Golf 7.5 2019 Tdi - Egzoz Klapesi Ses Problemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ghoost
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ghoost

Yeni Üye
İsim
Yunus Emre
Araç
Golf 2019 TDİ
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 15 gün önce 2019 model bir araç alarak Golftutkusu ailesine katıldım. Sanırım sorunlu bir araç aldım satıcı telefonlarıma bakmıyor araçta karşılaştığım problemleri çözmek istiyorum.

Aracım Golf 2019 Tdi Highline model olup şuan 73500 km'dedir.

Araçta şu an canımı sıkan 2 ses mevcut, bunlar aynı ses mi veya birbiri ile bağlantılı mı bilmiyorum yardımınıza ihtiyacım var bu konuda.

1. ses problemim aracı hiç çalıştırmadan kontağı açıyorum ve kapatırken gurç gurç diye arka arkaya 2 veya nadiren 3 kere videodaki sesi alıyorum. Ses epey yüksek çıkıyor bazen az çıkıyor.
2. ses problemim araç rölantideyken hafif gaz(1000-1200 devir aralığı gibi) verdiğim zaman civata sesi gibi egzozdan olduğunu düşündüğüm bir ses geliyor.

1. problem kontak açıp kapattıktan sonra gelen iğrenç ses,

2. problem araç rölantideyken hafif gaz vermemle başlayan ses, bu ses aracın altında veya arkasından ekzoz içinden geliyor gibi,

Yardımlarınızı bekliyorum, herkese şimdiden teşekkürler.

Edit:

Problem şu an için EGZOZ KLAPESİ, video ekliyorum ve çözüm önerilerinizi bekliyorum. Egzozcu 1. ve 2. sesin aynı ses olduğunu ve Ekzoz Klapesinden geldiğini belirtti. Videodaki alana yağ sıkarak çözmeye çalıştı, problem çözülmedi. Klaperi komple servisten bulup getirirsem değişim sağlayarak problemi çözebileceğini belirtti.

Son düzenleme:

Açılıştaki valf açma sesi normal tık sesin biraz fazla onu bilemedim.Egsozdaki seste askılarını kontrol ettirin rezonans ile gövdeye çarpıyor sanırım

Upvote 0
Açılıştaki valf açma sesi normal tık sesin biraz fazla onu bilemedim.Egsozdaki seste askılarını kontrol ettirin rezonans ile gövdeye çarpıyor sanırım
Abdurrahman hocam 1. sesteki gurç gurç sesi zaten rahatsız eden, aşırı derece sesli çıkıyor bu her hareket edip aracı stop ettiğimde de çıkıyor malesef.
2. ses içinse aracı kanala alıp baktım, tüm egzoz bağlantı noktalarını da inceledim ama bir problem görünmüyordu, egzozun içinden geliyor gibi geldi bana. Hafta içi fırsat bulursam egzozcuya uğrayacağım bu ses için.

Upvote 0
Abdurrahman hocam 1. sesteki gurç gurç sesi zaten rahatsız eden, aşırı derece sesli çıkıyor bu her hareket edip aracı stop ettiğimde de çıkıyor malesef.
2. ses içinse aracı kanala alıp baktım, tüm egzoz bağlantı noktalarını da inceledim ama bir problem görünmüyordu, egzozun içinden geliyor gibi geldi bana. Hafta içi fırsat bulursam egzozcuya uğrayacağım bu ses için.
Başka bir araçla kıyaslayın kontak aç kapattaki valf sesi özellikle dışarıdan net duyulur.Egsozu aracı çalıştırmadan sallayın bakalım ses var mı.Dpf ve katalizatör sağlam mı baktırın.Gaz verince devir sebebiyle ses üreten şey egsoz olmayabilir de ondan emin olun

Upvote 0
Başka bir araçla kıyaslayın kontak aç kapattaki valf sesi özellikle dışarıdan net duyulur.Egsozu aracı çalıştırmadan sallayın bakalım ses var mı.Dpf ve katalizatör sağlam mı baktırın.Gaz verince devir sebebiyle ses üreten şey egsoz olmayabilir de ondan emin olun
2017 tdi araçla kıyasladım valf açma sesi hemen hemen aynı kontak kapattıktan sonra yüksek sesle çıkan iki kere arka arkaya gelen ses o araçta yoktu.

Upvote 0
aynı kasa araca sahibim her iki seste normal değil hocam
Sesin normal olmadığı belli hocam arabayı stop edince herkes dönüp bakıyor bu ses nerden geliyor diye, sanırsın Tofaş’a biniyorum. Dün gelen sesler için sanayide bir ustaya uğradım gergi rulmanından geldiğini söyledi, kaçarak uzaklaştım. O yüzden emin olup başka bir ustaya gitmek istiyorum.

Upvote 0
1.ci ses normal (aynı araç 1.6 tdi motor 0km aldığımdan beri kontak aç-kapa ses var), bu bir sorun değildir.

