren arkadaşlar hangi markayla değiştirmem gerektiği konusunda yardımcı olabilirseler sevinirim, hangi markayla değiştirdiniz / değişimden sonra tekrar bu gıcırtı sesleriyle karşılaştınız mı yardımcı olabilir misiniz.

Ustamın söylediği markalar SWAG ve LEMFÖRDER ancak yaşadığım yerdeki stok durumundan dolayı sanırım SWAG takmak durumunda kalacağım marka hakkında bilgisi olanlarla iyi midir kötü müdür bilgilerimizi paylaşalım.

Konusu geldi madem burç çesitlerinden bahsedelim, bizim araçlarda ses - gıcırtı yapan, büyük burç olarak konuştuğumuz burcun 3 çesidi var,

Birincisi standart üzerinde olan, yarıkları büyük olan burç, bu "konfor" anlamında en yumusağı ama aynı zamanda üzerindeki yarıkların büyüklüğü nedeniyle aşınması ve içine yarıklardan dolayı toz çamur dolması en kolay olanı, bunun parça numarası 5Q0407183E ve türevleri olarak devam ediyor.

[/URL]

İkinci burç GTI sınıfında gelen, yarıkları biraz daha dar olan orta sert diyebileceğimiz burç, bunda da yarıklar var ama orjinal kadar çok esneyebilecegi, yada kauçuk kısmının zarar göreceği durum daha zor oluşur muhtemelen, ama toz kir dolma ihtimali yine var, ben kendi aracıma bundan taktırdım, konfor anlamında hissettiğim bir sorun olmadı. Yenilenen burcun etkisiyle daha tokluk sağlaması da cabası.
Parça numarası:5Q0407182 / 81A407183

[/URL]

Birinci ve ikinci bahsettiğim burç yanyana aradaki farklar daha iyi anlaşılabiliyor:
[/URL]

Üçüncü burç ise TTS gibi çok daha spor versiyonlarda gelen komple kapalı, üzerinde yarık vs. hiçbir şey olmayan versiyon, içine kir toz girme ses yapma ihtimali de yok ama esnekliği oldukça az muhtemelen, kullananlar bunda da pek konfor farkı olmadığından bahsediyor ama ben cesaret edemedim alıp takmaya.
Parça numarası: 8S0407183B

[/URL]

Hocam bu parçaları nerden taktırdınız? Var mı tanıdığınız bildiğiniz vag grubu iyi usta?

Upvote 0

Merhaba yeri gelmişken paylaşalım, kasislerden geçerken gelen gacurt gıcırt seslerinden bende rahatsızdım.
Geçen hafta Lemförder marka 5Q0407183E numaralı burçlar ile değiştirdim ve kasislerden geçerken gelen gacurt gıcırt sesi tamamen geçti.(Bunları değiştirtirken viraj demir lastiklerini de değiştirttim)
Ufak frenlemelerde durmaya yakın araç çok hafif esnediğinde ve ilk kalkışta farklı bir gıcırdama sesi var onun nerden geldiğini çözemedim bir tek o kaldı canımı sıkan.
Üzerinde ki fabrikasyon burcun fotoğrafını da paylaşıyorum.

Ekli dosyalar

• DSOz-11.jpg
    DSOz-11.jpg
    317.5 KB · Görüntüleme: 42
  • DSOz-22.jpg
    DSOz-22.jpg
    409.1 KB · Görüntüleme: 42
Upvote 0
Merhaba yeri gelmişken paylaşalım, kasislerden geçerken gelen gacurt gıcırt seslerinden bende rahatsızdım.
Geçen hafta Lemförder marka 5Q0407183E numaralı burçlar ile değiştirdim ve kasislerden geçerken gelen gacurt gıcırt sesi tamamen geçti.(Bunları değiştirtirken viraj demir lastiklerini de değiştirttim)
Ufak frenlemelerde durmaya yakın araç çok hafif esnediğinde ve ilk kalkışta farklı bir gıcırdama sesi var onun nerden geldiğini çözemedim bir tek o kaldı canımı sıkan.
Üzerinde ki fabrikasyon burcun fotoğrafını da paylaşıyorum.
Viraj demir lastikleri değişmiyor diye biliyorum. Demir komple lastikli değişmesi gerekiyor zannedersem.
Değişen parça nedir ve kesme biçme olmadan mi değişti görsel var mı?

