Golf4 aracımda westinghouse kaçağı vardı, tedbiren değiştireyim dedim.Daimi ustalarım “tamir takımı var hiç bir fark olmuyor” diyerek yalnızca işi fren olan genç bir kardeşimize yönlendirdiler. Araç bitti, test edeyim dedim. Araça 30km/h da giderken tam kuvvetle frene bastığımda yaklaşık 10-15 saniyede duruyor
giderken inip aracı tutmaya kalksam daha başarılı olurum. “Kardeşim bu olmamış” dedim, “abi benim işimde sorun yok araçta başka problem var” dedi. Tabii biraz gerildik haliyle, kızıp gidemiyorum fren yok
Diyorki “başka problem var araçta” ben de “tamam frencisin bak işte!” diyorum. Neyse parasını vermedim bana dil döküyor, ben işte şurda test ettim burda basınç testi yaptım falan… Konuşurken merak ettim acaba westinghouse u açtı delindi mi falan diye kaputu kaldırmamla şoka girdim. Hava alacağı yalnızca 1 (bir ) hortum var ve onu takmamış… Gözümden kaçmış diyor, yani 2 hortum olsa yerlerini karıştırsa veya 1 ini eksik taksa anlayacağım yine
neyse 1 hortumla araç düzeldi. Yapmış yine eline sağlık, 2 yıl kullandım.
Günümüz ustalarının çoğunda aynı bakış açısını görüyorum, bu paraya bu kadar hizmet diyerek başlıyor işe, ne kendisine ne mesleğine saygısı oluşmamış. Bir balata değiştirmeye 500TL de versen sorun çıkınca bu paraya bu hizmet diye düşünüyor, 3500TL de versen bu paraya bu hizmet çünkü biz Porsche balatasını 5000TL’ ye değiştiyoruz diye düşünüyor.