Usta Yalanı

6105ilhan

Yeni Üye
İsim
İlhans
Araç
Golfo
Merhabalar Arabayı sanayiye goturdunuz
Ve farkında olup bildiğiniz ama Ustanın gözünüzün içine baka baka söylediği en iyi yalan ne oldu?
Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: SCC

Daha da kötüsü var. Bildiği halde yalan söylemesi bir yana, bir de arızanın ne olduğunu çözemeyip de arızayı bulana kadar 40 tane parça değiştiren sözde ustalar var.

Daha da kötüsü var. Bildiği halde yalan söylemesi bir yana, bir de arızanın ne olduğunu çözemeyip de arızayı bulana kadar 40 tane parça değiştiren sözde ustalar var.
Arabayı yenilemis:) ekmek avcısı ustalar

Örnek sokup taktıkları zaman boşta kalan vıda yerlerı ni sorduğunda Zaten bostaydı

• Beğen
1-bunların modeli böyle parça değiştirsende düzelmez gene aynısı olur. anlamadığı işte en çok duyacağınız söz
2-Senin araban bu donanımları desteklemez. olmaz

• Beğen
Yalan degil ama 1970 model vosvosumun benzin samandirasi bozulmustu, Massey(traktor) samandirasi takip kadranin yanina delik acarak ibresini koymayi teklif etmislerdi ve 3500tl para istemislerdi. Orijinal samandirayi 800tlye alip kendim taktim.

Golf4 aracımda westinghouse kaçağı vardı, tedbiren değiştireyim dedim.Daimi ustalarım “tamir takımı var hiç bir fark olmuyor” diyerek yalnızca işi fren olan genç bir kardeşimize yönlendirdiler. Araç bitti, test edeyim dedim. Araça 30km/h da giderken tam kuvvetle frene bastığımda yaklaşık 10-15 saniyede duruyor 😂 giderken inip aracı tutmaya kalksam daha başarılı olurum. “Kardeşim bu olmamış” dedim, “abi benim işimde sorun yok araçta başka problem var” dedi. Tabii biraz gerildik haliyle, kızıp gidemiyorum fren yok 😂 Diyorki “başka problem var araçta” ben de “tamam frencisin bak işte!” diyorum. Neyse parasını vermedim bana dil döküyor, ben işte şurda test ettim burda basınç testi yaptım falan… Konuşurken merak ettim acaba westinghouse u açtı delindi mi falan diye kaputu kaldırmamla şoka girdim. Hava alacağı yalnızca 1 (bir ) hortum var ve onu takmamış… Gözümden kaçmış diyor, yani 2 hortum olsa yerlerini karıştırsa veya 1 ini eksik taksa anlayacağım yine 😂 neyse 1 hortumla araç düzeldi. Yapmış yine eline sağlık, 2 yıl kullandım.

Günümüz ustalarının çoğunda aynı bakış açısını görüyorum, bu paraya bu kadar hizmet diyerek başlıyor işe, ne kendisine ne mesleğine saygısı oluşmamış. Bir balata değiştirmeye 500TL de versen sorun çıkınca bu paraya bu hizmet diye düşünüyor, 3500TL de versen bu paraya bu hizmet çünkü biz Porsche balatasını 5000TL’ ye değiştiyoruz diye düşünüyor.

Son düzenleme:
Benim experde başıma geldi sattığım aracimin sol ön çamurluk degisendi hemde 2 kez değişti bizzat kendim yaşadım değiştim.
Exper ısrarla orjinal diyip duruyordu kaza fotosunu çıkarıp gösterdiğimde alıcı arkadaş experi terkedip başka yere gitmişti expere 😀

Benim experde başıma geldi sattığım aracimin sol ön çamurluk degisendi hemde 2 kez değişti bizzat kendim yaşadım değiştim.
Exper ısrarla orjinal diyip duruyordu kaza fotosunu çıkarıp gösterdiğimde alıcı arkadaş experi terkedip başka yere gitmişti expere 😀
Nedense bu experleri de saf, anlamayan insanlara, sözüm ona bir güvence vermek ve paralarını ceplerine indirmek için kurulan tabela şirketler olarak görmüşümdür.
Arabadan anlamayan, güvendiği iyi bir kaportacıya aracı göstermesi yeterli.

Zaten o insanların mesleği Eksperlik değil, tamircilikten yetişme insanların sanayide dükkan açması hepsi bu,

Eksper ise tamamen farklı bir meslek, 4 sene Ünv. okuyup Lisans Diplomasına sahip olmak, Peki sadece 4 yıllık Üniversite mezunu olmak yeterli mi..? Tabiki de hayır,

Tüm sigorta mevzuatını yalayıp yutmuş olmak, Tamir/Bakım/Onarım Otomobil sektörünün tozunu yutmuş olmak,

İlaveten sadece 100-150 kişi kontejyanı olan, ve 10 yılda bir yapılan Eksperlik sınavını FULL ‘e yakın puan alıp kazananlar ancak ünvanlarına “Eksper ünvanı” ekleyeblirler.,

Bizim sanayideki ustanın dükkana astığı tabela ise La Fontaine ‘den masallar ibarettir.

Nedense bu experleri de saf, anlamayan insanlara, sözüm ona bir güvence vermek ve paralarını ceplerine indirmek için kurulan tabela şirketler olarak görmüşümdür.
Arabadan anlamayan, güvendiği iyi bir kaportacıya aracı göstermesi yeterli.
O kadar saf olacaklar ki sağ ön çamurluğu işlemli aracım 2 eksperden hatasız diye geçti :) :) Hatasız aracın bagajına söktak diyen mi çıkma değişen diyen mi servisten cepten yaptırdığı için tramer çıkmıyor ama değişmiş diyen mi...

Bi yakınım istanbula araç almaya geliyor hatasız dedikleri arabanın bagaj kapalı 5cm lokal boyalı çıkıyor anlaşıyorlar arabayı alıyor. Arabayı satarken bagaj kapağı boyasız çıkıyor ama sağ ön çamurluk değişmiş çıkıyor. Tramer sorgusu plakadan yapıldığında o zaman kayıt çıkmamıştı(galeri araca sigorta yapmamış), satarken şase numarasından sorguladıklarında 300.000 bandında tramer çamurluk sağ taşıyıcı vs sarf malzemeler değişmiş...

Çıraklığını yapmadıkları işin ustalığına giriştikleri için şu an ne ekspertizler ekspertiz ne de ustalar usta . Tabelayı takan eline eldiveni giyen usta oluyor memlekette.

Zaten tramer denen sistem kabaca bilgi verir. Yoksa hatalı olan, kaskosu olmayıp sigorta harici yapılan müdahaleleri kapsamaz!
Yapacak birşey yok. İşten anlamayınca, sürecin bir aşaması olarak insanlar ekspertizi yaptırmak zorunda hissediyor.

Başlığı görünce bende diğer ustanın söylediği yalanları listeleyeceğiz sandım🫣 pardon...

Şükür bizim usta sağlam😅 ...

balans yaptırıyordum arkaları balans yapmadı neden dedim araba önden çekişli olduğu için gerek yok dedi ama yine de yaptırdım 3 günlük doktor 40 yıllık hastaya reçete yazıyor

Geri
Üst Alt