Upvote 0
Viraj demir lastikleri değişmiyor diye biliyorum. Demir komple lastikli değişmesi gerekiyor zannedersem.
Değişen parça nedir ve kesme biçme olmadan mi değişti görsel var mı?
Evet değişen parça viraj demir lastiği, epeyce geçinmişti çatlamış ve parçalanmış vaziyetteydi, lastiği sanayiden parçacıdan aldım elimdeki numuneye göre. Kesme biçme olmadı sadece viraj demirinden lastiği çıkartırken epeyce uğraştı usta dövdü bildiğiniz lastiği. Sonra grese benzeyen bir yağ sürerek lastikleri demire taktı. Viraj demirini de yerine taktı işlem tamamlandı.
Takılan viraj demir lastiğinin örneğini ekliyorum fotoğraf çekmedim o an.

Ekli dosyalar

• viraj demir lastiği.jpg
    viraj demir lastiği.jpg
    16.4 KB · Görüntüleme: 9
Upvote 0
Evet değişen parça viraj demir lastiği, epeyce geçinmişti çatlamış ve parçalanmış vaziyetteydi, lastiği sanayiden parçacıdan aldım elimdeki numuneye göre. Kesme biçme olmadı sadece viraj demirinden lastiği çıkartırken epeyce uğraştı usta dövdü bildiğiniz lastiği. Sonra grese benzeyen bir yağ sürerek lastikleri demire taktı. Viraj demirini de yerine taktı işlem tamamlandı.
Takılan viraj demir lastiğinin örneğini ekliyorum fotoğraf çekmedim o an.
Anlaşıldı. Bahsettiğim durum bu. Lastik çıkıp takılabilen bir yapıda değildi.
Ustanın uğraşması da bu sebepten. Sonradan oluşan gıcırdama da bu değişen lastik sebebiyle olabilir.
images

İnternetten lastik arayınca tamir seti çıkıyor. Yani bağlantı parçası ayrılıyor ve yeni kelepçe takılıyor.

Upvote 0
Anlaşıldı. Bahsettiğim durum bu. Lastik çıkıp takılabilen bir yapıda değildi.
Ustanın uğraşması da bu sebepten. Sonradan oluşan gıcırdama da bu değişen lastik sebebiyle olabilir.
images

İnternetten lastik arayınca tamir seti çıkıyor. Yani bağlantı parçası ayrılıyor ve yeni kelepçe takılıyor.
Aynen dediğiniz gibi parça değiştikten sonra internetten bende baktım set halinde satan yerler var.
Bahsettiğim sese gelince değiştiğim parçalardan dolayı gelmiyor kesinlikle. Bu parçalar değişmeden önce de vardı ses. Ben bütün seslerin viraj demir lastiği ve burçlardan geldiğini düşünüyordum. Kasislerden ve çukurlardan geçerken çok şükür karyola sesi gelmez oldu. Bahsettiğim ses için video almaya çalışacağım ve buradan paylaşacağım. Çok rahatsız etmediği için kafaya takmıyorum şu karyola gıcırtısından sonra ninni gibi geliyor o ses.:LOL:

Upvote 0
Verdiğim parça numarası ile doğrudan yetkili servisten alın, piyasada ürün aramaktan daha kolay, 3 ay önce ben kendim aldım a3 aracıma, yan sanayi ürünlerden daha ucuzdu.
Aynen bazen orjınal ürün yan sanayi urunden daha uyguna geliyor parça degsimşnde her zaman servis ve yan sanayi ürünün fıyatlarını mutlaka sorup degerlendirmek lagzım bence

Upvote 0
Aynen dediğiniz gibi parça değiştikten sonra internetten bende baktım set halinde satan yerler var.
Bahsettiğim sese gelince değiştiğim parçalardan dolayı gelmiyor kesinlikle. Bu parçalar değişmeden önce de vardı ses. Ben bütün seslerin viraj demir lastiği ve burçlardan geldiğini düşünüyordum. Kasislerden ve çukurlardan geçerken çok şükür karyola sesi gelmez oldu. Bahsettiğim ses için video almaya çalışacağım ve buradan paylaşacağım. Çok rahatsız etmediği için kafaya takmıyorum şu karyola gıcırtısından sonra ninni gibi geliyor o ses.:LOL:
Karyola gıcırtısı direkt viraj demir lastiği :D
Bende de geliyor da idare etmeye çalışıyorum. Sırf değişmesi zor diye bekletiyorum. Sizin sanayiden alıp taktrdığınız da şu tamir kiti gibi olandan mıydı? İşçilik ücreti ne alıyorlar bu viraj demir lastiği değiştirmeye? Bildiğim kadarıyla epey yer iniyor bunun için

