Golf 7 1.6 tdi çok yakma sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Arda_ylz

Yeni Üye
İsim
Arda Yılmaz
Araç
Volkswagen Golf 7 1.6 tdi dsg comfortline
Aracımı alalı 4 ay oldu ve araç 9.5 den aşşağı yakmıyor herhangi bir arıza ışığı da yok partikül filtresi kontrolü yapıp temizlettim yine düşmedi enjektörler için yakıt katkısı kullandım vw nin kendi yakıt katkısını kullandım bayiden alarak kullanım kılavuzuna uyarak yine düşmedi araç gereğinden fazla yakıyor bu tarz bir durum başına gelipte çözen varsa eğer yardımcı olursa çok sevinirim

Böyle veri realistik olmaz

Uzun süreli tüketim 130 bin küsür km ?
9.8 ?

Bana yakıt aldıktan sonraki 200-300 km nin
Ortalama tüketimi + ortalama hızı verene yardımcı olurum

Konu sahibi ısrarla bunu yapmıyor?

Ben masadan kalktım.

Upvote 0
Zorla detay almaya çalışmaya da gerek yok. En başta bu görsel eklendi. Ortalama ile sonra diğer multimedyadan da eklendi.

Multimedya verileri aynı oluyor.

Yapılan yol hava sıcaklıkları ve menzil vs. tüketim sonucunu etkiler. Uzun dönem verisi dendimi 2000km aşağı olmamalı. Motor çalışma sıcaklığı akü doluluğu klima kullanımı vs.vs. ekstra bir kaçak ya da enjektör vs. yazılım ,mekanik problem yoksa sağlıklı sonuç almak detaylarda gizli..
Ben size teşekkür ederim daha da tartışmaya gerek yok en yakın yetkili servise giderim kusuruma bakmayın iyi akşamlar

Upvote 0
Araçta yazılım yok sabahları hava soğuk olduğu için haliyle biraz bekliyorum 3-5 dk yaklaşık 4000 km yapmış olmam lazım tam rakamı bilmiyorum gün de yaklaşık 50 km yapıyorum zaten ısınmama ihtimali yok motorun ama nedense araç 9.5 ten aşşağıya inmiyor 2 ay önce bi bursaya git gel yaptım uzun yol sabit hız 120 dur kalk yine yok depoyu fulleyip ortalama 8 litre yakıyodu bu veri de gideceğim yere varınca baktığım veri
Burada ben de dahil rastladığım çoğu kullanıcı sıfırdan bu yana aracını kullanıp, zamanında bakımını yaptırmış, ekstra temizlemeler katkılar vs yapmamış kullanıcılardır.

Daha önceki konularda da multimedya verileri de paylaşılarak aşağı yukarı ekonomik
tüketim verilerine ulaşılabilir.

Direkt olarak aynı sorunla karşılaşmış , sorununa çözüm olmuş kullanıcı varsa görürse cevap verir.

Ben kendi adıma verilerdeki eksikleri öğrenmeye çalışıyorum. Atlanılan bir detay var mı kısaca sorun mu olağan bir durum mu onun detaylarını istiyorum.

Kimse sizin ne kadar km gittiğinizi, hangi güzergahta gittiğinizi kaç km hızla kaç km menzil hangi hava sıcaklığında gittiğinizi tahmin edemez.

O sebeple aracınızın öncelikle durur halinde yakıt kokusu var mı yok mu , yerde sızıntı var mı kontrol ediniz.

Daha sonra çalışır durumda motor kaputu altına bakınız farklı gözle görülür bir sızıntı ya da koku var mı..

Yoksa cihaz ile kontrol ettiniz, püskürtme mi fazla ya da başka bir tıkanıklık açıklık var mı bakınız.

Dediğim gibi öncesini bilmiyoruz. Gözle görülmeyen bir detay olabilir.

Son düzenleme:
Upvote 0
Hocam uzun dönem

Ne Ortalama yakıta
Ne ortalama hıza bakıp optimal sonuca ulaşılmaz

Mesela bir vatandaşa yılda ne kadar maaş alıyosun diye sormaz kimse

Aylık maaşa bakılır

Araç 130 bin küsürde

Araç 3000 km dir yeni sahibinde (@ard_ylz)

Eski sahibi 127 bin km boyunca istanbulda sabah 08 akşam saat 18 de hergün üsküdardan besiktaşa hicbir relax cevre yolunu kullanamadan köprü gecişi ile aracı sürdüyse ortalama hızı 11-12 dir

Ortalama tüketimide 9-10 litre tdi icin normal dir. benznli olsa 13 - 13,5 olurdu .

130 bin km de bunu yakıyor ? Demek

Full sacma bir istatistik.

Araç bozuk falan degil.

verileri + Belgeleri+ bilgilendirmeleri eksik bir yeni üyeye ücretsiz free yardımda bulunmak ne zormuş ???.
Uzun dönem verileri 130000 km olmaz. Sayaç yetmez.

Araçta 3 veri var.
Bildiğiniz gibi yakıt sonrası , başlangıç, uzun dönem.

Eski konularda ısınmış araca yakıt alıp , aldıktan sonra dikkatli kullanıp , aldığı istasyon markası az yakiyor diyeni görmüştüm. Düz mantık başlangıçtan istasyona kadar yüksek, yakıt alım sonrası haliyle düşük veri oluyor..

Yani ben de 180000 km'ye aynı araçla yaklaşırken verilerin , kullanıcıya, kullanılan coğrafi koşullara, trafik sıklığına göre değişkenlik göstereceğini az çok gözlemledim. Her veri paylaşımında da kendi kullanım tarzıma göre diye de belirtirim.

