Golf 8.5 İmpression izlenim, deneyimlerim ve paylaşımlarım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hassey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hararet yapınca klimayı mı havalandırmayı mı açın deniyor?

Hararet yapınca klimayı mı havalandırmayı mı açın deniyor?
Sıcak konuma alın diyor AC açık kapalı durumundan bağımsız..
Devamlı değil, sadece anlık dolaşımı artırıp sıcaklığı dağıtmak için.

Evet sıcak konum + havalandırma olmalı. A/C açın dememesi gerekir çünkü.

Yani otomobilde ev kliması gibi (ısı pompası) iç mekanı ısıtma özelliği ben duymadım.

Eğer öyle olsa idi, siz 0 C de hatta -5 C de bile aracı çalıştırdığınızda, A/C yi devreye alıp tam sıcak yapıp ANINDA içeriye sıcak hava vermesi gerekirdi. Eğer hemen daha 20-30 s içerisinde sıcak hava üflemiyor ise klima ısıtma yönünde çalışmıyor demektiri.

Benim gördüğüm anında sıcak hava verebilen bir otomobil yok çünkü sıcak kısmı sadece motor suyundan geliyor.

O nedenle sordum 8,5 larda klima kompresörünü bu şekilde ev kliması gibi çalışacak şekilde mi tasarlanmış? Golf 7 de yok bu.

Sıcak konuma alın diyor AC açık kapalı durumundan bağımsız..
Devamlı değil, sadece anlık dolaşımı artırıp sıcaklığı dağıtmak için.
Peki bunu bizim Golfte nasıl yapacaz? Yanlış bilmiyorsam dış havaya göre soğuk ya da sıcak üflüyor yazın dışarısı 40 derece ise 41 yapmadığım sürece soğuk üfleyecek araba yanlış mı biliyorum ben

Peki bunu bizim Golfte nasıl yapacaz? Yanlış bilmiyorsam dış havaya göre soğuk ya da sıcak üflüyor yazın dışarısı 40 derece ise 41 yapmadığım sürece soğuk üfleyecek araba yanlış mı biliyorum ben
High sıcaklığına ayarlayarak. Low ve high seçenekleri iç ya da dış sıcaklığa bağlı kalmadan soğuk ve sıcak üfler. Soğuk için AC aktif olmalı.

Evet sıcak konum + havalandırma olmalı. A/C açın dememesi gerekir çünkü.

Yani otomobilde ev kliması gibi (ısı pompası) iç mekanı ısıtma özelliği ben duymadım.

Eğer öyle olsa idi, siz 0 C de hatta -5 C de bile aracı çalıştırdığınızda, A/C yi devreye alıp tam sıcak yapıp ANINDA içeriye sıcak hava vermesi gerekirdi. Eğer hemen daha 20-30 s içerisinde sıcak hava üflemiyor ise klima ısıtma yönünde çalışmıyor demektiri.

Benim gördüğüm anında sıcak hava verebilen bir otomobil yok çünkü sıcak kısmı sadece motor suyundan geliyor.

O nedenle sordum 8,5 larda klima kompresörünü bu şekilde ev kliması gibi çalışacak şekilde mi tasarlanmış? Golf 7 de yok bu.
Aynı şeyi yukarıda sordum aslında aynı şeyleri yazıyoruz. Ayrıca etiket ya da alıntı yaparsanız daha kolay olur takip etmesi. Cevap vermem de kolay olur.

Klima kompresörü, hem soğutma hem de ısıtma amacıyla kullanılan bir cihazdır. Örneğin, sabahın erken saatlerinde aracınızın motorunun soğuk olduğu bir dönemde klima kompresörünü çalıştırdığınızda sıcak hava ürettiğini fark edebilirsiniz. Bu, kompresörün hem soğutma hem de ısıtma işlevlerine sahip olduğunu gösterir. Tıpkı evlerimizdeki klima cihazları gibi, yazın soğutma, kışın ısıtma amacıyla kullandığımız gibi, araçlarımızdaki klima kompresörleri de benzer bir mantıkla çalışır.

Zaten yüksek ısıda çalıştırılan kompresörde, klima ekranında kırmızı görüntü oluşuyor. Yeni nesil araçlar için konuşuyorum; belki birkaç nesil önceki araçlarda bu özellik olmayabilir, ama yeni nesil araçların çoğunda hem ısıtıcı hem soğutucu özelliği olan klima kompresörleri kullanılıyor.

Araçlarımızda ki Klimalar, evlerimizdekiler gibi değildir.

Araç klimaları ısı anlamında sadece soğutma yaparlar. Isıtma özelliği ise sadece elektrikli araçlarda ve hybrid araçlarda bulunur. Bunun yanı sıra klima aynı zamanda araç içerisindeki nemi toplar. Bu sayede hem yazın rahat bir nefes almanızı sağlar(nem azaldığı için), hem kışın araç içerisindeki buğulanmayı giderir.

Otomatik mod da klimanın açılmasının sebebi budur, içerideki havayı daha iyi hale getirmek.

High sıcaklığına ayarlayarak. Low ve high seçenekleri iç ya da dış sıcaklığa bağlı kalmadan soğuk ve sıcak üfler. Soğuk için AC aktif olmalı.
High ve ya low harici dediğim gibi doğru biliyorum değil mi?

High ve ya low harici dediğim gibi doğru biliyorum değil mi?

Klima araç dışı sıcaklığı değil de iç hava sıcaklığına göre üfleme yapar.
sıcaklığın eşitlendiği durumunda ya da eşitlenmeye yakın sıcaklıkta keskin bir soğukluk ya da sıcaklık olmuyor. Araç içi sıcaklık 27°C klima ayarınız 26°C ise soğuk üfler.

Geri