hocam anlamadığınız için son bir kez anlatayım. Konumuz cepten yaptırılmış onarımlar değil önce bu konuda bi mutabık olalım. İlk iletim dahil hiçbirinde cepten yaptırılmış hasarlar hakkında yorum yapmadım adını bile geçirmedim.Kasko veya trafik sigortası kullanılarak yapılmış onarımların trafik sigortası mevcut olmadığından 5664 sbm'den gözükmemesi. Kişinin cebinden yaptırdığı bir onarım değil yukarıda bahsi geçen konu hiçbir şekilde.
Plaka değişimi şart değil ayrıca. Aynı plaka ile satış verilmiş olması ve yeni sahibin trafik sigortası yapmadan kullanması mağduriyet yaşamaya açık bir konuydu. Çünkü alsatçılar galericiler notere kadar sigorta yapmayarak araçtaki mevcut hasar kaydını rahatlıkla saklayabiliyordu çok sayıda bu konuya ilişkin mağduriyet vardı. 5 aralık tarihinden itibaren trafik sigortası aracı devralmadan yapıldığından bir nebze bu durumun önüne geçilmek üzere adım atıldı. Yeni kanuna göre Arabayı alırken trafik sigortası yapmak zorunlu (aracı üstünüze devralmadan önce trafik sigortasını yaptırıyorsunuz)
Üçüncü kez de dediğim gibi cepten yaptırılmış onarımlarla yaşadığımız durumun uzak yakın bi ilişkisi yok. Siz muhtemelen eksperde değişen çıktığında tramer kaydı olması zorunlu değil cepten yaptırmışlardır olarak yorumladınız ancak konu o kadar yüzeysel değildi
Hasar kaydının olmaması arkasında sigorta kesilmemiş olması gerçeği vardı bu noktayı atladığınız için habire cepten yaptırmışlardır dediniz hocam
Umarım bu sefer net bir şekilde anlatabilmişimdir.
İyi forumlar