Ynsmr
Üye
Ben hatchback baktığım için titanium x paketi bulunmuyor maalesef, titanium stil ilanlar var sadece.Focus 4.5 1.0 ecoboost titanium x aracımı yaklaşık 40 bin km kullandım, golf 8 1.0 impression aracımı ise 8 bin km kullandım, benim gözlemlerim Alt taban ses yalıtımı hariç diğer her konuda focus golften çok daha iyiydi, yol tutuş, viraj konusunda segmentinin de çok üzerinde tartışmasız, bir defasına da otobanda 220-230 km hızlarla rampa iniş ve viraj içerisinde yola yabani hayvan atlaması sonucu panik frenleme yapmıştım bir anda milimetre kaymadan şeridinden çıkmadan 120 lere düştü araç ve manevra ile kurtarmıştım, tabi ki bu kadar yüksek hızlara çıkmak hiç doğru değil gece ve otoban olması yolların boş olması araçta tek olmam ve aciliyetim sebebiyle sebebiyle bu hızlara çıkmıştım 1 defaya mahsus, araçta limitörde mevcut değil, bende bir golf sahibi olarak yol tutuş ve viraj konusunda kesinlikle focusu tecrübe etmeden golflerimizi övmeyelim, doluluk olarak zaten eksiksiz bir araç, en büyük sorunu 2025 yılı sonu itibariyle üretiminin duracak oluşuydu, aksi halde kesinlikle 4.5 ile devam ederdim, tüketim olarakta şehiriçi ortalama 6.5 yakıyordum, aynı kullanımda golfle de 6.5 civarında gezdim Ankara şartlarında, sedan oluşu iç kabin genişliği ses sistemi, uzun yolda ki yol konforu ve dengesi, ve teknolojik özellikler olarak golften çok çok iyi ve eski fordların sertliğide yok konfor olarak golf 8 ile denk olduğunu düşünüyorum focus 4.5 için gözlemlerim bu şekilde idi.
8.5 impression ile 4.5 titanium stil birbirine oldukça yakın donanımlara sahip.
Focus'un üretiminin duracak olması ve 1.0 hacimli 3 silindirden vazgeçmemesi benim için bir tık arka plana düşürdü 8.5 golf'ün de türkiye pazarında satışının başlayacağını duyunca beklemeyi tercih ettim. Yoksa ford'un çok daha keyifli bir sürüş zevki verebileceğini tahmin ediyorum.
Bundan 5 ay önce ford bayisinde 15bin kilometre de titanium stil mavi renkli aracı 1.015.000den ilan girmişlerdi. O sıra parayı denkleyemedim ve araç 2 günde satıldı. O sıra yine 1milyon çevresinde fiyatlar vardı ve fiyatı makul olanlar satılıyordu ancak bu 5 ay içerisinde 1.2 milyona çektiler ilanları. Bu durum ister istemez golfe yönlendirdi beni 1265e sıfır araç varken 1200e ikinci el focus mantıklı gelmedi.