🧿 Golf 8 DSP Amfi & Focal Hoparlör & Alpine Amfili Bass Montajı

Aşağıdaki ürünü bilen var mı...

Rainbow EL-AP300D

4 Channel Amp
6 Channel Signal Processor
Dahili Bluetooth Müzik aktarım
App üzerinden Kontrol
Güç 4 x 70W RMS @ 4Ohm

4 kanallı DSP güç amplifikatörü
4 kanal yüksek seviye girişi
6 kanal düşük seviyeli çıkış

Teknik parametreler

Giriş sinyali: 4 kanallı yüksek seviye
2 kanallı düşük seviyea Aux
Dahili Bluetooth
Çıkış sinyali: 6 kanallı düşük seviye, 4×70 W güç
Giriş hassasiyeti: 5,5Vpp (düşük geçiş), 28Vpp (yüksek geçiş)
Empedans: 51 Ohm
Frekans yanıtı: 20Hz-20kHz
Sinyal-gürültü oranı: >90dB
Toplam harmonik bozulma: ≤0,05%
Boyutlar (uzunluk x genişlik x yükseklik): 178 mm x 150 mm x 40 mm

Hocam şimdi pdf dosyasına baktım da bu 4x70W gücü Peak yazıyor. Yani RMS değeri 50W civarı olabilir. Yinede stock sistemi ikiye katlayacaktır ve dsp özelliği sayesinde daha fazla avantaj sağlayacak dikkatinizi çekmek istedim sadece.

o zaman şöyle bir soru sorayım...

ben normal de hoparlörleri değiştirmek istiyordum amfi olmadan ses daha iyi olsun diye...

şimdi orjinal hoparlörleri değiştirmesem sadece bu cihazı alıp kullansam ilk düşüncemden daha iyi olur değil mi...

o zaman şöyle bir soru sorayım...

ben normal de hoparlörleri değiştirmek istiyordum amfi olmadan ses daha iyi olsun diye...

şimdi orjinal hoparlörleri değiştirmesem sadece bu cihazı alıp kullansam ilk düşüncemden daha iyi olur değil mi...

Hoparlörleri değiştirmeseniz bile aldığınız keyif artacaktır. Çünkü 32 kanallı bir EQ sahip olacaksınız. Ek olarak orijinal hoparlörler daha iyi bir güç beslemesine sahip olacak. Yinede sesi çok yükseltirseniz (%60-80 vs) hoparlörler küçük olduğu için ses bozulacaktır hatta belki hoparlörler zarar görecek. Yanlış bilmiyorsam orj. hoparlörler 20-25w civarında.

Benim araçta orijinal sistem var, haricen sadece 125W rms aktif subwoofer koydum bagaja ve telefonumda da Viper4 denilen bir magisk modülü yüklü. Bu modül DSP benzeri bir şekilde çalışıyor, EQ, Surround vs. ayarlayabiliyorum telefondan. Böylece telefondan araca giden ses zaten yapılandırılmış oluyor.

Yani kısacası bu şekilde bile müzik keyfim çok arttı. Çünkü önemli olan sesin ne kadar güçlü çıktığı değil nasıl çıktığı.

Hanımın C3'e komple Pioneer sistem yaptım çalarken aracı bile titretiyor ancak müzik keyfi Golfümdeki kadar tatmin etmiyor beni.

Müzik keyfi sq sistem ile kurulur. Maliyeti yüksek olur ama saatlerce müzik dinlemeye doyamazsın. Bir kere yap bir daha para harcamak zorunda kalma. arabanı değiştirsende yeni arabana sistemi kurarsın, keyifli müzik dinlemeye devam edersin

Rainbow EL-AP300D

4 Channel Amp
App üzerinden Kontrol
Güç 4 x 70W RMS @ 4Ohm

Teknik parametreler

Dahili Bluetooth

Ekli dosyayı görüntüle 81200
Ekli dosyayı görüntüle 81201
abi bunun icin ekstra akü mü takılacak. bizim 59ah aküler yetmez herhalde :D

Subwofer takılıp gain ayarlarıda kısık tutulup ayar yapılırsa akü değiştirmeye gerek kalmaz

Rainbow EL-AP300D

4 Channel Amp
App üzerinden Kontrol
Güç 4 x 70W RMS @ 4Ohm

Teknik parametreler

Dahili Bluetooth

Ekli dosyayı görüntüle 81200
Ekli dosyayı görüntüle 81201
Metin hocam bunu torpido içinemi yerleştiriyorlar?

