ppf kaplama ve kelebek cam fitil zedelenme sorunu

Ama önceden de belirttiğim gibi Türklerin koruma sevdası bambaşka bir boyutta. Koltuğa kılıf, direksiyona kılıf, ekrana göstergeye film, boyaya film bunun sonu yok. Birileri yeni pazarlama yöntemleri buluyor ve herkes bunu anında kabulleniyor. Bunlardan öncede plastidip denilen garip uygulamalar vardı sonra renkli kaplamaya geçtik oda kesmedi daha kalın şeffaf kaplamaya geçtik 3 5 seneye de hazır kalıp giydirme ürünler piyasaya çıkar onları uygular insanlar artık. Kimi neyden bu kadar koruyoruz gerçekten ilginç.

Vallahi şu ppf kaplama kadar anlamsız bulduğum otomotiv ürünü çok azdır, bir tanesi de yarasa ayna kapağı, bedava deseler en kalitelisi desler gidip aracımı kaplatmam o kadar sıkıntı görüyorum, yok çizdiler mi bir yerini kestiler mi yok sarardı mı bakımını yaptır falan çok tuhaf bir uygulama, kaput filmi yaptırıp sararınca diğer yerlerle ton farkı olan binlerce araç var trafikte birde sökerken ayrı para alıyorlar altındakş vernik ve boyayı da kaldırırsa daha da fena, insan neden 60-70 bin TL (llumar cam filmi yaptırırlen benim araca ne kadar tutar diye sorduğumda aldığım teklif) para verirde böyle bir yatırım yapar anlamak güç benim tarafımdan, yaptıranlar memnun kalır dilerim ki
hocam iyi malzemeyle artilari cok fazla. sokaga biraktgimiz araclar ufak tefek her turlu cizikten koruyo. gunes yanigi vs ama iste dogus
Nerede yaptırdınız bunu ben
Nerede yaptırdınız bunu ben genelde Tanzer'i öneririm onlar böyle birşey yapmaz önerdiğimiz yerde mi yaptırdınız yoksa herhangi bir firmada mı...
tanzer cam filmi uzerine uzman cam filmi icin oray
Naçizane önerim boya parlatma ve koruma yaptırmak ve periyodik olarak temizlik,parlatma ve koruma olarak bakıma devam etmektir, caanım sıfır araçları götürüp sağını solunu söktürüp elde maket bıçakları vs olan insanların insafına bırakmak bana göre değil kardeşim, başınıza gelen olay için üzüldüğümden konuya dahil oldum inanın yaşadığınız olumsuzluğa değmez…
haklisiniz malesef bende en azindan sifir arac 3-4 sene kafamiz rahat olsun dedim hemde kurumsal biyer ama sonuc bu.kime sorsan en iyi usta kendileri ama is bitince bu kadar oluyo diyolar

Ama önceden de belirttiğim gibi Türklerin koruma sevdası bambaşka bir boyutta. Koltuğa kılıf, direksiyona kılıf, ekrana göstergeye film, boyaya film bunun sonu yok. Birileri yeni pazarlama yöntemleri buluyor ve herkes bunu anında kabulleniyor. Bunlardan öncede plastidip denilen garip uygulamalar vardı sonra renkli kaplamaya geçtik oda kesmedi daha kalın şeffaf kaplamaya geçtik 3 5 seneye de hazır kalıp giydirme ürünler piyasaya çıkar onları uygular insanlar artık. Kimi neyden bu kadar koruyoruz gerçekten ilginç.
hocam ornek vereyim anahtarla geldi birisi aracinizi cizdi. bu boyayi toparlamak icin inanin cok daha fazla zaman ve maddiyat gerekecek. ton tutmayacak vs vs diye gider. ppf ciddi anlamda koruyo boyayi bu bi gercek ama boyle isbilmez ustalar denk gelmek uzucu. carnabau falan bunlar bizim ulke sartlarina hafif kalir. zaten seramik yapiyosun duzgun biyerde yikatmazsan uc dort yikamada gidiyo seramik bile

hocam ornek vereyim anahtarla geldi birisi aracinizi cizdi. bu boyayi toparlamak icin inanin cok daha fazla zaman ve maddiyat gerekecek. ton tutmayacak vs vs diye gider. ppf ciddi anlamda koruyo boyayi bu bi gercek ama boyle isbilmez ustalar denk gelmek uzucu. carnabau falan bunlar bizim ulke sartlarina hafif kalir. zaten seramik yapiyosun duzgun biyerde yikatmazsan uc dort yikamada gidiyo seramik bile
En kötü yerde bile yıkatsanız 3-4 yıkamada seramiği yüzeyden imkanı yok çıkartamazsınız,