Upvote 0
Karyola gıcırtısı direkt viraj demir lastiği :D
Bende de geliyor da idare etmeye çalışıyorum. Sırf değişmesi zor diye bekletiyorum. Sizin sanayiden alıp taktrdığınız da şu tamir kiti gibi olandan mıydı? İşçilik ücreti ne alıyorlar bu viraj demir lastiği değiştirmeye? Bildiğim kadarıyla epey yer iniyor bunun için
Evet hocam karyola gıcırtısı sesini bende viraj demir lastiğinden geldiğini düşündüğüm için değiştirttim. Sanayiden aldığım parça tamir kiti değildi, sadece lastikleri aldım başka bir parça almadım, yukarıda fotoğrafını eklediğim şekilde.
İşçilik viraj demir lastiği değişimi, burçların değişimi ve rot ayarı ile birlikte 1000 TL ödedim geçen hafta Salı günü. Değişim için tablalar(salıncaklar) ve viraj demiri söküm işlemi yapılıyor.

Upvote 0
Aynı gıcırtı 2017 golf 7.5 aracımızda az da olsa vardı. geçen aylarda yag bakımı yapılırken lifte kaldırınca arabayı altında ne kadar ses yapacak plastik kauçuk malzeme varsa hepsini wd40 ile yağladım. Ses önemli derecelerde azaldı ama geri başlar. Yazın tekrar yapıcam aynı işlemi.

Upvote 0
Aynı gıcırtı 2017 golf 7.5 aracımızda az da olsa vardı. geçen aylarda yag bakımı yapılırken lifte kaldırınca arabayı altında ne kadar ses yapacak plastik kauçuk malzeme varsa hepsini wd40 ile yağladım. Ses önemli derecelerde azaldı ama geri başlar. Yazın tekrar yapıcam aynı işlemi.
Ben de önceki bakımda silikonlu sprey sıktırmıştım ve ses kesilmişti. Yağ türü zamanla toz, kir toplayacaktır.

Upvote 0
Hocam bu parçaları nerden taktırdınız? Var mı tanıdığınız bildiğiniz vag grubu iyi usta?

Maalesef vag servisi değil, yıllardır gittiğim ustama gidip salıncakları söktürdüm, presciye beraber gittik, takılması gereken açıları konumu ben tarif ettim presciye, salıncakları sıkarken yine gerekli tork değerleri ve takış şeklini ben tarif ederek yaptırdım.

Upvote 0
Evet hocam karyola gıcırtısı sesini bende viraj demir lastiğinden geldiğini düşündüğüm için değiştirttim. Sanayiden aldığım parça tamir kiti değildi, sadece lastikleri aldım başka bir parça almadım, yukarıda fotoğrafını eklediğim şekilde.
İşçilik viraj demir lastiği değişimi, burçların değişimi ve rot ayarı ile birlikte 1000 TL ödedim geçen hafta Salı günü. Değişim için tablalar(salıncaklar) ve viraj demiri söküm işlemi yapılıyor.
Anladım hocam, fiyat gayet iyiymiş. Orjinal parça perçinli olup yerinden çıkınca yenisi oraya geri sabitlenemiyor diye kalmış aklımda. Aldığınız malzemenin markasını biliyor musunuz? Z rot gibi, salıncak burç gibi malzemelerde marka çok kritik malum. Bunda da öyle bir durum var mı acaba

Upvote 0

Anladım hocam, fiyat gayet iyiymiş. Orjinal parça perçinli olup yerinden çıkınca yenisi oraya geri sabitlenemiyor diye kalmış aklımda. Aldığınız malzemenin markasını biliyor musunuz? Z rot gibi, salıncak burç gibi malzemelerde marka çok kritik malum. Bunda da öyle bir durum var mı acaba
Hocam normalde viraj demiri lastiğini değiştirmek yoktu aklımda, tablaları sökmeye başlayınca karar verdik çünkü gözle kontrolde viraj demiri lastiklerinin parçalanıp aşındığını tespit ettik, marka bile değildi taktığım viraj demiri lastikleri, sökülen parçaya uyan bir viraj demir lastiğini aldım geçtim amacım o lanet sesten kurtulmaktı, muhtemelen yerli markalardan birisidir kutusu bile yoktu, bende sizin gibi düşünüyorum alt takımlarda kaliteli markalardan şaşmamak lazım, burçları lemförder almıştım.

Upvote 0

Geri