Golf 7 Ön Salıncak Burçları Değişimi Tavsiye

OnurGolfMK7

Yeni Üye
İsim
Onur
Araç
Golf MK7
Merhabalar arkadaşlar,

Golf 7 aracımda tümseklerden geçerken ön takımdan gelen gıcırtı sesleri mevcut ve sanırım artık çözümünün ne olduğu herkesce bilinen bir sorun. Ustama da gösterdiğimde salıncak burçlarının değişmesi gerektiğini söyledi. Asıl sorum şu ki daha önce burçları değiştiren arkadaşlar hangi markayla değiştirmem gerektiği konusunda yardımcı olabilirseler sevinirim, hangi markayla değiştirdiniz / değişimden sonra tekrar bu gıcırtı sesleriyle karşılaştınız mı yardımcı olabilir misiniz.

Ustamın söylediği markalar SWAG ve LEMFÖRDER ancak yaşadığım yerdeki stok durumundan dolayı sanırım SWAG takmak durumunda kalacağım marka hakkında bilgisi olanlarla iyi midir kötü müdür bilgilerimizi paylaşalım.

2 hafta önce özelde febi takoz lemförder burç taktırmıştım orjinalin yerini tutmadı hepsini söktürüp yetkili serviste orjinal taktırdım.
Hatta açtığım konu burada.Faturayı paylaştım servis fiyatlarınıda görebilirsin. https://www.golftutkusu.com/topic/23750-1-4-golf-tsi-act-eco-mod-titreme-cozuldu/post-413578
Çıkarttırdıklarımda bagajda poşetle duruyor. Ben memnun kalmadım ama illa taktıracağım derseniz veya isteyen varsa çıkanları verebilirim. Takoz febi diğerleri lemförder.

Ekli dosyayı görüntüle 79650
Paylaşımınız karar aşamasında ilaç gibi geldi. Sayenizde fiyatları da öğrenerek Bursa Doğuş Oto'da orjinal parça taktırmaya karar verdim. @csgz nin bahsettiği burç çeşitleri de kendi araştırmamla çok zor edineceğim bilgiler, forumdaki ilk konumda böyle bilgiler ve yardım almış olmam beni çok mutlu etti. Parça kodlarıyla birlikte Doğuş'tan TT dolu burçlardan sipariş vereceğim.

Upvote 0
Paylaşımınız karar aşamasında ilaç gibi geldi. Sayenizde fiyatları da öğrenerek Bursa Doğuş Oto'da orjinal parça taktırmaya karar verdim. @csgz nin bahsettiği burç çeşitleri de kendi araştırmamla çok zor edineceğim bilgiler, forumdaki ilk konumda böyle bilgiler ve yardım almış olmam beni çok mutlu etti. Parça kodlarıyla birlikte Doğuş'tan TT dolu burçlardan sipariş vereceğim.
Fiyat aldığınızda bilgi verirseniz çok sevinirim.

Upvote 0
yazın hiç bir ses yokken 10 gündür benimde alt takımdan ses gelmeye başladı daha 60 binde araç yeni aldım sayılır 4 aydır bende 2020 golfüm var gidip değiştirsem mi serviste yoksa gres sürdürüp geçeyimmi bilmiyorum o tümseğe geldiğinde gacır gucur gidiyo araç

Upvote 0
Bu zahmet unutmayınız. Sizden de faydalanmış olalım..
Bugün hem Balıkesir hem Bursa servisi ile görüştüm, stok kendi üstündeki burçlar için (dolu olmayan) 3300 TL parça fiyatı olduğunu söylediler işçilikle muhtemelen 4000 civarı bir fiyata gelecektir. Yaşadığım yerdeki sanayi sitesindeki bir parçacıda Lemförderi neredeyse yarı fiyatına buldum şuan hangisini taktıracağım konusunda kararsızım. Duruma göre süreç içinde yeniden yaşadıklarımı aktarırım.

Upvote 0
Bugün hem Balıkesir hem Bursa servisi ile görüştüm, stok kendi üstündeki burçlar için (dolu olmayan) 3300 TL parça fiyatı olduğunu söylediler işçilikle muhtemelen 4000 civarı bir fiyata gelecektir. Yaşadığım yerdeki sanayi sitesindeki bir parçacıda Lemförderi neredeyse yarı fiyatına buldum şuan hangisini taktıracağım konusunda kararsızım. Duruma göre süreç içinde yeniden yaşadıklarımı aktarırım.
Teşekkür ederim dönüş için.
İşçilik 700₺ olma ihtimali çok düşük.
İşçilik fiyatı 4500 ₺'dan aşağı değildir.

