Usta Yalanı

Çok yakın arkadaşımdan araç almıştım, alırken ekspere soktum sağ arka çamurlukta kamyon kasası takılmış avuç kadar yer kesilip değiştirilmiş. Onu da döşemenin arkasından kamera ile girip görmüşlerdi.
Satarkende alıcı arkadaş benim soktuğum ekspertizi istedi yine, aynı şubesi çalışanlar bile aynı. Bu sefer boyalı dediler :D
Ben dedim burada böyle böyle bir durum var diye.
Araçta downpipe vardı turbo ötüyor dediler falan saçma sapan herkesin usta olduğu memlekette ne yanlış işi nede yalanı biter.
Yapabildiklerimin tamamını kendim yapıyorum artık.

Bunlarda kronik kardeşim, Devam et.
En fazla yolda kalırsın, ara hemen gelirim.
7/24 telefonum açık :)

Merhabalar Arabayı sanayiye goturdunuz
Ve farkında olup bildiğiniz ama Ustanın gözünüzün içine baka baka söylediği en iyi yalan ne oldu?
Teşekkürler
basınç tüpün gevşemiş, triger zamanın gelmiş, geliştirilmiş tüp tak yolda kalma 😂

Balata bitmiş.. söylendiği tarihten sonra 3 yıl 40bin km daha gider.

basınç tüpün gevşemiş, triger zamanın gelmiş, geliştirilmiş tüp tak yolda kalma 😂
ooo bu cok iyidi. harbiden 10k kmdeki aracın bile tüpüne bakıyorlar gevşemiş cıkıyor sonra iyiki güclendirilmiş tüp uyguladım diyorlar

Yetkili servis yalan dolanlarının yanında ? sanayi Ustalarının yalanları hikaye kalır

arca / yada eski doguş oto etimesgut?? Yavvv benim arka balatalar bitmiş dediklerinin üzerinden 2,5 yıl 30 bin km gecti. Halen aynı arka balatalarla devam ediyorum

Siz bide yetkili servis olacaksınız ?

Para kazanmak icin bu kadar da uçuk yalan söylenmez.

***Yetkili servislerin en büyük yalanı da

***Tsi lar da triger 180.000 den 120.000 e düştü yalanıdır.
Bu sene Ramazan ayını 30 günden 22 güne düsürdük gibi ? sallayın yesinler

Abi geliştirilmiş tüp takalım daha iyi

Eski aracımda golf 6 1.6 tdi highline çalıştırınca yağ seviyesi uyarısı sarı olandan yanıyordu. Adını vermeyeceğim yetkili servise götürdüm bir çok yetkili servis var iyiliklerle karşılaşanlarda olmuştur. Orada aracın önce kaputta bir sensör var onu değiştirelim düzelir dediler 5.000 tl aldılar fakat sorun düzelmedi araçta yağ eksiltme yok sadece uyarı veriyordu sonrasında aynı yer takometresinde hata olduğunu 20.000 tl değişmesini gerektiğini söylediler işim mühendis bu sorun ordan kaynaklanmasa gerek dedim ve dışarda kendi ustama gösterdim karterde sensörü değiştirsek düzelir dedi. Bıraktım değiştirdi. Sorun düzeldi. Ama bu benim insanlara güvenimin sarsılmasına neden böyle davrandıklarını anlamadım bizlerde çok para kazanan insanlar değiliz aylık geçinen insanlarız onlarda bazen bunların bizim vatandaşlarımıza özgü olduğunu gelişmiş ülkelerde böyle durumlar olmayacağını düşünüyorum orada mevzu para değil insan olarak bana saygı duymamaları.

Bir yerden ses gelir, ayar tutmamıştır, yapamamıştır, uğraşmak istemiyordur...
Der ki: ZAMANLA ALIŞIR.

+

Bize gelişi bu fiyat.

+

Çeşme suyundan bi şey olmaz.

+

Başka ustaların işini görür görmez: Bu olmamış!

İş görür, idare eder, götürür, sıkıntı çıkarmaz...

• Beğen
Tepkiler: SCC
Aslında sorun bizde! Sorunu tarif ediyorsak, gittiğimiz yer de sorunu çözdüğünü ispatladıktan sonra parasını istemeli. Yoksa değiştirdiği parçayı gerisin geri yerine takıp taktığı parçayı geri almalı. Nasılsa parça senden, çözemezsem de kısa günün kârı işçilik cepte, vur abalıya! Nasıl ki ikinci elde belli bir süre içinde çıkan/çıkacak sorunlar satıcıya aitse, bu işin de kanuni bir düzenlenmesi olmalı.

Zaten tramer denen sistem kabaca bilgi verir. Yoksa hatalı olan, kaskosu olmayıp sigorta harici yapılan müdahaleleri kapsamaz!
Yapacak birşey yok. İşten anlamayınca, sürecin bir aşaması olarak insanlar ekspertizi yaptırmak zorunda hissediyor.
Yanlış anlamışsınız sanırım bir daha ifade etmeye çalışayım.

Tramer kaydı olan bir arabaya eğer sigorta yapılmamışsa zorunlu trafik sigortası yoksa o araçta, 5664 sbm'den plaka ile sorgulama yaptığınızda veri alamazsınız ancak şasi numarası ile sorgulama yaparsanız sigorta olmasa dahi tramer kaydı mevcut olan bi araçta şase numarası ile sorgulama yapılırsa tramer kaydı çıkar.

Bahsettiğim konuda ki yorum ekspertizin normalde şase ile yapması gereken kontrolü plaka ile yapıp ortaya mağduriyet çıkarmasıdır.

Bu şekilde ek bilgilendirme yapmış olayım size ve kullanıcılara.

Yanlış anlamışsınız sanırım bir daha ifade etmeye çalışayım.

Tramer kaydı olan bir arabaya eğer sigorta yapılmamışsa zorunlu trafik sigortası yoksa o araçta, 5664 sbm'den plaka ile sorgulama yaptığınızda veri alamazsınız ancak şasi numarası ile sorgulama yaparsanız sigorta olmasa dahi tramer kaydı mevcut olan bi araçta şase numarası ile sorgulama yapılırsa tramer kaydı çıkar.

Bahsettiğim konuda ki yorum ekspertizin normalde şase ile yapması gereken kontrolü plaka ile yapıp ortaya mağduriyet çıkarmasıdır.

Bu şekilde ek bilgilendirme yapmış olayım size ve kullanıcılara.
Yanlış anlama yok. Kayıtsız onarımları kastetmiştim. Sizin dediğiniz plaka değişim durumunda şasi numarasından sorgulama. Kasko yok hatta zorunlu da yoksa, kişinin cebinden karşıladığı onarımlar tramerde ne arar? Ekspertiz, en azından bazılarını yakalar herhalde.;)

Geri
Üst Alt