Fabrika verileri durumuna da nasıl ulaşıldığını biliyorsunuzdur.

Genel olarak böyle. Kısaca uzun dönem verisi uzun dönem verisidir. Bu arada 99 saatte (daha doğrusu 100 saat sonunda) uzun dönem verisi sıfırlanır.

Upvote 0
Böyle veri ralistik olmaz

Uzun süreli tüketim 130 bin küsür km ?
9.8 ?

Bana yakıt aldıktan sonraki 200-300 km nin
Ortalama tüketimi + ortalama hızı verene yardımcı olurum

Konu sahibi ısrarla bunu yapmıyor?

Ben masadan kalktım.

Upvote 0
Hocam zaten fotolarda ki veriler sıfırlanıp da kısa mesafe kullanılıp bakılmış veriler değil ben yakıtı alalı 200 km yi geçti ondan sonra bu verileri paylaştım sizinle diğer uzun süreli ve başlagıçtan beri olan veriler daha fazladır hesapladığı km üzerinden

Upvote 0
Hocam zaten fotolarda ki veriler sıfırlanıp da kısa mesafe kullanılıp bakılmış veriler değil ben yakıtı alalı 200 km yi geçti ondan sonra bu verileri paylaştım sizinle diğer uzun süreli ve başlagıçtan beri olan veriler daha fazladır hesapladığı km üzerinden
Dediğiniz anlıyorum tekrar tekrar ince detayla anlatmanıza gerek yok ben bu aracı aldığımdan beri ne zaman bakarsam bakayım hava sıcak ya da soğuk farketmeksizin 9.5 in altına inmiyor demeye çalıştığım şey bu aracı gözlemleyen biriyim zaten aracı sürerken kadrandan ekranı değiştirip değiştirip bakarım kaç litre yakıyor ne kadar km yapmışım orralamam kaç gibisinden yağ sıcaklığı da dahil takip ederim sadece aracın neyine bakabilirim diye öneri istedim aracı alırken eksper taptırdım ve motor şanzıman sıkıntısız sadece yakıt sistemini ve egr kontrol ediniz dendi ben de bi kaç ustaya gittim hepsi ayrı bişey dediğinden fikir alayım dedim bu kadar yani çokta karmaşıklaştırcak bişey yok

Upvote 0
Adam bir depoyla 500km yapıyorum diyor, herkes medya ekranına takılmış. 1.6 TDI ile bir depoda nasıl kullanırsanız kullanın 700km garanti olmalı.

Upvote 0
Adam bir depoyla 500km yapıyorum diyor, herkes medya ekranına takılmış. 1.6 TDI ile bir depoda nasıl kullanırsanız kullanın 700km garanti olmalı.
işte anlatamıyorsun hocam tek istediğim şey bu aracın neyinde sıkıntı olabilir yakıt sistemi sıkıntılı belli yani adamlar gelmişler beni eleştiriyor daha ne anlatmam lazım bilmiyorum he şunu da söyleyeyim soru işareti kalmasın araçta herhangi bir mazot kokusu sıvı akıtma ya da normal dışı herhangi bişey yok......

Upvote 0
internette bakıyorum 800 km rahat yapanlar var istanbul trafiğinde bile ama ben 500 km çıkarsam şükrediyorum hala benden km ortalaması istiyor

Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Bu "adama" yardımcı olmayın ! Kendi işini başka forumda halletsin ..

Ağzını bozmaya başladın .....

Konu kilitlenmeli.
Konunun başında km ortalamaları da var hız ortalamam da var (en az 200 km nin verileri) fotoğraf halinde eksper kağıdını da paylaştım aracın yakıt sisteminde sıkıntısı var belli sorunu bilmediğim için ustalara da gittim her ağızdan başka bişey çıktığı için gelip danıştım ama hatanın konu sahibin de olduğunu düşünüp sorguladınız aracım 500 km yi zor görüyor diyorum hala yan sanayi multimedya ekranı diye laf sokuyor bilmişlik taslayarak yardım etmiyorsunuz beyler kusuruma bakmayın iyi akşamlar

Upvote 0
Konu kilitlenmeli.

Locked öncesi !

Mevsim kış

Ankara sabahları 1 derece
İstanbul 3-4 derecedir

Bu soguk havalarda

Tdi araç 3-5 dakika rölantide bekletilmez. (Tsi da bekletilmez) Yakıt rölantide hortlar !

Turbonun yaglanması icin bırak 1 dakikayı 50 saniye çok yeterli bir süredir. Vw kitaptan alıntıdır.. ivedi olarak harekete gecmek yüksek devir vermeden sürüşe geçmek kuraldır. (Hararet 70 e gelene kadar en azından )

Güzergahın rampa durumları
Ortalama hız (12-13 gibi ortalama hızlarda tdi araca 9 litre yaktırır.

Tdi arac sahibi olarak
Bunları kabullenmek gercekciliktir.

Yukarda bi mesajda yazdım .

22 ortalama hızla 5,6 verim var diye ankara ovasında

Hergün sabah aksam bi dikmen keklik inisi çıkısı yapayım bu veri direk 7-7,5 olur.

Kalahari çöllerinde , serengeti düzlüklerinde ankara ovasında 5,6 yakarsın tabi .

Upvote 0

@Arda_ylz 1.6 dti aracım mevcut 7 yıla yakındır aracı kullanıyorum, 150-170 km hızlarda giderken bile ortalamam 7,5 litreyi hiç geçmiş değil. Buradaki herkes aslında size yardımcı olmak için yazıyor fotoğraf istiyor başka bilgiler isteniyor vs aslında sizin konunuza cevap vermek yerine başka işlerlede uğraşabilirdi.

Upvote 0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Geri
Üst Alt