Araçta yazılım yok sabahları hava soğuk olduğu için haliyle biraz bekliyorum 3-5 dk yaklaşık 4000 km yapmış olmam lazım tam rakamı bilmiyorum gün de yaklaşık 50 km yapıyorum zaten ısınmama ihtimali yok motorun ama nedense araç 9.5 ten aşşağıya inmiyor 2 ay önce bi bursaya git gel yaptım uzun yol sabit hız 120 dur kalk yine yok depoyu fulleyip ortalama 8 litre yakıyodu bu veri de gideceğim yere varınca baktığım veri
Burada ben de dahil rastladığım çoğu kullanıcı sıfırdan bu yana aracını kullanıp, zamanında bakımını yaptırmış, ekstra temizlemeler katkılar vs yapmamış kullanıcılardır.
Daha önceki konularda da multimedya verileri de paylaşılarak aşağı yukarı ekonomik
tüketim verilerine ulaşılabilir.
Direkt olarak aynı sorunla karşılaşmış , sorununa çözüm olmuş kullanıcı varsa görürse cevap verir.
Ben kendi adıma verilerdeki eksikleri öğrenmeye çalışıyorum. Atlanılan bir detay var mı kısaca sorun mu olağan bir durum mu onun detaylarını istiyorum.
Kimse sizin ne kadar km gittiğinizi, hangi güzergahta gittiğinizi kaç km hızla kaç km menzil hangi hava sıcaklığında gittiğinizi tahmin edemez.
O sebeple aracınızın öncelikle durur halinde yakıt kokusu var mı yok mu , yerde sızıntı var mı kontrol ediniz.
Daha sonra çalışır durumda motor kaputu altına bakınız farklı gözle görülür bir sızıntı ya da koku var mı..
Yoksa cihaz ile kontrol ettiniz, püskürtme mi fazla ya da başka bir tıkanıklık açıklık var mı bakınız.
Dediğim gibi öncesini bilmiyoruz. Gözle görülmeyen bir detay olabilir.