Golf 7 1.6 tdi çok yakma sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Arda_ylz

Yeni Üye
İsim
Arda Yılmaz
Araç
Volkswagen Golf 7 1.6 tdi dsg comfortline
Aracımı alalı 4 ay oldu ve araç 9.5 den aşşağı yakmıyor herhangi bir arıza ışığı da yok partikül filtresi kontrolü yapıp temizlettim yine düşmedi enjektörler için yakıt katkısı kullandım vw nin kendi yakıt katkısını kullandım bayiden alarak kullanım kılavuzuna uyarak yine düşmedi araç gereğinden fazla yakıyor bu tarz bir durum başına gelipte çözen varsa eğer yardımcı olursa çok sevinirim

Araç ne? kaç model? Vites bilgisi?
Servise sordunuz mu?
Görsel yakıt değerleri paylaşabilir misiniz?

Upvote 0
Araç 2016 model bi kaç özel servise gittim ama her ağızdan başka bişey çıktığı için acele etmek istemedim

Upvote 0
Multimedyadaki yakıt sonrası uzun dönem ve başlangıç olarak paylaşabilir misiniz?

Upvote 0
IMG_0170.jpeg

Ekli dosyalar

• IMG_0169.jpeg
    IMG_0169.jpeg
    112.4 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_0168.jpeg
    IMG_0168.jpeg
    142.7 KB · Görüntüleme: 14
Upvote 0
Multimedyası kendi multimedyası değil

Upvote 0
2016 dsg şanzıman 1.6 tdi golf başlıkta da yazıyor

Upvote 0
Hocam nerede yaşıyorsunuz sehrici mi sürekli durkalk var mı?
Çok kısa mesafelerde mi kullanıyorsunuz benim aracım stage1 jetta tdi istanbul sehirici 7-8 arası sıkışık trafikte cevreyolu kullanimlarinda 5.5 litre eşim sürekli okula gider gelir git gel 3km toplamda 8.5 filan yakıyordu uzun lafın kısası çok kısa mesafe varsa normal sayılır

Upvote 0
Hocam nerede yaşıyorsunuz sehrici mi sürekli durkalk var mı?
Çok kısa mesafelerde mi kullanıyorsunuz benim aracım stage1 jetta tdi istanbul sehirici 7-8 arası sıkışık trafikte cevreyolu kullanimlarinda 5.5 litre eşim sürekli okula gider gelir git gel 3km toplamda 8.5 filan yakıyordu uzun lafın kısası çok kısa mesafe varsa normal sayılır
İstanbul şehiriçi benimde bilmiyorum bana fazla geldi arabayı öyle fazla sıkıştırarak kullanmayı seven birisi de değilim trafikten kaçınarak kullanıyorum zaten fullediğim depo 500 km gitmiyor

Upvote 0
Başlıkta yazanı görüyoruz. Ayrıntı istiyoruz.
2016 dsg şanzıman 1.6 tdi golf başlıkta da yazıyor
Başlığı görüyoruz. Ayrıntı istiyoruz.

Gösterge ile multimedya verileri uyuşuyorsa multimedya farklı olması fark etmez.

Fotoğrafı da tam çekmeniz daha iyi olurdu..

20km/s ortalama hız ile sağlıklı veri elde edemezsiniz. Kaç km gitmiş , araç ısınmadan kapanıyorsa tahmin ettiğiniz gibi olmaz.

Forum arama sekmesinden yakıt tüketimi benzeri kelimeler ile arama yaparak geçmişe dönük tarayınız. İnsanlar kaç km gitmiş kaç km/s hız ile gitmiş , dış hava sıcaklığı neymiş bunlara bakarak kıyaslayınız.

Bu kısalıkta sürüşler için yakıt değerleri gayet normal.

Upvote 0
Başlıkta yazanı görüyoruz. Ayrıntı istiyoruz.

Başlığı görüyoruz. Ayrıntı istiyoruz.

Gösterge ile multimedya verileri uyuşuyorsa multimedya farklı olması fark etmez.

Fotoğrafı da tam çekmeniz daha iyi olurdu..

20km/s ortalama hız ile sağlıklı veri elde edemezsiniz. Kaç km gitmiş , araç ısınmadan kapanıyorsa tahmin ettiğiniz gibi olmaz.

Bu kısalıkta sürüşler için yakıt değerleri gayet normal.
1: Fotoğraf tam çekilmiş şekilde koyduğumda site kabul etmiyor boyutu çok büyük şeklinde hata veriyor
2: Zaten sormanıza gerek kalmasın diye başlığa yazdım yine de anlıyorum sağolun
3: Aracı aldığımdan beri zaten araştırma içerisindeyim değerleri normal olsaydı size danışmazdım eğlence amaçlı kullanan birisi değilim fazla sıkıştırmıyorum dizel motor çalışma prensibini biliyorum sadece ustalara güvenmediğim için danışmak istedim teşekkürler
4: orjinal multimedya görüntüsü değil diye açıklama beklersiniz düşüncesiyle açıklama yaptım iyi günler
Umarım detaylar yeterli olmuştur

Upvote 0
Evet hiç normal değil. Performans nasıl peki?
Benim 5 manuel CXXB 110 motor şehir içi ortalaması insan gibi kullanırsam 6.5-6.7 üstelik araç +1400kg

Forumdaki konulardan düzgün bir usta bulup gösterin. Belki yakıtın tamamını yakmadan atıyor. Yada hava beslemesinde sorun olabilir. Eskimiş filtrede etkiler ancak bukadar değil 0.5-1l ancak etkiler.

Upvote 0
Evet hiç normal değil. Performans nasıl peki?
Benim 5 manuel CXXB 110 motor şehir içi ortalaması insan gibi kullanırsam 6.5-6.7 üstelik araç +1400kg

Forumdaki konulardan düzgün bir usta bulup gösterin. Belki yakıtın tamamını yakmadan atıyor. Yada hava beslemesinde sorun olabilir. Eskimiş filtrede etkiler ancak bukadar değil 0.5-1l ancak etkiler.
Performansı diğer sürmüş olduğum dizel araçlara kıyasla seri bi araç zaten ağırlığından anlaşılcak üzere normal güvenebileceğim bi usta olsa aslında yakıt pompası ve enjektörlerden korkuyorum bunlar da maliyeti yüksek şeyler

Upvote 0

Yan sanayi medya ekranında ortalama hız verisi gercek mi / yalanmı/ sallamasyon mu ?
Zaten bi 0 km/h saat gösteriyo solunda bi 8 bi 16 falan ?

Bu ekrana bakarak realistik yorumlama yapmak imkansız

Medyayı dikkate almadan ,

Sürüş kadranında 9.8 yaktıgını resimlediginiz kısma ortalama hızı getirin direksiyon tuslarından ilerlerek.

Ortalama hızınız kesin 14-15 dir

5-10-15-20 km giderekte ortalama tüketime bakılmaz. +150/200 km yol yapıp durum tartılır bu araç bunu yakıyor denebilir

Yakıt verisi görseli legal sekilde bu tarz bi foto ile yorumlanabilir ancak

2017 Tdi / manuel golf

IMG_20241220_172011.jpg

Upvote 0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Geri
Üst Alt