Upvote 0
1.ci ses normal (aynı araç 1.6 tdi motor 0km aldığımdan beri kontak aç-kapa ses var), bu bir sorun değildir.
Nasıl normal hocam emin misiniz? Vızıldama sesinden bahsetmiyorum bakın, kontağı kapattıktan sonra vızıldama(bu sesin gelmesi normal) sesiyle birlikte arka arkaya 2 kere gurç gurç(vırç vırç) diye yüksek ses çıkarıyor araç. Bu bahsettiğim ses sizin aracınızda da var mı? Ses aşırı derecede fazla çıkıyor videoda da belli zaten. Sizin aracınızda da var mı bu yüksek sesli çıkan ses?

Upvote 0
Nasıl normal hocam emin misiniz? Vızıldama sesinden bahsetmiyorum bakın, kontağı kapattıktan sonra vızıldama(bu sesin gelmesi normal) sesiyle birlikte arka arkaya 2 kere gurç gurç(vırç vırç) diye yüksek ses çıkarıyor araç. Bu bahsettiğim ses sizin aracınızda da var mı? Ses aşırı derecede fazla çıkıyor videoda da belli zaten. Sizin aracınızda da var mı bu yüksek sesli çıkan ses?
Evet normal hocam., sizin o bahsettiğiniz 2.ci ses anladım, İsterseniz başka bir TDI araçtan da (sessiz bir ortamda) aç-kapa yaparak deneyiniz, ilk denemede (kumandadan açma tuşuna basıp) 10-12 sn.ye bekleyip sonra kitleyin aracı, Sonra da daha kısa süre bekleyip açma-kapama yapınız.

Upvote 0
Evet normal hocam., sizin o bahsettiğiniz 2.ci ses anladım, İsterseniz başka bir TDI araçtan da (sessiz bir ortamda) aç-kapa yaparak deneyiniz, ilk denemede (kumandadan açma tuşuna basıp) 10-12 sn.ye bekleyip sonra kitleyin aracı, Sonra da daha kısa süre bekleyip açma-kapama yapınız.
Hocam başka araçta artık deneme şansım yok, kumandadan aracı açıp kapattığımda gelmiyor ses sadece vızıldama sesi var ve aynaların açılıp kapanma sesi. Kontağı açıp kapattığımda kapatma esnasında geliyor, aynı şekilde araçla seyahat edip kontağı kapattığımda da geliyor. Bahsettigim ses 1. videonun 11-12, 13-14 ve 23-24, 25-26 saniyelerinde gelmekte. Son derece yüksek bir sesle çıkıyor, etrafta insanlar dönüp bakıyor bile ses nereden geliyor diye, 2019 model bir araçta böyle bir sesin olması bana normal gibi gelmedi, kendi aracınızda varsa kayıt alıp paylaşma şansınız var mı acaba?

Upvote 0
1. ses normal, benim 2019 a3 tdi aracımda da aynısı var, 2. de vardır belki ama çok dikkat etmedim.
Edit: 2. Ses de bende bu kadar bariz olsaydı duyardım muhtemelen.

Son düzenleme:
Upvote 0
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 15 gün önce 2019 model bir araç alarak Golftutkusu ailesine katıldım. Sanırım sorunlu bir araç aldım satıcı telefonlarıma bakmıyor araçta karşılaştığım problemleri çözmek istiyorum.

Aracım Golf 2019 Tdi Highline model olup şuan 73500 km'dedir.

Araçta şu an canımı sıkan 2 ses mevcut, bunlar aynı ses mi veya birbiri ile bağlantılı mı bilmiyorum yardımınıza ihtiyacım var bu konuda.

1. ses problemim aracı hiç çalıştırmadan kontağı açıyorum ve kapatırken gurç gurç diye arka arkaya 2 veya nadiren 3 kere videodaki sesi alıyorum. Ses epey yüksek çıkıyor bazen az çıkıyor.
2. ses problemim araç rölantideyken hafif gaz(1000-1200 devir aralığı gibi) verdiğim zaman civata sesi gibi egzozdan olduğunu düşündüğüm bir ses geliyor.

1. problem kontak açıp kapattıktan sonra gelen iğrenç ses,

2. problem araç rölantideyken hafif gaz vermemle başlayan ses, bu ses aracın altında veya arkasından ekzoz içinden geliyor gibi,

Yardımlarınızı bekliyorum, herkese şimdiden teşekkürler.
Eksozdan ses gelmesi hava akış sensöründen kaynaklanabilir söküp bir temizlemenizi tavsiye ederim içleri kirlenmiş olabilir

Upvote 0

1. ses normal, benim 2019 a3 tdi aracımda da aynısı var, 2. de vardır belki ama çok dikkat etmedim.
Edit: 2. Ses de bende bu kadar bariz olsaydı duyardım muhtemelen.
1. ses videonun 11-12, 13-14 ve 23-24, 25-26. saniyelerde gelmekte. Sizin aracınızda da bu ses bu kadar bariz ve yüksek mi acaba?

Upvote 0

Geri