- İsim
- Ogz
Klimayı AC kapalıyken 24'e ayarladığımızda, arabanın içi 24 derece olana kadar son sıcaklıkta hava üflüyor değil mi?
Amaç arabanın iç sıcaklığını 24'e getirmek mi?
Yoksa arabanın içindeki sıcaklığı ciddiye almadan hiç durmadan 24 derecelik hava mı üflüyor?
Sorum umarım anlaşılmıştır
Ayarladığınız sıcaklık ile mevcut sıcaklık farkı ne kadar fazlaysa o kadar fazla üfler.
Bu Auto modda olur. Auto mod dışında fan hızını manuel olarak ayarlamalısınız.
Auto modda ac açık olsa iyi olur. Çünkü gerektiğinde motor devreye girip nemi alır ve buğulanma olmaz.
Auto mod ve 24 yaptığımda arabanın içi 19 derece ise H1 sıcaklığında üflüyor olarak anlıyorum. Doğru mudur?
AC'yi yakıt tasarrufu için açıyordum. Dediğiniz gibi buğu olursa açarım
Bir de Auto modda da üfleme ayarı var. Hafif orta şiddetli gibi . Bazen hafif işe yarıyor bazende sanki yetersiz gibi hissediyorum.
Klima sistemini de kapatmadan önce AC yi kapatıp birkaç dk sonra mı komple sistemi kapatmayı önerirsiniz?
High ya da low hızı ve performansı biraz farklı olabilir. Çünkü verimlilik bunu gerektirir.
Kısaca ani sıcaklık değişmez. Alıştıra alıştıra..
Kışın çok dikkat etmiyorum. Yazın ac kapatıp sonrasında biraz daha fan çalıştırmak önemli. Her zaman da yapmaktan zarar gelmez.
Auto mod da AC açık olursa gerektiğinde kullanıyor. Sürekli açık kullanmıyor. Yani açık bırakabilirsiniz.
Hocam bunu öğrendiğim iyi oldu. Bundan sonra hep açık tutarım.
AC'yi gerektiğinde açıp kapattığını ekranda gösteriyor mu? Yoksa hep aktif mi gözüküyor?
@darktemplar,
yukarıda @thelordof tarafından paylaşılan klima ile ilgili tavsiyenin geçmişte aşağıdaki https://www.golftutkusu.com/topic/19228-kirli-havanin-iceri-girmemesi/page/3#posts
"kirli havanın içeri girmemesi" başlıklı konu içerisinde konuyla ilgili daha fazla paylaşımım var.
Oradan faydalanabilirsiniz.