Seramik o kadar rezalet bir maddedir ki vernik ile kimyasal olarak reaksiyona girip bağlanıyor, sizin 3-4 yıkamada seramik yok oldu zannettiğiniz şey (kireçli su ve kostikli köpük) yüzünden seramiğin su iticiliğinin yok olmasıdır, Böyle olunca da insanlar seramik gitti yok oldu zannediyor,

Seramiği çıkartmak için araç başında 2-3 kişi özel uygulama yaparak en az 1 gün uğraşması gerekir. Diğer olasılık yaptıkları seramik uygulaması merdiven altı kalitesiz veya sahte/çakma bir seramiktir,

Seramik sağlıklı bir uygulama mı derseniz, bence değil.

Ben direk konuya girmiş gibi oldum ama öncelikle geçmiş olsun yaşadığınız durum için. Koruma konusuna gelince sizin vereceğiniz her örneğe karşıt örnek bulabiliriz bence bu kadar detaylı düşünmeye gerek yok. Sizin aracınıza zarar vermek isteyen insan emin olun ppf falan dinlemez.

Öte yandan ppf sizi belki çiziklerden korur ama hiç bir darbeden koruyamaz. Kaporta işlem gördükten sonra kendi adıma konuşuyorum ppf'in benim için bir önemi yok, her koşulda işlem yapılacak gerek göçük düzeltme gerek boya işlemi yapılacak sonra tekrar başa dönüp aynı parça bir daha kaplanacak falan kompleks bir durum bence.

Şuan bir aracı kaplamanın maliyeti 50-100 bin civarında değişiyor. Yapanlara saygım sonsuz ama ben o parayı yakıta gömerim yaklaşık 30.000km'lik yol yaparım.:):)

24 model hocam. siparis gectim bugun. duzgun biyerde yaptircam cargloss gibi kurumsal bi firmada. serviste kayit acilmasin simdi
Car gloss, doraglass vs.. nerde yaptırırsanız yaptırın fakat:

Madem kelebek camı ve fitili ayrı olarak satılmıyor, ve mağdur olan tarafta siz olduğunuz için ve yetkili serviste yaptırarak serviste aracın böyle bir sebebten kaydının olmasını da istemiyorsanız,

Parçayı servisten perakende olarak satın alıp, faturasını da sizi mağdur eden ppf kaplama yaptırdığınız yere iletin,

Veya yetkili servisten parçanın fiyatını öğrenip sizi mağdur eden yerden parçanın ücretini aldıktan sonra, gidip yetkili servisten satın alıp, dışarda güvendiğiniz bir yerde cam değişimini yaptırınız,

Eğer parçayı cam değişimi yapacak firmaya bırakacaksanız, Cam değişimi yapacak firmaya mutlaka orjinal ve logolu cam istediğinizi özellikle belirtiniz, yoksa ilerde sıkıntı yaşarsınız,

Cam değişimi yapacak firma orjinal cam takıcam diyebilir, ancak orjinal cam üreticisi marka kimse o camı takması tek başına yeterli değildir,

Cam değişiminde şeçenekler;
1) yan sanayi cam
2) yerli üretim cam
3) orjinal cam (logosuz)
4) orjinal cam (logolu)

VW/Audi grubu araçların cam üreticisi genelde Saint-Gobain Sekurit veya Pilkington markalarıdır,

(Logolu orjinal cam) dediğimiz şey; camda hem orjinal cam üreticisinin markası yazar, hem de VW, BMW, Mercedes vs.. aracın markası ney ise o araç üreticisi markanın logosu bulunur. Buna mutlaka dikkat ediniz.!

Son düzenleme:
Aracım sıfırken (daha 300km falandı) park halinde kaput çamurluk bölgesine motor düştü motorcu kaçmıştı. Kaputtaki ppf kazınmış, Çamurlukta kocaman bi göçük(çamurluğun uç ve kapıya doğru olan tarafı hariç komple parça göçmüştü) vardı. Ön 3 parça ppf kaplıydı aracımda. Kaputda göçük olmasa da bildiğiniz ppf kazınmıştı çamurluğun ppfi yırtılmıştı.

