hassey
Üye
Aracımla 5000 km 'yi devirdim.
Bana eğer bu aracın en iyi yönü ne derseniz size en az 10 tane neden sayabilirim. Ancak içlerinden biri var ki tek başına bu aracı aldırır.
Buyurun:
Neden hocam, uzun süreli ortalama daha sağlıklı bir veri değil mi?Evet hocam deger güzel.
Şimdi forumdaşlık çerçevesinde
Yakıt aldıktan sonraki (En az +200/+250 km yapılmış)
Veriyi burada paylaşırsanız ?
Güzel olacak.
Güzel değer. Uzun yol için gayet iyi.Aracımla 5000 km 'yi devirdim.
Bana eğer bu aracın en iyi yönü ne derseniz size en az 10 tane neden sayabilirim. Ancak içlerinden biri var ki tek başına bu aracı aldırır.
Buyurun:
Neden hocam, uzun süreli ortalama daha sağlıklı bir veri değil mi?
Yakıt aldıktan sonra paylaşımlar maksimum 500-600 km'yi geçmez. Daha kısa süreli ortalama da var ama bence doğrusu en az 1000 km ve üzeri ortalama.
Bir sonraki ortalamam nasipse 10.000 km ortalaması olacak.
önceki aracım 2015 golf comfortline 1.2 tsi manuel cam tavan 17 dijon tungsten gri.
8.5 impresionu denemeden vw golf kalitesine güvenerek aldım.
önceki aracıma nazaran tek beğendiğim ilk kalkıştaki tork.
2000km sonucu fikrim 1. ve 2 vites aralığı çok kısa 2000devir üzeri zevksiz. yalıtım ve malzeme kalitesi vasat. teknik olarak dsg ye göre haritalandırılmış bir motor manuel için kullanışsız.
Ağırlıklı uzun yol ama şehir içi de var. Şöyle söyleyeyim, %65 uzun yol. Genellikle 2 kişi ve yasal hız limitlerini aşmayacak şekilde öngörülü bir sürüş eşliğinde elde edilmiştir.Güzel değer. Uzun yol için gayet iyi.
Bu verileri herkes yakalayabilir anlamı taşımaz.
Yani sürüş tarzı yapılan yol tamamen farklılık gösterecektir.
Bu arada 99 saatte (daha doğrusu 100 saat olunca) sıfırlanır eski ekranlarda. Takip eder misiniz sıfırlanacak mı?
Peki hocam sizin için özel olarak bahse konu şekilde paylaşım yaparım. Ama isterseniz aracı ilk aldığımda Ankara -Mersin arası sanırım 500 km civarı bir ekran resmim var. İşinize yarayacaksa onu iletebilirim.Değil hocam !
Uzun süreli bir veri icin evet çok iyi bir deger
Ama kendi başına sadece uzun süreli tüketim reel sonuca ulastırmaz
Peki siz bu kadar basit bir talebi niye hay hay ekleyeyeyim tabiki demiyorsunuz ?
Ben simdi adı tdi olan bir golfün uzun süreli tüketimini ekliycem. Üsenmiycem araç başına gidip fotosunu koycam.(Tsi aracınız tdi aracı nakavt edecek eminim)
Siz bi ara yakıt aldıkran sonraki veriyi ekleyiniz bi zahmet ?
https://www.golftutkusu.com/topic/15381-ekonomik-surus-teknikleri/Ağırlıklı uzun yol ama şehir içi de var. Şöyle söyleyeyim, %65 uzun yol. Genellikle 2 kişi ve yasal hız limitlerini aşmayacak şekilde öngörülü bir sürüş eşliğinde elde edilmiştir.
@Savatage tüm yakıt değerleri Ankara'ya bağlanıyor. Ankara'ya gitmek nesip olmadı ancak bu aralar Dikmen'in yokuşuna çıkıp çıkıp iniyor gibi hissediyorum..
Şaka bir yana her zaman dediğim gibi yakıt tüketimi hava yol trafik yükseklik araç doluluğu sürüş tarzı ile değişken oluyor.
En güzeli test sürüşü ve sonuç..
Benim bu veriyi paylaşma sebebim yeni motor olan evo 2 1.5 tsi 116 beygirin ne kadar ekonomik potansiyele sahip olduğunu göstermek.@hassey
Araca talibim hocam ! O yüzden merak ediyorum.
Yukarda gerekli acıklamayı yaptınız aslında
Ağırlıklı uzun yol dediniz (%65 i )
İste bu yüzden bu veri uzun yol verisi olarak kabul edildiginde (ki öyle) geriye kalan %35 lik şehirici verisi
Sehirdısı dominant (baskın) veriyi istesede yükseltemezdi zaten .
Nasıl yani ?
3000- 3500 km uzun yolda türkiye turuna cıkan birisi 90-100 sabit gezip tozduktan sonra tüm bu seyahatin ortalaması 4,5 göstersin medyada. Ondan sonra ankara icin örnek veriyorum sabah aksam tunalı / tunus caddesi / atatürk bulvarı / esat trafiginde full durkalklı trafikte 1,5 ay boyunca sabah akşam yol alsa
Ekranındaki uzun süreli 4,5 verisi anca 4,9 a yükselir.
Eee peki uzun süreli veriyi sıfırlayıp bahsettigim güzergahta sabah akşam mesai saatlerinde yol alan bir tsi ne ortalama yakalar ?
7,5 !!!!
Ankaralılar çok iyi anladı ne demek istedigimi
yakıt güzergah olayını Nereye bağlıyım hocam
Ankaradayım ankaradan örnek verebiliyorum.
657 devlet memuru olsam izmir e tayin çıkarttırıp izmirden örnek verirdim ! Düz ssk lı olunca çakılı sekilde ankaradayız.
Uzun süreli tüketim ?
Ortalama hız 25 ?
Bence legalitesi olmayan bir veri
Tdi/manuel
Ekli dosyayı görüntüle 80726