Golf 7 1.6 tdi çok yakma sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Arda_ylz

Yeni Üye
İsim
Arda Yılmaz
Araç
Volkswagen Golf 7 1.6 tdi dsg comfortline
Aracımı alalı 4 ay oldu ve araç 9.5 den aşşağı yakmıyor herhangi bir arıza ışığı da yok partikül filtresi kontrolü yapıp temizlettim yine düşmedi enjektörler için yakıt katkısı kullandım vw nin kendi yakıt katkısını kullandım bayiden alarak kullanım kılavuzuna uyarak yine düşmedi araç gereğinden fazla yakıyor bu tarz bir durum başına gelipte çözen varsa eğer yardımcı olursa çok sevinirim

Yanlız şunu belirteyim
22 ortalama hızla 5,6 ortalama yakalerken
bu 227 kmlik güzergahta Ne yokuşum rampam var ne inişim bayır aşagı sal git lerim

Yani ankarada
Yükselti muhitler anlamında
Çankaya
oran
Keciören
Etlik esertepe
Dikmen övecler
Dikmen keklik
Dikmen cevizlidere

Buralarda isin yoksa

Ankaranın geri kalanı ?

Ankara ovasıdır zaten

Bknz : 1402 ankara savaşı (yıldırım beyazıt /timur) mekan Ankara ovası diye geçer

Son düzenleme:
Upvote 0

Yan sanayi medya ekranında ortalama hız verisi gercek mi / yalanmı/ sallamasyon mu ?
Zaten bi 0 km/h saat gösteriyo solunda bi 8 bi 16 falan ?

Bu ekrana bakarak realistik yorumlama yapmak imkansız

Medyayı dikkate almadan ,

Sürüş kadranında 9.8 yaktıgını resimlediginiz kısma ortalama hızı getirin direksiyon tuslarından ilerlerek.

Ortalama hızınız kesin 14-15 dir

5-10-15-20 km giderekte ortalama tüketime bakılmaz. +150/200 km yol yapıp durum tartılır bu araç bunu yakıyor denebilir

Yakıt verisi görseli legal sekilde bu tarz bi foto ile yorumlanabilir ancak

2017 Tdi / manuel golf

Ekli dosyayı görüntüle 80645
20-30 km sürerek bakılmadı zaten trip de 528 km yazıyor zaten ki ben bu araç ile 3000 bin km yaptım kimseye burda durduk yere dertlenecek halim yok

Upvote 0
Yan sanayi medya ekranında ortalama hız verisi gercek mi / yalanmı/ sallamasyon mu ?
Zaten bi 0 km/h saat gösteriyo solunda bi 8 bi 16 falan ?

Bu ekrana bakarak realistik yorumlama yapmak imkansız

Medyayı dikkate almadan ,

Sürüş kadranında 9.8 yaktıgını resimlediginiz kısma ortalama hızı getirin direksiyon tuslarından ilerlerek.

Ortalama hızınız kesin 14-15 dir

5-10-15-20 km giderekte ortalama tüketime bakılmaz. +150/200 km yol yapıp durum tartılır bu araç bunu yakıyor denebilir

Yakıt verisi görseli legal sekilde bu tarz bi foto ile yorumlanabilir ancak

2017 Tdi / manuel golf

Ekli dosyayı görüntüle 80645
Dediğim gibi bu araç 4 aydır ben de nerdeyse hergün kullanırım sesini dahi dinlerim problemi varmı diye yaklaşık 4000 km yaptım 20 30 km sürüp gözlemlenerek bu kanıya varmadım burda kimseye durduk yere dertlenecek kadar manyak da değilim gerekirse araç ortalama 1 km hızla gitmiş olsun yine 9.8 normal bi veri değil

Upvote 0
Sadece aracı dsg şanzıman ve 1.6 tdi olup bu kadar fazla yakan problemi çözen birisi yokmu?

Upvote 0
Yanlız şunu belirteyim
22 ortalama hızla 5,6 ortalama yakalerken
bu 227 kmlik güzergahta Ne yokuşum rampam var ne inişim bayır aşagı sal git lerim

Yani ankarada
Yükselti muhitler anlamında
Çankaya
oran
Keciören
Etlik esertepe
Dikmen övecler
Dikmen keklik
Dikmen cevizlidere

Buralarda isin yoksa

Ankaranın geri kalanı ?

Ankara ovasıdır zaten

Bknz : 1402 ankara savaşı (yıldırım beyazıt /timur) mekan Ankara ovası diye geçer
Timur filleri de Pursaklar'da saklamış, ismi eskiden filsaklarmış. Orada o kadar büyük ağaçlar varmış ki o zamanlar filler görünmezmiş.

Osmanlıya yükseliş devrinde bir duraklama dönemi yaşatmış bu Timur.
Kendisi Türk, yönettiği halksa moğol.
Yaptığı bir hata da Altınorda devletini güçsüzleştirerek yıkılmasına sebep olmuş, bu durum Rusların aşağılara inmesine sebep olmuş falan filan. Kpss bilgilerim depreştiler.

Dizele 9.5 lt tüketim çok, yakıt hortumu falan yırtılmış olmasın, eski konularda vardı öyle bir durum.

Onun dışında fikrim yok

Upvote 0
Timur filleri de Pursaklar'da saklamış, ismi eskiden filsaklarmış. Orada o kadar büyük ağaçlar varmış ki o zamanlar filler görünmezmiş.

Osmanlıya yükseliş devrinde bir duraklama dönemi yaşatmış bu Timur.
Kendisi Türk, yönettiği halksa moğol.
Yaptığı bir hata da Altınorda devletini güçsüzleştirerek yıkılmasına sebep olmuş, bu durum Rusların aşağılara inmesine sebep olmuş falan filan. Kpss bilgilerim depreştiler.

