Golf 2024 1.5 İmpression Anlayamadıklarım?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 06mrt85
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Güçlü frenleme istediğinizde frene yavaşça kademe kademe baskıyı artırarak basmak yerine aniden bastığınızda tepkisi nasıl oluyor ?
8.5 sahipleri deneyebilir mi?
Ben onu test ettim merak edip o konuda sorun yok ani fren de direk tutunuyor yola. Boş bir hissiyat olmuyor acaba duracak mı falan diye düşündürmüyor, sıkıntı kademeli basınca

Aynı anda aktif olarak Ford Focus 1.0 Ecoboost manuel kullanıyorum. Fren performansı muhteşem, Araç adeta senin kontrolünden sen ne dersen O diyor. Fren ezilimi olmayan araçlar kişiye sert viraja girildiğinde ve sıkışık trafiklerde tehlikeli durumlarda ciddi anlamda kazayı engelleyici nitelikte ve güven verici oluyor.
Konudan alakasız olarak merak ettiğim için soruyorum sizce focus mu golf mü?
Bu aracı almadan önce focus a yönelmiştim iyice ama 4 silindir manuel 8.5 çıkınca geri vazgeçtim.

Konudan alakasız olarak merak ettiğim için soruyorum sizce focus mu golf mü?
Bu aracı almadan önce focus a yönelmiştim iyice ama 4 silindir manuel 8.5 çıkınca geri vazgeçtim.
Aynı düşüncelere sahip olarak almışız Golfü. Golf, 1.0 impression motor yerine 1.5 e devam edince tamam dedim Golf alıyorum. Ama şunu size rahatlıkla söyleyebilirim,,,,4 ayda 48.000 km yaptım Ford Focus 1.0 Ecoboost ile KE-SİN-LİK-LE Focus. Motor karakteristiğini şöyle ifade edeyim. 2. Vites ile rahatlıkla 85km/sa hıza çıkarak şehir içinde size seçeneğini geniş tutuyor. Viraja süratli girişlerinde ki keyfi anlatamam bile.

Mesela golf 1.5 impression da araçdan dışarı çık ve kapıyı sakince kapat. KAPANMAZ, KAPATAMAZSIN. İlla DAN diye çarpman gerekiyor.

En üstteki satırda assist kısmı var. Ona basıp lane assist kapatabilirsiniz ama bir sonraki çalıştırmada yine açılacak bilginiz olsun
Direksiyon sağ taraftaki Ok tuşuna iki kez üst üste basarsanız line assist kapanıyor. En kısa yol.

@06mrt85 @Ynsmr

Son düzenleme:
Aynı düşüncelere sahip olarak almışız Golfü. Golf, 1.0 impression motor yerine 1.5 e devam edince tamam dedim Golf alıyorum. Ama şunu size rahatlıkla söyleyebilirim,,,,4 ayda 48.000 km yaptım Ford Focus 1.0 Ecoboost ile KE-SİN-LİK-LE Focus. Motor karakteristiğini şöyle ifade edeyim. 2. Vites ile rahatlıkla 85km/sa hıza çıkarak şehir içinde size seçeneğini geniş tutuyor. Viraja süratli girişlerinde ki keyfi anlatamam bile.

Mesela golf 1.5 impression da araçdan dışarı çık ve kapıyı sakince kapat. KAPANMAZ, KAPATAMAZSIN. İlla DAN diye çarpman gerekiyor.
Focus 4.5 un sürüş deneyimini merak ediyorum açıkçası, önceki focuslar kadar sıkı hissettimedigini söylüyorlar ama muhtemelen golften daha serttir yine , gerçi golfteki kafadan kayma probleminin de 8.5 da azaldığını söyleyenler var ama daha onlari test edecek kadar limitlerde zorlamadim.

Her ne kadar malzemeden kacsalar da konfor ve yalıtım tarafında da golf tarafı ağır basıyor. En basiti birkaç video da focus un bagaj havuzunu gördüm ve şok oldum direk sarı fabrikasyon macunlar gözüküyor kaplamayı gectim boyamamislar bile.

