Özel plaka hakkında

Hayırlı olsun plakalar pahalı :)

Mart 2023 de bunrakamları almıştım şuan herhalde 100bini bulmuştur...

IMG_3131.jpeg

Plakanız ve aracınız hayırlı olsun hocam. Geçen ay bende bir plaka aldım dediğiniz gibi tanıdık yoksa özellikle istanbulda çok yüksek bağışlardan bahsediyorlar. Geçen sene ataşehir emniyetten arkadaşım için sorduğumda direkt plaka ayırtılacak kişinin adını sordular eğer istenen harflerle uyuşuyorsa fiyat baya yükseliyor. Daha evvel ümraniyeden sorduğumda polis memuru sağ olsun yardımcı olmuştu plaka kağıthanede direkt oradan alırsan çok daha uyguna alabilirsin diye yol göstermişti. Haricen işlem çok basit parayı yatırdıktan sonra plaka hemen tanımlanıyor.
Çok teşekkür ederim, kesinlikle katılıyorum hatta memleketi görünce bana bir plaka önerdi önerirken kolları sıvadı diyebilirim kimden ne gelirse..

Hayırlı olsun plakalar pahalı :)

Mart 2023 de bunrakamları almıştım şuan herhalde 100bini bulmuştur...

Ekli dosyayı görüntüle 81161
Çok teşekkür ederim üç harf ve iki rakam olunca çok yükseliyor ancak bunu aracıya sorduysanız ozamanda x2 oluyor yıllar önce kdr 80 plakalı golfüm vardı ozaman aldığımızda üzerinde gelmişti şimdi tofaş parası olmuştur o plaka :)

Çok teşekkür ederim üç harf ve iki rakam olunca çok yükseliyor ancak bunu aracıya sorduysanız ozamanda x2 oluyor yıllar önce kdr 80 plakalı golfüm vardı ozaman aldığımızda üzerinde gelmişti şimdi tofaş parası olmuştur o plaka :)

Olmuştur tabi artık bir daha ki araca bakacağız...

İlçeye göre muamele çok değişiyor. Allah beykoz trafik tescile ne plaka tahsisi için ne de başka bir şey için düşürmesin @metinkar abiden gelen fiyatlara bakınca şaşırmıyorum men kaldırmak için beykoz tescile gittiğimde denk geldim "KAA-KZZ" harf grubunda plaka ayırtacaktı birisi 50.000 fiyat verdiler ve bu plaka zamanında seri olarak herkese atanan bi plaka oradaki memur işine gelirse alırsın tarzı ukala ukala konuşmuştu...

@fueleconomy hocamın da dedikleri doğru eğer tahsis ettirilecek kişinin isminin veya soyisminin harfleri tutuyorsa fiyat x2 artıyor.

2023-2024 yıllarında iki kere kendi plakam olan UC3458'i satın aldım(İsim baş harfler ve memleketim). İlk aldığımda 8000tl'ye aldım. Aracımı sattığımı tekrardan alacağımı söyledim tescildeki abi simayen tanıdı evet bu plakayı sen almıştın hatırlıyorum dedi de iskonto yaptı bu sefer daha uygun bi fiyata kendi plakamı tekrar aldım 2024'de. Şimdi yeni bir araç alsam şehir dışından,plakamı aktarmak için kim bilir ne kadar ödeyeceğim.

Ben işlemleri kadıköy trafik tescilden yaptım aynı şubeden arkadaşım telefonla "ckr" plaka için fiyat aldığında 50.000tl fiyat vermişler.

Rahatsızlık duyduğunuz konu benim tanıdık vasıtasıyla daha uyguna almış olmammı? Yoksa insanların buna mecbur edilmesimi?
Rahatsızlık yok. Ben rahatım.
Sadece fiyat belirlemeleri ve birilerinin halletme durumlarının oluyor olması tuhaf.. rahatsız olması gereken ben değilim.

Aracınız hayırlı uğurlu olsun.
Keyifli sürüşler dilerim.