Sağ ön çamurluğu ppf koruduğu için boyasız onarımla çiziksiz lekesiz bir şekilde kurtardık keza aynı şekilde kaputtaki ppf'i de söktüğümüzde boya yüzeyine en ufak bir zarar vermemiş.

Eğer aracımda ppf kaplama olmasaydı 2 parça da boyama yoluna gidilecekti. Henüz 300 kilometredeki aracın kafada 2 parça boya ile ve 5 kuruş değer kaybı almadan yoluma gidecektim . Ancak 4000tl'lik bir göçük düzeltme işlemi akabinde tekrardan ppf kaplama ile beraber değer kaybına uğramadım. İyi ki de yaptırmışım . Kaliteli malzeme kullanıldığı sürece iyi bir işcilikle mağduriyet yaşamazsınız.

Fetva vererek,başına bu denli bir talihsizlik gelmeden ppf boş iş para tuzağı diye akıl veren forumdaşlarımın başına gelmemesi dileğiyle :))

hocam iyi malzemeyle artilari cok fazla. sokaga biraktgimiz araclar ufak tefek her turlu cizikten koruyo. gunes yanigi vs ama iste dogus

Tanzer stek bayisi olup yapıyor örnekleri instagramda mevcut... Ne diyiyelim geçmiş olsun...

Aracım sıfırken (daha 300km falandı) park halinde kaput çamurluk bölgesine motor düştü motorcu kaçmıştı. Kaputtaki ppf kazınmış, Çamurlukta kocaman bi göçük(çamurluğun uç ve kapıya doğru olan tarafı hariç komple parça göçmüştü) vardı. Ön 3 parça ppf kaplıydı aracımda. Kaputda göçük olmasa da bildiğiniz ppf kazınmıştı çamurluğun ppfi yırtılmıştı.

Sağ ön çamurluğu ppf koruduğu için boyasız onarımla çiziksiz lekesiz bir şekilde kurtardık keza aynı şekilde kaputtaki ppf'i de söktüğümüzde boya yüzeyine en ufak bir zarar vermemiş.

Eğer aracımda ppf kaplama olmasaydı 2 parça da boyama yoluna gidilecekti. Henüz 300 kilometredeki aracın kafada 2 parça boya ile ve 5 kuruş değer kaybı almadan yoluma gidecektim . Ancak 4000tl'lik bir göçük düzeltme işlemi akabinde tekrardan ppf kaplama ile beraber değer kaybına uğramadım. İyi ki de yaptırmışım . Kaliteli malzeme kullanıldığı sürece iyi bir işcilikle mağduriyet yaşamazsınız.

Fetva vererek,başına bu denli bir talihsizlik gelmeden ppf boş iş para tuzağı diye akıl veren forumdaşlarımın başına gelmemesi dileğiyle :))
Herkesin başına böyle şeyler gelebilir önemli olan cana gelmesin. Bu ülkede para tuzağı çok şey var keşke tek derdimiz ppf olsa. Bundan bir ay önce aracın bedelini öderken aracın kendi tutarından daha çok vergi ödediğimi hatırlatmak isterim. Keşke o paralar boşa gitmese de herkes 2 3 kat ppf yaptırsa 😄 😄

Bu arada tam doğru noktaya parmak bastınız işte, tek korkumuz değer kaybı aslında. Hala arabalar Türkiye de yatırım aracı olarak görüldüğü için belli başlı korkularımız var yoksa araba boyansa ne olacak sanki. Bir amaç için hizmet ediyor bu araçlarla binlerce kilometre yol gidiliyor, tozu toprağı yağmuru çamuru her şeyi görüyor. Bırakın da yeri gelince de boyansın arabalar.

Bütün dünya, hatası kusuru olan veya bir işlem gören tamir gören parçanın boyanması gerektiğini kabul etmişken biz niye aksine uğraşıyoruz. Değil aracı boyatmak, boyaya zarar gelmesin diye verdiğimiz çabaya bakın.

