Golf 7 1.4tsi en uyumlu yağ hangisi

Mustafa_0332

Yeni Üye
İsim
Mustafa
Araç
Golf 7
Selamlar yaklaşık 1 ay önce golf 1.4tsi bi araç aldım araca 20 gün önce yağ bakımı yaptırdım motul tam sentetik 5.30 yağ kullandım yaklaşık 700 km sonra yağ seviyesi kontrol ikazı verdi sonrasında gidip 1 litre castrol yağ koydurdum yani o kadar eksikmiş.şuan 150 km oldu seviye tam şimdi bu koyduğum 1 litre yağın zararı olurmu.Ve ben bu yağı boşalttırıp castrol edge veya lıque moly kullanmak istiyorum hangisini önerirsiniz en uyumlu en zararsız …

En uyumlu diye bir şey yoktur,araca uygun en kaliteli denilebilir belki.Motul'e farklı bir marka katmanız iyi olmamış,çok büyük sorun teşkil etmiyor ama sonuçta farklı teknolojiler içeren yağlar.Yap tavsiyesine gelecek olursak,benim ilk tercihim Liqoi Moly olurdu 5w30 Long Live,daha sonra Motul 5w30 4200,ondan sonrada Cadtrol gelir.
İlk 2 yağın uzun bakım aralığı var 2 yıl

Upvote 0
En uyumlu diye bir şey yoktur,araca uygun en kaliteli denilebilir belki.Motul'e farklı bir marka katmanız iyi olmamış,çok büyük sorun teşkil etmiyor ama sonuçta farklı teknolojiler içeren yağlar.Yap tavsiyesine gelecek olursak,benim ilk tercihim Liqoi Moly olurdu 5w30 Long Live,daha sonra Motul 5w30 4200,ondan sonrada Cadtrol gelir.
İlk 2 yağın uzun bakım aralığı var 2 yıl
Teşekkürler yorumunuz için birde yağ harici yine lıque moly ceratec alayım diyorum bilginiz varmı veya deneyiminiz

Upvote 0
Aracınız kaç kilometrede?Eğer çok yüksek değilse gerek yok.Ondan ziyade önceki yağların kalıntılarını motordan arındırmak için Liqoi Moly motor içi temizleme sıvısını kullanabilirsiniz.Onun bir uygulama metodu var,alırsanız nasıl kullanacağınızı yazarım.

Upvote 0
Aracınız kaç kilometrede?Eğer çok yüksek değilse gerek yok.Ondan ziyade önceki yağların kalıntılarını motordan arındırmak için Liqoi Moly motor içi temizleme sıvısını kullanabilirsiniz.Onun bir uygulama metodu var,alırsanız nasıl kullanacağınızı yazarım.
Aracım 130.000kmde şuan

Upvote 0
Upvote 0
Teşekkürler yorumunuz için birde yağ harici yine lıque moly ceratec alayım diyorum bilginiz varmı veya deneyiminiz
Merhaba bir kere kullandım ustam gerek yok aracın yüksek kilometre değil ve lpg de yok dedi yine de siz bilirsiniz tabi. (113.000 km)

Upvote 0
Merhaba ben de yağ konusunda durduk yere aklımı karıştırdım. Liqui Moly 4200 5w-30, Motul ve 8100 X Clean ve Castrol edge 5-30 LL arasında beynim yanıyor :)

Motor kodu czca ve yağ onay kodu 502 00

Bu yağlarla ilgili deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleme:
Upvote 0
Merhaba bir kere kullandım ustam gerek yok aracın yüksek kilometre değil ve lpg de yok dedi yine de siz bilirsiniz tabi. (113.000 km)
Benim aracım da 130 binde. Bende luqıe yağ aldıktan sonra gerek yok diye düşünüyorum.sizin motor hangisi benimki 14.tsi 122 cxs motor

Upvote 0
Merhaba ben de yağ konusunda durduk yere aklımı karıştırdım. Liqui Moly 4200 5w-30, Motul ve 8100 X Clean ve Castrol edge 5-30 LL arasında beynim yanıyor :)

Motor kodu czca ve yağ onay kodu 502 00

Bu yağlarla ilgili deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.b

Upvote 0

Resim olarak almam geereken modeli atabilirmisinz
Liqui Moly Top Tec 4200 LongLife III 5W-30

Bu yapın VW için onay kodu:
VW 504.00 / 507.00

Piyasada şuan marka fark etmeksizin çok fazla sahte yağ mevcut, bu sebebten alacağınız yerin güvenilir bir satıcı olmasına çok dikkat ediniz, 300-500 lira ucuz satan yerler ya tarihi eski yağ satıyorlardır yada sahte yağ satma olasılığı yüksek olan satıcılardır,

Egemot Otomotiv (Liqui Moly Türkiye Resmi Distribütörü); https://shop.egemot.com.tr/

Upvote 0

Geri
Üst Alt