Upvote 0
Ben çok iyimser düşünmüşüm o zaman. Şimdilik orjinal parça takmak hayal oldu haliyle.

Upvote 0

@OnurGolfMK7 Oğuz hocam fiyat konusunda çok haklı. Bu konuyla alakalı olarak Haziran 2024'de servisten aldığım fiyat teklifindeki ilgili kalemleri paylaşayım;

01500060 gfs/Rehberli Diagnoz . 360,00 TL
40172060 Alt salincak sokuldu ve takildi 2.340,00 TL
40205650 Salincak yatagi degistiri 720,00 TL
40205660 Salincak yatagi degistiri 900,00 TL
44052004 Teker sokuldu ve takildi 900,00 TL
44950300 Arac on ve arka olculdu 1.620,00 TL
5Q0407182 SALINCAK BURCU 601,00 TL (2 ADET 1.202,00 TL)
5Q0407183L SALINCAK BURCU 645,00 TL (2 ADET 1.290,00 TL)

Bu fiyatlar Haziran ayına ait olmakla birlikte KDV ve iskonto dahil değildir. Şu an parça fiyatları %10 işçilik ise %25 daha pahalı olması lazım. Araç yaşınızdan kaynaklı iskontoyu düşüp %20 KDV eklerseniz net fiyat çıkartabilirsiniz.

Upvote 0
Bu arada 6 ay önce ön salıncak burçlarını FEBI marka dolu burçlar ile değiştirmiş birisi olarak tecrübe ettiğim şeyleri aktarmış olayım;

Şu konuda parça referans bilgilerini ve nereden satın aldığımı vs. görebilirsiniz;
https://www.golftutkusu.com/topic/22781-1-2-tsi-on-takim-gicirti-gelmesi/post-400376

Öncelikle olumlulardan bahsedelim;
  1. Çok dik yokuşlarda aracı kaldırmak dahil kasislerden geçerken vs. burçlardan herhangi bir ses kesinlikle gelmiyor.
  2. Burç değişiminden sonra araç bir tık sıkılaştı ama konfor konusunda fabrikasyon burçlara kıyasla herhangi bir kayıp hissetmedim.

Şimdi gelelim olumsuzlara;
  1. Dolu burçlara geçtiğim günden beri rahatsız olduğum bir patinaj ve yol tutuş sorunu yaşıyorum. Araç yolun durumundan eskisine göre daha çok etkileniyor. Eskiden hafif dengesiz bir yolda gaza abandığımda araç yolun dengesizliğini daha çok tolere edip dengeli bir sürüş sağlamaya çalışırken burç değişiminden sonra toleransı azaldı ve dengesi biraz bozuldu gibi.
  2. Dolu burçlara geçtikten bir süre sonra aracı sert frende durdururken sağ ön taraftan tuhaf bir ses geldiğini fark ettim. Direkt burçlarla mı alakalı yoksa başka bir parçada mı sorun var emin değilim açıkçası. Rotil ve amortisör rulmanlarını kontrol ettirmem gerekiyor.

Son olarak;

Burçlar salıncaklara çakılırken işçilikle alakalı bir sorun yaşamadık fakat salıncakları araca takan arkadaş araç liftteyken sıktı salıncakları. O gün bugün hep aklımdadır bu işçilik hatası. Salıncaklar araç kendi yüküyle yere basarken sıkılmadığında esneme aralığı daralıyor, daha çok yüke biniyor ve daha çabuk yıpranıyorlar diye biliyorum. Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen.

Ben şahsen bir daha içi dolu burç tercih etmem. Araca gereğinden fazla rijitlik kattıkları için sürüş dinamiklerini olumsuz etkiliyorlar. Dolu burç taktıran diğer arkadaşlar da tecrübelerini paylaşırsa güzel olur.

Unutmadan, salıncaklara burç çaktırmanın risklerinden bahseden şu videoyu da eklemiş olalım.

Son düzenleme:
Upvote 0
Salıncaklara burçlar takıldıktan sonra yerde sıkılması olayı daha çok küçük burç için geçerli, onda da preslenirken aşağıda belirtilen burçtaki 3 noktanın yatayda olması gerekiyor, bu nedenle de sıkılırken burcun dönmemesi için ve aracın salincağının yatay pozisyonda normal duruş pozisyonunda olması gerekiyor. Araç yerdeyken tork anahtarının uzatma parçasıyla ön taraftan gerekli torkla sıkılmalıdır.

Gerekli tork miktarları küçük ve büyük burcun saplamaları için 70N + 180°

Rotil üzerindeki küçük cıvatalar 40N + 45°

Ekli dosyalar

• 1000089151.jpg
    1000089151.jpg
    107.8 KB · Görüntüleme: 0
Upvote 0

Geri
Üst Alt