Golf 8.5 İmpression izlenim, deneyimlerim ve paylaşımlarım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hassey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aracımla 5000 km 'yi devirdim.

Bana eğer bu aracın en iyi yönü ne derseniz size en az 10 tane neden sayabilirim. Ancak içlerinden biri var ki tek başına bu aracı aldırır.

Buyurun:

Ekli dosyalar

• 1000073735.jpg
    1000073735.jpg
    77.9 KB · Görüntüleme: 204

Bana eğer bu aracın en iyi yönü ne derseniz size en az 10 tane neden sayabilirim. Ancak içlerinden biri var ki tek başına bu aracı aldırır.

Buyurun:

Evet hocam deger güzel.

Şimdi forumdaşlık çerçevesinde

Yakıt aldıktan sonraki (En az +200/+250 km yapılmış)
Veriyi burada paylaşırsanız ?

Güzel olacak.

Evet hocam deger güzel.

Şimdi forumdaşlık çerçevesinde

Yakıt aldıktan sonraki (En az +200/+250 km yapılmış)
Veriyi burada paylaşırsanız ?

Güzel olacak.
Neden hocam, uzun süreli ortalama daha sağlıklı bir veri değil mi?

Yakıt aldıktan sonra paylaşımlar maksimum 500-600 km'yi geçmez. Daha kısa süreli ortalama da var ama bence doğrusu en az 1000 km ve üzeri ortalama.

Bir sonraki ortalamam nasipse 10.000 km ortalaması olacak.

Buyurun:
1000073735-jpg.80725
Güzel değer. Uzun yol için gayet iyi.
Bu verileri herkes yakalayabilir anlamı taşımaz.

Yani sürüş tarzı yapılan yol tamamen farklılık gösterecektir.
Bu arada 99 saatte (daha doğrusu 100 saat olunca) sıfırlanır eski ekranlarda. Takip eder misiniz sıfırlanacak mı?

Neden hocam, uzun süreli ortalama daha sağlıklı bir veri değil mi?

Yakıt aldıktan sonra paylaşımlar maksimum 500-600 km'yi geçmez. Daha kısa süreli ortalama da var ama bence doğrusu en az 1000 km ve üzeri ortalama.

Bir sonraki ortalamam nasipse 10.000 km ortalaması olacak.

Değil hocam !

Uzun süreli bir veri icin evet çok iyi bir deger

Ama kendi başına sadece uzun süreli tüketim reel sonuca ulastırmaz

Peki siz bu kadar basit bir talebi niye hay hay ekleyeyeyim tabiki demiyorsunuz ?

Ben simdi adı tdi olan bir golfün uzun süreli tüketimini ekliycem. Üsenmiycem araç başına gidip fotosunu koycam.(Tsi aracınız tdi aracı nakavt edecek eminim)

Siz bi ara yakıt aldıkran sonraki veriyi ekleyiniz bi zahmet ?

önceki aracım 2015 golf comfortline 1.2 tsi manuel cam tavan 17 dijon tungsten gri.
8.5 impresionu denemeden vw golf kalitesine güvenerek aldım.
önceki aracıma nazaran tek beğendiğim ilk kalkıştaki tork.
2000km sonucu fikrim 1. ve 2 vites aralığı çok kısa 2000devir üzeri zevksiz. yalıtım ve malzeme kalitesi vasat. teknik olarak dsg ye göre haritalandırılmış bir motor manuel için kullanışsız.

👏

Güzel değer. Uzun yol için gayet iyi.
Bu verileri herkes yakalayabilir anlamı taşımaz.

Yani sürüş tarzı yapılan yol tamamen farklılık gösterecektir.
Bu arada 99 saatte (daha doğrusu 100 saat olunca) sıfırlanır eski ekranlarda. Takip eder misiniz sıfırlanacak mı?
Ağırlıklı uzun yol ama şehir içi de var. Şöyle söyleyeyim, %65 uzun yol. Genellikle 2 kişi ve yasal hız limitlerini aşmayacak şekilde öngörülü bir sürüş eşliğinde elde edilmiştir.

Değil hocam !

Uzun süreli bir veri icin evet çok iyi bir deger

Ama kendi başına sadece uzun süreli tüketim reel sonuca ulastırmaz

Peki siz bu kadar basit bir talebi niye hay hay ekleyeyeyim tabiki demiyorsunuz ?

Ben simdi adı tdi olan bir golfün uzun süreli tüketimini ekliycem. Üsenmiycem araç başına gidip fotosunu koycam.(Tsi aracınız tdi aracı nakavt edecek eminim)

Siz bi ara yakıt aldıkran sonraki veriyi ekleyiniz bi zahmet ?
Peki hocam sizin için özel olarak bahse konu şekilde paylaşım yaparım. Ama isterseniz aracı ilk aldığımda Ankara -Mersin arası sanırım 500 km civarı bir ekran resmim var. İşinize yarayacaksa onu iletebilirim.

Bu arada sizin tdi aracınızın uzun süreli ortalamasını merak ediyorum.

Benim ilk vw aracım. Ben daha önce sahibi olduğum sanırım 30'un üzerinde farklı marka ve model aracımın içinde uzak ara en iyi yakıt tüketimine sahip araç bu oldu.

@hassey

Araca talibim hocam ! O yüzden merak ediyorum.

Yukarda gerekli acıklamayı yaptınız aslında

Ağırlıklı uzun yol dediniz (%65 i )

İste bu yüzden bu veri uzun yol verisi olarak kabul edildiginde (ki öyle) geriye kalan %35 lik şehirici verisi

Sehirdısı dominant (baskın) veriyi istesede yükseltemezdi zaten .

Nasıl yani ?

