Golf 2024 1.5 İmpression Anlayamadıklarım?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 06mrt85
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Klimayı AC kapalıyken 24'e ayarladığımızda, arabanın içi 24 derece olana kadar son sıcaklıkta hava üflüyor değil mi?
Amaç arabanın iç sıcaklığını 24'e getirmek mi?

Yoksa arabanın içindeki sıcaklığı ciddiye almadan hiç durmadan 24 derecelik hava mı üflüyor?

Sorum umarım anlaşılmıştır :)
Ayarladığınız sıcaklık ile mevcut sıcaklık farkı ne kadar fazlaysa o kadar fazla üfler.
Bu Auto modda olur. Auto mod dışında fan hızını manuel olarak ayarlamalısınız.
Auto modda ac açık olsa iyi olur. Çünkü gerektiğinde motor devreye girip nemi alır ve buğulanma olmaz.
Auto mod ve 24 yaptığımda arabanın içi 19 derece ise H1 sıcaklığında üflüyor olarak anlıyorum. Doğru mudur?

AC'yi yakıt tasarrufu için açıyordum. Dediğiniz gibi buğu olursa açarım
Bir de Auto modda da üfleme ayarı var. Hafif orta şiddetli gibi . Bazen hafif işe yarıyor bazende sanki yetersiz gibi hissediyorum.

Klima sistemini de kapatmadan önce AC yi kapatıp birkaç dk sonra mı komple sistemi kapatmayı önerirsiniz?
High ya da low hızı ve performansı biraz farklı olabilir. Çünkü verimlilik bunu gerektirir.

Kısaca ani sıcaklık değişmez. Alıştıra alıştıra..

Kışın çok dikkat etmiyorum. Yazın ac kapatıp sonrasında biraz daha fan çalıştırmak önemli. Her zaman da yapmaktan zarar gelmez.
Auto mod da AC açık olursa gerektiğinde kullanıyor. Sürekli açık kullanmıyor. Yani açık bırakabilirsiniz.
Hocam bunu öğrendiğim iyi oldu. Bundan sonra hep açık tutarım.

AC'yi gerektiğinde açıp kapattığını ekranda gösteriyor mu? Yoksa hep aktif mi gözüküyor?

@darktemplar,
yukarıda @thelordof tarafından paylaşılan klima ile ilgili tavsiyenin geçmişte aşağıdaki https://www.golftutkusu.com/topic/19228-kirli-havanin-iceri-girmemesi/page/3#posts
"kirli havanın içeri girmemesi" başlıklı konu içerisinde konuyla ilgili daha fazla paylaşımım var.
Oradan faydalanabilirsiniz.

Her aracin ufak tefek sorunlari olur, bu arkadas cok takmis kafaya. Satmasi aslinda en temizi.

Her aracin ufak tefek sorunlari olur, bu arkadas cok takmis kafaya. Satmasi aslinda en temizi.
Forumda aynı sorunları yaşayanların çoğu eylül ayında alınmış ilk gelen partideki araçlar. Bu video için de aynı durum geçerli muhtemelen eylül ayında aldığını belirtmiş video sahibi. Ben saydığı hiç bir sorunu yaşamadım. Bende çalışmayan tek şey senkron ayna ayarı o da benim için önemli değil tek ben kullanıyorum aracı zaten.

Videoda aracın çalışmaması dışında başka bir sorun göremedim. Bu da çözümsüz bir problem gibi görünmüyor. Videoya izlenme amaçlı abartılı bir başlık atılmış. Aracı kötülemekten ileri gitmeyen bir içerik olmuş.

YouTuber'lar Golf'ü çok sever.

Çok ekmeğini yemişlerdir.
İzleyeni çok olur. Tabii bunu fark ettiler mi onlar da ara ara videolar eklerler..
Kimisi traş bıçağı çekilişinden Golf verir.. kimisi de yok yolda kaldım, yok şöyle bastım, yok şöyle sorun yaşadım, yok şöyle yaktım, süreç der.

İşin özeti planlanmış ve prodüksiyonlu videolar olunca bana pek samimi gelmiyor..
Hele hele dikkat çekmeye çalışılan kapakları da varsa, tamam..
biraz işgüzarlık gibi geliyor..