Herkesin başına böyle şeyler gelebilir önemli olan cana gelmesin. Bu ülkede para tuzağı çok şey var keşke tek derdimiz ppf olsa. Bundan bir ay önce aracın bedelini öderken aracın kendi tutarından daha çok vergi ödediğimi hatırlatmak isterim. Keşke o paralar boşa gitmese de herkes 2 3 kat ppf yaptırsa 😄 😄

Bu arada tam doğru noktaya parmak bastınız işte, tek korkumuz değer kaybı aslında. Hala arabalar Türkiye de yatırım aracı olarak görüldüğü için belli başlı korkularımız var yoksa araba boyansa ne olacak sanki. Bir amaç için hizmet ediyor bu araçlarla binlerce kilometre yol gidiliyor, tozu toprağı yağmuru çamuru her şeyi görüyor. Bırakın da yeri gelince de boyansın arabalar.

Bütün dünya, hatası kusuru olan veya bir işlem gören tamir gören parçanın boyanması gerektiğini kabul etmişken biz niye aksine uğraşıyoruz. Değil aracı boyatmak, boyaya zarar gelmesin diye verdiğimiz çabaya bakın.
Yaşadığımız ülke şartlarında konuyu değerlendirecek olursak bal gibi de önemli hocam o konu :) Taktir size kalmış siz değer düşürmediğine inanıyorsanız 5 değişenli aracı hatasız fiyatına tercih edebilirsiniz.

Benim aracımdaki 2 parça boyandıktan sonra boyanmamış parasına alacak sizin gibi koca yürekli ileri dünya ve avrupai görüşlü bir yurttaşımızla denk gelmeyeceğime göre bu polemiğe girmeye,boyansa değeri düşmez algısına kapılmaya gerek yok. Biraz gerçekçi yaşamakta, bu konuya daha realist bir şekilde yaklaşmakta fayda var burası avrupa değil bu konuya yaşadığımız ülkede önem veriliyor. Bu arabaları da kimse kimseye öpücükle vermiyor belirli bir ücret,birikim ve emek karşılığında alıyorsunuz/alıyoruz avrupada önemli değil bu konu boyansa da olur diyecek kadar yüce gönüllü bonkör olamıyoruz maalesef bundan ötürü.

Kaldı ki bahsettiğimiz konu 500.000 devirmiş bir aracın temizlik boyası görmesi değil. Yağmuru çamuru doluyu seli güneşi 500.000 kilometre gören bir arabanın hatasız olmasındansa komple boyalı olması daha iyi olacaktır yeri gelince kısmı anca buraya hitap edebilir.

Yaşadığımız ülke şartlarında konuyu değerlendirecek olursak bal gibi de önemli hocam o konu :) Taktir size kalmış siz değer düşürmediğine inanıyorsanız 5 değişenli aracı hatasız fiyatına tercih edebilirsiniz.

Benim aracımdaki 2 parça boyandıktan sonra boyanmamış parasına alacak sizin gibi koca yürekli ileri dünya ve avrupai görüşlü bir yurttaşımızla denk gelmeyeceğime göre bu polemiğe girmeye,boyansa değeri düşmez algısına kapılmaya gerek yok. Biraz gerçekçi yaşamakta, bu konuya daha realist bir şekilde yaklaşmakta fayda var burası avrupa değil bu konuya yaşadığımız ülkede önem veriliyor. Bu arabaları da kimse kimseye öpücükle vermiyor belirli bir ücret,birikim ve emek karşılığında alıyorsunuz/alıyoruz avrupada önemli değil bu konu boyansa da olur diyecek kadar yüce gönüllü bonkör olamıyoruz maalesef bundan ötürü.

Kaldı ki bahsettiğimiz konu 500.000 devirmiş bir aracın temizlik boyası görmesi değil. Yağmuru çamuru doluyu seli güneşi 500.000 kilometre gören bir arabanın hatasız olmasındansa komple boyalı olması daha iyi olacaktır yeri gelince kısmı anca buraya hitap edebilir.
Ben olması gerekeni söylüyorum zaten, bende biliyorum görüyorum türkiye'nin bu halde olduğunu. Benim anlatmak istediğim şey şu , neden herkes kendi çıkarını düşünüyor ,neden herkes para kazanmanın derdinde sadece araba bu, bir mal altı üstü bir tüketim malzemesi. Bunu sizin için söylemiyorum yanlış anlamayın bunu çıkar amaçlı yapanların derdi bambaşka ve halkta bunlara ayak uyduruyor. Diyorsunuz ki değişenli boyalı aracı hatasız boyasına alır mısınız? Mevzu bu aracı hatasız parasına almak değil , milletin bu aracı hatasız olması için verdiği uğraş. Tabi ki kullanılan malın değeri düşecek, bizde niye artıyor ben ordayım.