3000- 3500 km uzun yolda türkiye turuna cıkan birisi 90-100 sabit gezip tozduktan sonra tüm bu seyahatin ortalaması 4,5 göstersin medyada. Ondan sonra ankara icin örnek veriyorum sabah aksam tunalı / tunus caddesi / atatürk bulvarı / esat trafiginde full durkalklı trafikte 1,5 ay boyunca sabah akşam yol alsa
Ekranındaki uzun süreli 4,5 verisi anca 4,9 a yükselir.

Eee peki uzun süreli veriyi sıfırlayıp bahsettigim güzergahta sabah akşam mesai saatlerinde yol alan bir tsi ne ortalama yakalar ?

7,5 !!!!

Ankaralılar çok iyi anladı ne demek istedigimi !!!

@Savatage tüm yakıt değerleri Ankara'ya bağlanıyor. Ankara'ya gitmek nesip olmadı ancak bu aralar Dikmen'in yokuşuna çıkıp çıkıp iniyor gibi hissediyorum..

Şaka bir yana her zaman dediğim gibi yakıt tüketimi hava yol trafik yükseklik araç doluluğu sürüş tarzı ile değişken oluyor.

En güzeli test sürüşü ve sonuç..

@Savatage tüm yakıt değerleri Ankara'ya bağlanıyor. Ankara'ya gitmek nesip olmadı ancak bu aralar Dikmen'in yokuşuna çıkıp çıkıp iniyor gibi hissediyorum..

Şaka bir yana her zaman dediğim gibi yakıt tüketimi hava yol trafik yükseklik araç doluluğu sürüş tarzı ile değişken oluyor.

En güzeli test sürüşü ve sonuç..

yakıt güzergah olayını Nereye bağlıyım hocam
Ankaradayım ankaradan örnek verebiliyorum.
657 devlet memuru olsam izmir e tayin çıkarttırıp izmirden örnek verirdim ! Düz ssk lı olunca çakılı sekilde ankaradayız.

Uzun süreli tüketim ?

Ortalama hız 25 ?

Bence legalitesi olmayan bir veri

Tdi/manuel
IMG_20241223_204746.jpg

@hassey

Araca talibim hocam ! O yüzden merak ediyorum.

Yukarda gerekli acıklamayı yaptınız aslında

Ağırlıklı uzun yol dediniz (%65 i )

İste bu yüzden bu veri uzun yol verisi olarak kabul edildiginde (ki öyle) geriye kalan %35 lik şehirici verisi

Sehirdısı dominant (baskın) veriyi istesede yükseltemezdi zaten .

Nasıl yani ?

3000- 3500 km uzun yolda türkiye turuna cıkan birisi 90-100 sabit gezip tozduktan sonra tüm bu seyahatin ortalaması 4,5 göstersin medyada. Ondan sonra ankara icin örnek veriyorum sabah aksam tunalı / tunus caddesi / atatürk bulvarı / esat trafiginde full durkalklı trafikte 1,5 ay boyunca sabah akşam yol alsa
Ekranındaki uzun süreli 4,5 verisi anca 4,9 a yükselir.

Eee peki uzun süreli veriyi sıfırlayıp bahsettigim güzergahta sabah akşam mesai saatlerinde yol alan bir tsi ne ortalama yakalar ?

7,5 !!!!

Ankaralılar çok iyi anladı ne demek istedigimi
Benim bu veriyi paylaşma sebebim yeni motor olan evo 2 1.5 tsi 116 beygirin ne kadar ekonomik potansiyele sahip olduğunu göstermek.

Tabii ki sürücü faktörü bu işin en büyük oranına sahip.

Siz benim verilere göre bu aracı değerlendirip alırsanız hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Ama ben genel olarak tüm araçlarımda fabrika verilerini rahatlıkla yakalıyorum. Ama golf burada fabrika verisi olan 5.4'ün çok altında bir performans göstererek beni şaşırttı.

Size önerim kiralama yoluyla aracı bir günlüğüne kullanın. Kendiniz karar verin.

Çünkü benim 4 litre tükettiğim yerde başkası 7 litre tüketebilir.

Bu aracın tutumluluğu çok farklı bir boyutta. Zaten motor tamamen verimlilik üzerine geliştirilmiş.

Neyse ben burada kimseye bir şey ispatlamak noktasında değilim.

Kalın sağlıcakla...!

yakıt güzergah olayını Nereye bağlıyım hocam
Ankaradayım ankaradan örnek verebiliyorum.
657 devlet memuru olsam izmir e tayin çıkarttırıp izmirden örnek verirdim ! Düz ssk lı olunca çakılı sekilde ankaradayız.

Uzun süreli tüketim ?

Ortalama hız 25 ?

Bence legalitesi olmayan bir veri

Tdi/manuel
Ekli dosyayı görüntüle 80726

Hocam ben her yakıttan sonra her şeyi sıfırlıyorum bu şu anki İstanbul karma...

1.0etsi dsg 18"jant
IMG_2934.jpeg

Son düzenleme:

Ankara şehir içi. 1.5 tsi impression. Mesai trafikleri de var, gece bomboş yolda sürüşler de, bolca yokuş ve kasis de. Kısacası tam bir karma şehir içi karma kullanım. Son zamanlarda Ankara baya soğuk ve yağışlı. Araçta kışlık lastik mevcut. Araç 8700 kmde. Bu sürüşün üzerine 40.1 litre benzin aldı. Kısa bir hesapla 40.1/6.53=6.14 litre/100 km yapar. Yani ekrandaki sapma sıfır.

Ekli dosyalar

• IMG_5692.jpeg
    IMG_5692.jpeg
    73.2 KB · Görüntüleme: 42

Geri