Kapı konusunu hala çözen olmadı golf 8 kullananlarda da böyle bir sorun var mıydı acaba

Aracımı 1 ay oldu alalı 1000 km yi devirdim. İlk defa golf satın aldım
1-)Aracın frenleri neden bu kadar zayıf-? Durması için extra basma kuvveti gerekli.
2-)Araç şehir içi işe gidiş geliş Ankara sabah ve akşam trafikte 1-2-3 vites 9 lt nin aşağısını görmedim (gitgel 70km) bu normal mi?
3-) Araç neden 1-2. Vites çok ağır, sollamalarda tehlikeli yavaşlıkta kalıyor. Tüm kullanıcılarda da böyle mi?
4-) Aracın sürücü tarafı kemer tokası aşağıda olması sağ el ile alımı zorlaştırıyor, herkeste öyle mi?
5-) kimi zaman şerit takip asistanı tehlikeli olabiliyor (sıkıştırılmalardan kaçmak için manevra yapılmak istendiğinde) lime asist tamamen kapatılamıyor mu?
Facebook gruplarındaki postlarda da denk geliyorum 1.5 tsı ımpressionda 1-2. vites'de aracın alt devirlerde hantallık yaşandığını. 1.0 ımpression araçlarımın her ikisinde de bu devir aralıklarında atik geliyordu bana susturucular sökük olmasına rağmen.

1.0'dan 1.5 ımpressiona geçmiş kullanıcılar bu konuyu detaylandırırsa istişare edilebilir nedir ne değildir diye. Yüksek sıkıştırma oranı yüzünden alt devirler 1.0 da canlıydı ben buna yoruyorum bu durumu.

Aynı anda aktif olarak Ford Focus 1.0 Ecoboost manuel kullanıyorum. Fren performansı muhteşem, Araç adeta senin kontrolünden sen ne dersen O diyor. Fren ezilimi olmayan araçlar kişiye sert viraja girildiğinde ve sıkışık trafiklerde tehlikeli durumlarda ciddi anlamda kazayı engelleyici nitelikte ve güven verici oluyor.
Focus ile tuketimini kiyaslarsan ayni sartlarda golfle durum nasil? Gule gule kullan aracini

1.0 ve 1.5 tsi manuel impressionlarin ara hizlanmalarini deneyen video henuz yok, sosyal medyada guzel etkilesim alir.

Focus ile tuketimini kiyaslarsan ayni sartlarda golfle durum nasil? Gule gule kullan aracini
Golf tüketimde gerçekten başarılı 1.5 TSI sıkıştırma oranı yüksek sadece de 116 beygur olynca verimli oluyor

Aracımı 1 ay oldu alalı 1000 km yi devirdim. İlk defa golf satın aldım
1-)Aracın frenleri neden bu kadar zayıf-? Durması için extra basma kuvveti gerekli.
2-)Araç şehir içi işe gidiş geliş Ankara sabah ve akşam trafikte 1-2-3 vites 9 lt nin aşağısını görmedim (gitgel 70km) bu normal mi?
3-) Araç neden 1-2. Vites çok ağır, sollamalarda tehlikeli yavaşlıkta kalıyor. Tüm kullanıcılarda da böyle mi?
4-) Aracın sürücü tarafı kemer tokası aşağıda olması sağ el ile alımı zorlaştırıyor, herkeste öyle mi?
5-) kimi zaman şerit takip asistanı tehlikeli olabiliyor (sıkıştırılmalardan kaçmak için manevra yapılmak istendiğinde) lime asist tamamen kapatılamıyor mu?
Dediklerinizin bir kısmına katılıyorum.

Ancak emniyet kemeri Yükseklik ayarı var. Ordan kendinize göre yapabilirsiniz.

Yakıt tüketiminden ben çok memnunum. Bence aşırı kısa mesafe ve yoğun trafik değilse yanlış giden bir şeyler var.

Son düzenleme:
Direksiyon sağ taraftaki Ok tuşuna iki kez üst üste basarsanız line assist kapanıyor. En kısa yol.

@06mrt85 @Ynsmr
Impression kadranda çalışmıyor bu hocam. Devir saati veya hızı gösteren kadran açıksa OK tuşunun hiçbir işlevi yok maalesef. Sadece simsiyah bir mod var onda çalışıyor ve dediğiniz gibi asistanlar menüsünü açıyor.

Impression kadranda çalışmıyor bu hocam. Devir saati veya hızı gösteren kadran açıksa OK tuşunun hiçbir işlevi yok maalesef. Sadece simsiyah bir mod var onda çalışıyor ve dediğiniz gibi asistanlar menüsünü açıyor.
O gösterge çok amaçsız ya travel assist olsa tamamda boş iki tane şerit çizgisi dışında başka bir şey yok.

Geri