Nasıl anlatırım bilmiyorum ama merak ettiğim bir husus var. Araca bindiğimde android auto otomatik bağlanıyor bunda sorun yok ancak android auto ile bağlandığımda müzik sesleri çok uzaktan derinden geliyor ve hangi sesin hangi ses kaynağından geldiği çok belli oluyor. Buda aracın içinde surround hissi yaratmıyor ve sesler cılız kalıyor.
Ben telefonda Poweramp adlı müzik çaları kullanıyorum bu bana 10 band ekolayzer ayarı, ses tonu, ses limitlemesi, stereo genişletmesi gibi birçok fonksiyon sunuyor ve özellikle arabada kullanırken doğru ayarlar yapıldığında gerçekten müzik dinleme keyfini başka bir boyuta taşıyor. Ancak ben android auto dan bu uygulama ile şarkı açsam da yine ses uzak derin geliyor ve cılız kalıyor.
Asıl soruma gelecek olursak telefonla araca bağlıyken medya kısmından kaynakları seçip bluetooth dediğimde kaynak yok diyor ama o sıra android auto da bağlı görünüyor. Buna istinaden telefondan bağlı olduğum aracın bluetooth ayarlarına girdiğimde medya sesi kapalı görünüyor. Açıyorum tekrar bakıyorum yine kaynak yok diyor. Ancak ne zaman ki android auto bağlantısını kesip, telefonun bağlı olduğu aracın bluetooth ayarlarından da medya sesini açarsam o zaman telefon ve araba sadece bluetooth üzerinden ses aktarımı yapıyor. Bu şekilde bağlıyken Poweramp uygulamasını kullandığım da tam istediğim gibi bu ses sistemiyle olabilecek en iyi sesi alıyorum. Şu an bluetooth ile aldığım sesin ne radyoyla, ne flash bellekle, ne de android auto ile yakından uzaktan alakası yok.
Bu yüzden her seferinde android auto yu kapatıp tekrar bluetooth ayarına gidip medya sesini açıp uygulamadan şarkı açmak bir tık sıkıcı oluyor. Direk telefonu bluetooth ile bağlasın ben istediğimde android auto yu açsın istiyorum ya da her ikisi birden çalışabiliyorsa o şekilde yapsın. Örneğin şarkı bluetooth tan açık ama android auto dan navigasyon açık gibi.
Forum üyelerinden bu olayın kolay yolunu bilen varsa bana yardımcı olmasını rica edeceğim.