Özel plaka hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SerhatK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hocam evet Türkiye de ki sistem daha iyi ancak plakaların ilçe emniyet müdürliklerinde böyle kara borsa gibi *bağış usulüyle satılması şahsen hoş bulduğum bir uygulama değil. Devlet sabit bir fiyat koyar hangi şehrin hangi ilçesi olursa olsun verirsin parayı alırsın.
Hocam normal plaka için böyle bir durum yok
Nasıl sen Fransa da aracı alıyorsun ve plaka otomatik sistemi tarafından veriliyor Türkiye de de aynı o anki plaka yi alirsan özel istekte bulunmazsan bir ucret talep edilmiyor

Hocam normal plaka için böyle bir durum yok
Nasıl sen Fransa da aracı alıyorsun ve plaka otomatik sistemi tarafından veriliyor Türkiye de de aynı o anki plaka yi alirsan özel istekte bulunmazsan bir ucret talep edilmiyor
Tamam hocam bunu anladım fakat ettiğim sitem zaten özel istek için olanı. Yani emniyetin böyle kara borsacılık yapmasını yakıştıramıyorum. Haa tabi bu sistem bir çok araç sahibinin işine yarıyordur o ayrı...

Evet bizim için uygun bir sistem değil. Ancak bu tür fırsatçılığın olmadığı bir sistem.

Fransa'da şehir kodu plaka numarasına dahil olmadığı için böyle bir sorun yok. Şehir kodu ve arması isteğe bağlı olarak bastırılıyor veya istediğiniz herhangi bir şehrin kodunu bastırabilirsiniz.

Ancak şöyle de iyi bir işlevi var. Plaka araç üzerine olduğu ve değişmediği için plaka üzerinden araç bilgileri sistemde kayıtlı böylece örneğin bir yedek parça almak istediğinizde araç plakanızı girerek hangi parçayı almanız gerektiği otomatik çıkıyor. Atıyorum bir fren balatası, bir sensör, amortisör vs. araç plakası ile herhangi bir satıcıdan buluna biliyor. Böylece şu mu olmalı, bu mu olmalı gibi ikilemler yaşanmıyor.
Bizim bu değişiklikleri yapıp yürürlüğe sokup birde işler hale getirmemiz için bütün bürokrasiyi baştan sona revize edip bu gibi reformları ancak öyle gerçekleştirebiliriz biz bir uygulama ya da yasa daha yürürlüğe girmeden nasıl ihlal ederiz nerden açığını buluruz hesabını yapıyoruz o değişikliğin yapıldığı kurum ya da sektör sahipleri/çalışanları dahil işin kötü yanı şimdi olduğu gibi bağış adı altında birde işi kitaba uyduruyoruz cennetten arsa satmanın öteki tarafı.. parayı verince her türlü düdüğün çalındığı bir bürokratik sistemin dışında bir sisteme geçmemiz gerek

Geri