Dizele 9.5 lt tüketim çok, yakıt hortumu falan yırtılmış olmasın, eski konularda vardı öyle bir durum.

Onun dışında fikrim yok
Teşekkürler fikir için

Upvote 0
@Arda_ylz yeni üye sakin ol.

Üsluba dikkat. Kendinize yakıştırmalar yapmayınız. Tavsiye.
Öyle canınızın istediği gibi cevap verilecek bir durum yok.

Aracınız bozuk. En yakın yetkili servise gösteriniz.

Upvote 0
@Arda_ylz

Yapacagınız şu

Aracın kadranına ortalama hız verisini bi getirin bakalım

Yan sanayi medya ekranınızda ortalama hız verisinden bi sey anlaşılmıyor

Bu sekilde!!!

IMG_20241220_180537.jpg

Upvote 0
@Arda_ylz

Yapacagınız şu

Aracın kadranına ortalama hız verisini bi getirin bakalım

Yan sanayi medya ekranınızda ortalama hız verisinden bi sey anlaşılmıyor

Bu sekilde!!!

Ekli dosyayı görüntüle 80646
Zorla detay almaya çalışmaya da gerek yok. En başta bu görsel eklendi. Ortalama ile sonra diğer multimedyadan da eklendi.

Multimedya verileri aynı oluyor.

Yapılan yol hava sıcaklıkları ve menzil vs. tüketim sonucunu etkiler. Uzun dönem verisi dendimi 2000km aşağı olmamalı. Motor çalışma sıcaklığı akü doluluğu klima kullanımı vs.vs. ekstra bir kaçak ya da enjektör vs. yazılım ,mekanik problem yoksa sağlıklı sonuç almak detaylarda gizli..

Upvote 0
Zorla detay almaya çalışmaya da gerek yok. En başta bu görsel eklendi. Ortalama ile sonra diğer multimedyadan da eklendi.

Yapılan yol hava sıcaklıkları ve menzil vs. tüketim sonucunu etkiler. Uzun dönem verisi dendimi 2000km aşağı olmamalı. Motor çalışma sıcaklığı akü doluluğu klima kullanımı vs.vs. ekstra bir kaçak ya da enjektör vs. yazılım ,mekanik problem yoksa sağlıklı sonuç almak detaylarda gizli..
Araçta yazılım yok sabahları hava soğuk olduğu için haliyle biraz bekliyorum 3-5 dk yaklaşık 4000 km yapmış olmam lazım tam rakamı bilmiyorum gün de yaklaşık 50 km yapıyorum zaten ısınmama ihtimali yok motorun ama nedense araç 9.5 ten aşşağıya inmiyor 2 ay önce bi bursaya git gel yaptım uzun yol sabit hız 120 dur kalk yine yok depoyu fulleyip ortalama 8 litre yakıyodu bu veri de gideceğim yere varınca baktığım veri

Upvote 0
Araçta yazılım yok sabahları hava soğuk olduğu için haliyle biraz bekliyorum 3-5 dk yaklaşık 4000 km yapmış olmam lazım tam rakamı bilmiyorum gün de yaklaşık 50 km yapıyorum zaten ısınmama ihtimali yok motorun ama nedense araç 9.5 ten aşşağıya inmiyor 2 ay önce bi bursaya git gel yaptım uzun yol sabit hız 120 dur kalk yine yok depoyu fulleyip ortalama 8 litre yakıyodu bu veri de gideceğim yere varınca baktığım veri
Kimseye ters konuşup kendime yakıştırma gibi çabaya girdiğim yok sadece çözüm arıyorum

Upvote 0

Hocam uzun dönem

Ne Ortalama yakıta
Ne ortalama hıza bakıp optimal sonuca ulaşılmaz

Mesela bir vatandaşa yılda ne kadar maaş alıyosun diye sormaz kimse

Aylık maaşa bakılır

Araç 130 bin küsürde

Araç 3000 km dir yeni sahibinde (@ard_ylz)

Eski sahibi 127 bin km boyunca istanbulda sabah 08 akşam saat 18 de hergün üsküdardan besiktaşa hicbir relax cevre yolunu kullanamadan köprü gecişi ile aracı sürdüyse ortalama hızı 11-12 dir

Ortalama tüketimide 9-10 litre tdi icin normal dir. benznli olsa 13 - 13,5 olurdu .

130 bin km de bunu yakıyor ? Demek

Full sacma bir istatistik.

Araç bozuk falan degil.

verileri + Belgeleri+ bilgilendirmeleri eksik bir yeni üyeye ücretsiz free yardımda bulunmak ne zormuş ???.

Upvote 0

Hocam uzun dönem

Ne Ortalama yakıta
Ne ortalama hıza bakıp optimal sonuca ulaşılmaz

Mesela bir vatandaşa yılda ne kadar maaş alıyosun diye sormaz kimse

Aylık maaşa bakılır

Araç 130 bin küsürde

Araç 3000 km dir yeni sahibinde (@ard_ylz)

Eski sahibi 127 bin km boyunca istanbulda sabah 08 akşam saat 18 de hergün üsküdardan besiktaşa hicbir relax cevre yolunu kullanamadan köprü gecişi ile aracı sürdüyse ortalama hızı 11-12 dir

Ortalama tüketimide 9-10 litre tdi icin normal dir. benznli olsa 13 - 13,5 olurdu .

130 bin km de bunu yakıyor ? Demek

Full sacma bir istatistik.

Araç bozuk falan degil.

verileri + Belgeleri+ bilgilendirmeleri eksik bir yeni üyeye ücretsiz free yardımda bulunmak ne zormuş ???.

IMG_0172.jpeg

Upvote 0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Geri
Üst Alt