Yaşadığımız ülke şartlarında konuyu değerlendirecek olursak bal gibi de önemli hocam o konu
Taktir size kalmış siz değer düşürmediğine inanıyorsanız 5 değişenli aracı hatasız fiyatına tercih edebilirsiniz.
Benim aracımdaki 2 parça boyandıktan sonra boyanmamış parasına alacak sizin gibi koca yürekli ileri dünya ve avrupai görüşlü bir yurttaşımızla denk gelmeyeceğime göre bu polemiğe girmeye,boyansa değeri düşmez algısına kapılmaya gerek yok. Biraz gerçekçi yaşamakta, bu konuya daha realist bir şekilde yaklaşmakta fayda var burası avrupa değil bu konuya yaşadığımız ülkede önem veriliyor. Bu arabaları da kimse kimseye öpücükle vermiyor belirli bir ücret,birikim ve emek karşılığında alıyorsunuz/alıyoruz avrupada önemli değil bu konu boyansa da olur diyecek kadar yüce gönüllü bonkör olamıyoruz maalesef bundan ötürü.
Kaldı ki bahsettiğimiz konu 500.000 devirmiş bir aracın temizlik boyası görmesi değil. Yağmuru çamuru doluyu seli güneşi 500.000 kilometre gören bir arabanın hatasız olmasındansa komple boyalı olması daha iyi olacaktır yeri gelince kısmı anca buraya hitap edebilir.
Ben olması gerekeni söylüyorum zaten, bende biliyorum görüyorum türkiye'nin bu halde olduğunu. Benim anlatmak istediğim şey şu , neden herkes kendi çıkarını düşünüyor ,neden herkes para kazanmanın derdinde sadece araba bu, bir mal altı üstü bir tüketim malzemesi. Bunu sizin için söylemiyorum yanlış anlamayın bunu çıkar amaçlı yapanların derdi bambaşka ve halkta bunlara ayak uyduruyor. Diyorsunuz ki değişenli boyalı aracı hatasız boyasına alır mısınız? Mevzu bu aracı hatasız parasına almak değil , milletin bu aracı hatasız olması için verdiği uğraş. Tabi ki kullanılan malın değeri düşecek, bizde niye artıyor ben ordayım.
Araba boyanınca değeri düşer mi ? Evet
Değişen parçası olunca değeri düşer mi ? Evet
Kilometre 100binlere 200binlere gelmiştir değeri düşer mi ? Evet
Kozmetik sorunları, kırıkları, yırtıkları, çatlakları olunca değeri düşer mi ? Evet
Ufak tefek mekanik elektronik sorunları vardır değeri düşer mi ? Evet
Asıl anlatmak istediğim bu işte her sorunun cevabı evet çıkıyorken bu ülkede bunu çıkar amaçlı yapanlar nasıl hala fiyat arttırabiliyor ve halk niye bunlara ayak uyduruyor. Bide enflasyonla kendini savunan tipler var. Paranın değeri değişiyor bizde onunla beraber arttırıyoruz diye.
Örnek vermek gerekirse tam 5 sene önce 2020 aralıkta 100.000tl ye araç aldığımızı varsayalım, şuan bu paranın karşılığı 533.000tl.
5sene önce hatasız boyasız hiç kullanılmamış sıfır kilometre bir arabaydı. Ancak geçen 5 sene içerisinde belki 100bin kilometre yol yaptı, belki 1 2 parçası boyandı veya değişti, koltuk döşemesinde deformeler başladı, direksiyonun derisi soyuldu, tuşların yazısı silindi gibi gibi ve şuan aracı satıp yenilemek istedik.
Sizce bu arabanın şuan ki satış fiyatı ne olmalıdır? Forumda bunu gören herkesten cevap bekliyorum.