Özel plaka kime özel olduğu ile alakalı. Bunun da fiyatlandırma durumu arz talep ile orantılı..

Ben de özel plaka almıştım zamanında. Tanıdıksız. bağışımızı yapmıştık.
Sıradakilerden seçmiştim.
Sadece bana özel olmadığını da ışıklarda durduğumda "plakanız güzelmiş" diyen başka sürücülerden duyuyorum..
Bazı araçlarda görüyorum alakasız rakam ve harfleri app yapınca özel zannediyorlar. Belki de kendilerine göre özeldir.

Bugün araç alacak olsam sıradakini alırım. Ha tabii isterim ki ortası 3 harf olacağından absürt bir anlamı olmasın..

eylülde izmirde 2 harfliyi 3.5a almıştım hiç tanıdık ws olmamasına rağmen, ya çok iyi almışım yada fiyatlar aşırı artmış

Özel plaka kime özel olduğu ile alakalı. Bunun da fiyatlandırma durumu arz talep ile orantılı..

Sadece bana özel olmadığını da ışıklarda durduğumda "plakanız güzelmiş" diyen başka sürücülerden duyuyorum..
Bazı araçlarda görüyorum alakasız rakam ve harfleri app yapınca özel zannediyorlar. Belki de kendilerine göre özeldir.

Bugün araç alacak olsam sıradakini alırım. Ha tabii isterim ki ortası 3 harf olacağından absürt bir anlamı olmasın..
Benim plaka ne bana özel ne de konyalıyım, aldığımda böyleydi 2. El olarak.
Bir ara hemşehri zannedip selam verenler de oluyordu😅
App de yaptım gayet hoş duruyor(estetik) 3 harf ortası O filan, saygılar..

Devlet plaka mı satarmış…makul bir bağış miktarı belirlenir bugün için 5bin 6bin gibi ve isteyen bağışını yapar plakasını alır…her işimiz yalan dolan

Fikrinize saygı duyuyorum ancak benim gördüğüm tipe göre muamele yapılıyor olması üç harf iki rakam alan adama benden düşük fiyat çekilince başkasına daha yüksek çekilince insan sinir oluyor belli bir skalası olmalı oradaki adamın insiyatifi ile hareket edilmesi beni irite etti. Herkesin kendine göre elbette özel anlayışı farklı bendeki harfler sizin için hiçbir anlam ifade etmez yada sizdekiler benim için özellik noktası kişilere göre değişir

Devlet plaka mı satarmış…makul bir bağış miktarı belirlenir bugün için 5bin 6bin gibi ve isteyen bağışını yapar plakasını alır…her işimiz yalan dolan
Kesinlikle öyle üç kişi girdik hepimize ayrı fiytlar verildi bir rayiç belirlenip yapılması daha doğru

eylülde izmirde 2 harfliyi 3.5a almıştım hiç tanıdık ws olmamasına rağmen, ya çok iyi almışım yada fiyatlar aşırı artmış
İyi almışsınız bence en baba 6-7 dir diye düşündüm ben hem ikametime bağlı müdürlük hemde standartta çıkan iki harf zaten ama öyle değilmiş..

Rahatsızlık yok. Ben rahatım.
Sadece fiyat belirlemeleri ve birilerinin halletme durumlarının oluyor olması tuhaf.. rahatsız olması gereken ben değilim.

Aracınız hayırlı uğurlu olsun.
Keyifli sürüşler dilerim.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim,rahatsızlık bir durum olmamasınada sevindim ancak daha önceki mesajlarımda da dediğim gibi bir rayiç belirleseler tüm vatandaş aynı fiyatlandırmadan yararlansa dediğinize katılırım ancak üç kişinin üçünede farklı fiyat verilmesi oldukça saçma benden önceki vatandaşa aracı kaça aldınız diye soru bile yöneltmişler buradan anlayın tutturabildiğine mantığını…

Geri
Üst Alt