Araba boyanınca değeri düşer mi ? Evet
Değişen parçası olunca değeri düşer mi ? Evet
Kilometre 100binlere 200binlere gelmiştir değeri düşer mi ? Evet
Kozmetik sorunları, kırıkları, yırtıkları, çatlakları olunca değeri düşer mi ? Evet
Ufak tefek mekanik elektronik sorunları vardır değeri düşer mi ? Evet

Asıl anlatmak istediğim bu işte her sorunun cevabı evet çıkıyorken bu ülkede bunu çıkar amaçlı yapanlar nasıl hala fiyat arttırabiliyor ve halk niye bunlara ayak uyduruyor. Bide enflasyonla kendini savunan tipler var. Paranın değeri değişiyor bizde onunla beraber arttırıyoruz diye.

Örnek vermek gerekirse tam 5 sene önce 2020 aralıkta 100.000tl ye araç aldığımızı varsayalım, şuan bu paranın karşılığı 533.000tl.
5sene önce hatasız boyasız hiç kullanılmamış sıfır kilometre bir arabaydı. Ancak geçen 5 sene içerisinde belki 100bin kilometre yol yaptı, belki 1 2 parçası boyandı veya değişti, koltuk döşemesinde deformeler başladı, direksiyonun derisi soyuldu, tuşların yazısı silindi gibi gibi ve şuan aracı satıp yenilemek istedik.

Sizce bu arabanın şuan ki satış fiyatı ne olmalıdır? Forumda bunu gören herkesten cevap bekliyorum.

Madem kelebek camı ve fitili ayrı olarak satılmıyor, ve mağdur olan tarafta siz olduğunuz için ve yetkili serviste yaptırarak serviste aracın böyle bir sebebten kaydının olmasını da istemiyorsanız,

Parçayı servisten perakende olarak satın alıp, faturasını da sizi mağdur eden ppf kaplama yaptırdığınız yere iletin,

Veya yetkili servisten parçanın fiyatını öğrenip sizi mağdur eden yerden parçanın ücretini aldıktan sonra, gidip yetkili servisten satın alıp, dışarda güvendiğiniz bir yerde cam değişimini yaptırınız,

Eğer parçayı cam değişimi yapacak firmaya bırakacaksanız, Cam değişimi yapacak firmaya mutlaka orjinal ve logolu cam istediğinizi özellikle belirtiniz, yoksa ilerde sıkıntı yaşarsınız,

Cam değişimi yapacak firma orjinal cam takıcam diyebilir, ancak orjinal cam üreticisi marka kimse o camı takması tek başına yeterli değildir,

1) yan sanayi cam
2) yerli üretim cam
3) orjinal cam (logosuz)
4) orjinal cam (logolu)

VW/Audi grubu araçların cam üreticisi genelde Saint-Gobain Sekurit veya Pilkington markalarıdır,

(Logolu orjinal cam) dediğimiz şey; camda hem orjinal cam üreticisinin markası yazar, hem de VW, BMW, Mercedes vs.. aracın markası ney ise o araç üreticisi markanın logosu bulunur. Buna mutlaka dikkat ediniz.!
hocam cevap icin tesekkurler. parcayi servisten bugun aldim. birebir aracin ustundekiyle ayni cam geldi. yilida 2024. faturayida yolladim ppf firmasina. zararimi karsilayacaklar. ppf ide sokturtttum. tamaminin parasini iade alicam

1) yan sanayi cam
2) yerli üretim cam
3) orjinal cam (logosuz)
4) orjinal cam (logolu)

servisten aldim cami aynisi geldi uzerindekiyle

Ekli dosyalar

• IMG_2770.jpeg
    IMG_2770.jpeg
    189.3 KB · Görüntüleme: 3

hocam tamda bahsetmek istedgim bu.kesinlikle koruyo araci.en azindan korumasiz bir araca gore kafan daha rahat

Tanzer stek bayisi olup yapıyor örnekleri instagramda mevcut... Ne diyiyelim geçmiş olsun...
evet hocam fiyatlari fazlaca tuzlu o fiyatlara cikildginda alternatifler cogaliyo.sahsen film icin gidecegim ilk adres tanzer. zaten ppf ten sonra gidecektim llumar film icin oraya

Geri
Üst Alt