@ogzogz

Bu iş A101 den , Bim den 10 lu 15 li yumurta almaya benzer. (Özellikle alısverise hanımıyla gidenler)

Raftan 15 li yumurta yı alırsın kapağını açıp
15 yumurtayı tek tek kıçlarını kaldırıp kırık catlak olanı varmı akmışmı kontrol edersin) varsa 1 tanesinde kırık o kutuyu bırakıp diger kutuyu kontrol edip alırsın.

Bu kırık catlak olayını 1 kutudaki 1 yumurta da degil tüm kutularda 1? 2 ? 3 ? Yumurtada gözlemlersen tamam bu markanın bu yumurtaları 15 de 3 fire veriyor kırık oluyor deyip başka marka yumurtaya yönelirsin.

Bu forum bunun icin var

Bana en az 4-5 forum üyesi (feyk/troll üye olmayacak tabi DH feyk üyelikleri gibi) aynı hataları alıyorum araba kırık çatlak çürük çıktı deyip burada paylaşırsa

O zaman iş degisir.

Kronik hatalar / fabrikasyon defolar yazılım beklemeyle falan moral düzeltecek isler degildir. (Araba baştan bozuk işte ivedi şutlamak benim önerim olur)

Geldik yine life golfün fiyatına?

Yukardaki videodan bağımsız

Aracın 100 bin fazlası var halen

Metalik life golfe 1660-1670
Beyaza 1640

Anca eder gider fiyatıdır

Heleki raporluların bayilere koşup silip süpüremedigi alemde durum fiyatlaması budur

Forumda aynı sorunları yaşayanların çoğu eylül ayında alınmış ilk gelen partideki araçlar. Bu video için de aynı durum geçerli muhtemelen eylül ayında aldığını belirtmiş video sahibi. Ben saydığı hiç bir sorunu yaşamadım. Bende çalışmayan tek şey senkron ayna ayarı o da benim için önemli değil tek ben kullanıyorum aracı zaten.
Hocam impression aracımda, senkron ayna dediğinizde kasıt anladığım şeyse, denedim çalıştı bende. aracımız boşta, park preni çekili. sol(L) aynaya döndürüyoruz joysticki. İki Aynada yukarı aşağı sağ sol ayarlarını birlikte uyguluyor.
Tabi bunun için araç menüsünden aynalar bölümünden senkron aynayı açmamız gerekiyor. Siz de açık mıydı. bakıp deneyin isterseniz.

Hocam impression aracımda, senkron ayna dediğinizde kasıt anladığım şeyse, denedim çalıştı bende. aracımız boşta, park preni çekili. sol(L) aynaya döndürüyoruz joysticki. İki Aynada yukarı aşağı sağ sol ayarlarını birlikte uyguluyor.
Tabi bunun için araç menüsünden aynalar bölümünden senkron aynayı açmamız gerekiyor. Siz de açık mıydı. bakıp deneyin isterseniz.
Kullanma kılavuzunda bu gayet net yazıyor. Teknik bir sorun yoksa tamamen kullanım koşullarını bilmemekten kaynaklı durumları da sorunmuş gibi görebiliyorlar. Neyse ki kullanma kılavuzunu es geçmeyen tecrübe eden kullanıcılar sayesinde sorun olarak görünen özellikler sonuca ulaşıyor..

.

Son düzenleme:
@ogzogz

Bu iş A101 den , Bim den 10 lu 15 li yumurta almaya benzer. (Özellikle alısverise hanımıyla gidenler)

Raftan 15 li yumurta yı alırsın kapağını açıp
15 yumurtayı tek tek kıçlarını kaldırıp kırık catlak olanı varmı akmışmı kontrol edersin) varsa 1 tanesinde kırık o kutuyu bırakıp diger kutuyu kontrol edip alırsın.

Bu kırık catlak olayını 1 kutudaki 1 yumurta da degil tüm kutularda 1? 2 ? 3 ? Yumurtada gözlemlersen tamam bu markanın bu yumurtaları 15 de 3 fire veriyor kırık oluyor deyip başka marka yumurtaya yönelirsin.

Bu forum bunun icin var

Bana en az 4-5 forum üyesi (feyk/troll üye olmayacak tabi DH feyk üyelikleri gibi) aynı hataları alıyorum araba kırık çatlak çürük çıktı deyip burada paylaşırsa

O zaman iş degisir.