Metin hocam bunu torpido içinemi yerleştiriyorlar?

Vallahi benim cihazda hiçbir bilgim yok buraya yazdım bilen var mı kullanan var mı nedir ne değildir şimdi arkadaşlar yazdıkça okuyorum sadece bilgileniyorum...

• Beğen
Tepkiler: RKR
@metinkar sadece küçük bir amfi ile fazla tadilat gerekmeden orjinal hoparlörle stoktaki harman kardon ses sisteminden daha iyi ses alabilirsin abi.
subigarege bewith distribütörü. daha önce golf 8 yapmışlardı. link paylaşayım.
bewith istemezsen focal in de benzer plug in play amfisi mevcut. kesme biçme işine fazla girmeden soket sokete tarzında bağlantı şekli var özetle.
focal linki
https://www.ozenhifi.com/focal/elite/amplifikatorler/2335-focal-impulse-4320.html

İkisi arasında bewith derim. daha pahalı tabi haliyle.

rainbow bizim ülkede pek yaygın olmadığı için pek kullanıcı yorumu olacağını sanmıyorum.

@metinkar sadece küçük bir amfi ile fazla tadilat gerekmeden orjinal hoparlörle stoktaki harman kardon ses sisteminden daha iyi ses alabilirsin abi.
subigarege bewith distribütörü. daha önce golf 8 yapmışlardı. link paylaşayım.
bewith istemezsen focal in de benzer plug in play amfisi mevcut. kesme biçme işine fazla girmeden soket sokete tarzında bağlantı şekli var özetle.
focal linki
https://www.ozenhifi.com/focal/elite/amplifikatorler/2335-focal-impulse-4320.html

İkisi arasında bewith derim. daha pahalı tabi haliyle.

rainbow bizim ülkede pek yaygın olmadığı için pek kullanıcı yorumu olacağını sanmıyorum.

Ya bu ürün çok iyiymiş 🫣 özenhifi serkanı arim sorim ya😉 bilgi alim

Focal Impulse 4.320​

IMG_3164.jpeg
IMG_3165.jpeg
IMG_3166.jpeg
IMG_3167.jpeg
IMG_3168.jpeg

Son düzenleme:
Orjinal Harman Kardon Sistem al tak abi arabanın değerini artırır .Öbür türlü diğer sistemler aracı satarken sıkıntı oluyor .https://enderelektronik.com.tr/urun/golf8-harman/

zafercim onları zamanında kullandım benden öncede takan olmamıştır...

benim konularım Tr de tek...

şuan bu sistem büyük paralar yani 70bin ses için vermek bu devirde saçma olur ...

ozamanlar uygundu...

https://www.golftutkusu.com/topic/2...an-kardon-ses-sistemi-retrofit-turkiyede-ilk/

Yanlız focal sadece düz amfi. Ek bir özelliği yok. Ancak bağlantı olarak ilk mesajda bahsedilen cihaz ile aynı sekilde çalışıyor. Yani ünite ve hoparlörler arasında köprü şeklinde.

Orijinal dynaudio sistemde ise bağlantı hoparlörler üzerinden değil, doğrudan üniteye bağlanan fiberoptik most kablosu ile yapılıyor.

Son düzenleme:

üst mesajlar da da bahsettiğim gibi şuan için düşüncem orjiinal hoparlörünün biraz daha canlanıp sesi yükseltmek bu eğer bu ufak cihaz ile olacak ise bana yeterli olur hem aracı satarken sökmesi de kolay olur :)

Geri