Kronik hatalar / fabrikasyon defolar yazılım beklemeyle falan moral düzeltecek isler degildir. (Araba baştan bozuk işte ivedi şutlamak benim önerim olur)

Geldik yine life golfün fiyatına?

Yukardaki videodan bağımsız

Aracın 100 bin fazlası var halen

Metalik life golfe 1660-1670
Beyaza 1640

Anca eder gider fiyatıdır

Heleki raporluların bayilere koşup silip süpüremedigi alemde durum fiyatlaması budur
Sorun olmayacak diye bir durum yok. İlla ki bir yerinden tutuluyor. Olmayan da var elbet.

Siz life Golf'ü radara aldınız. Hayırlısı. Tanıdığınız impression'dan memnunsa , bir de abi olarak life fena olmaz. Fiyat durumları için az çok herkes analiz yapabiliyor. Onun için yeni araç alacaklara kolaylıklar diliyorum.
Bu arada binici olarak alıcı sayısı ne kadar artarsa fiyatlarda değişkenlik mutlaka olacaktır.

İnsanların volkswagen den beklentisi fazla arttı sanırım. Polo'nun 5. kasası, Golf'ün 7. kasası ve Passat'ın 8. kasasından sonra beklenti çok arttı bence.
Benzer sorunlar seat ve skoda modellerinde yaşandığında insanlardan gelen cevap çok net onlar volkswagen grubunun alt markası normaldir takılmayın derler ama vw de en ufak hata sorun çıkınca herkes yorum yapmaya başlıyor nasıl olur böyle şeyler diye.

Bu markalar mainstream olarak bilinen ana akım herkese hitap edebilen ulaşılabilir araçlar üretiyor. Her modelden on binlerce hatta yüz binlerce seri üretim yapıp satıyorlar ve şuan bu sınıflarda bu kadar elektronikle ve bu kadar donanımla hatasız eksiksiz bir araç olması şaşırtıcı olur zaten.

Ancak sıfır alınan araç 2-3 gün sonra çalışmama gibi kritik sorunlar çıkartıyorsa herkes isyan eder buna. Gerekli testler yapılmadan araçlar direk satışa sunulmuş demektir. Ufak tefek sorunlar kullanıcıların geri dönüşüyle firmalar tarafından düzeltilir bu olması gereken şeydir zaten. Araçların makyajlı modellerinin çıkarılmasının en önemli sebebi de budur. Araç komple yenilenmez hatalarından kusurlarından arındırılır ufak dokunuşlar yapılır ve piyasaya tekrar sunulur. Mk8 de olmayan kritik hatalar Mk8.5 da ortaya çıkıyorsa üretim hatası vardır.

Ki son dönemde seat ve cupra tarafında yapılan adımlarla vw ve cupra markaları semi-premium olarak tanıtılmaya başlandı. Dünya çapında kullanıcıların çoğu buna katılmıyor hala, VW markası kaliteyi düşürürken nasıl oluyor da premium sınıfa çıkmaya çalışıyor diye. Firma iç savaşı bırakıp kendi içinde segmentasyon yapmaya çalışıyor ama söyledikleri gibi arada fark var mı tartışılır.

Yok yok denedim hepsini, ayarı açtım kapattım sola da çektim sağa da çektim hiçbiri olmadı.

Kullanma kılavuzunda bu gayet net yazıyor. Teknik bir sorun yoksa tamamen kullanım koşullarını bilmemekten kaynaklı durumları da sorunmuş gibi görebiliyorlar. Neyse ki kullanma kılavuzunu es geçmeyen tecrübe eden kullanıcılar sayesinde sorun olarak görünen özellikler sonuca ulaşıyor..
Merak etmeyin ben normal kitaptan daha çok kullanım kılavuzu okuyorum ancak benim araçta muhtemelen teknik bir sorun var, benim dışımda aynı şikayeti olanı da görmedim.

Yok yok denedim hepsini, ayarı açtım kapattım sola da çektim sağa da çektim hiçbiri olmadı.
Bu konuyu daha önce bahsetmiş miydiniz? Nasıl fark ettiniz ne olması gerekiyor sizde tam olarak ne oluyor?

Geri