Golf'ün sağlamlığı şaka mı?

Geçmiş olsun! Böyle bir ortamda at gibi yularını çeksen de durmaz. Ancak kuzey ülkelerindeki çivili lastik olsa ancak.
Böyle bir yerde yola çıkmak kaza riskini kabul etmektir. Siz dikkat edersiniz arkadaki yeterli dikkati göstermez.:(

@furkan651 Bu tarz durumlarda arkadan çarpma riskinin yüksek olduğu zamanlarda ayak freninde olmaması ya da hafif frenleme öneririm. Önünüz açıksa, bu çarpmanın şiddetini oldukça azaltır; çarpma anında aracın öne doğru atılmasını sağlayarak oluşabilecek hasarı çok daha azaltır. Bu yüzden oto hold'u devre dışı bırakmak da lazım.

Benim aracıma da 2-3 ay önce arkadan çarptılar o kadar şiddetli bir çarpmaydı ki kesinlikle arka taraf öne geldi dedim. Çarpan araç c-elysee di tampon çamurluk kaput gitmişti bende sadece sağ stop altında avuç içi kadar göçük tamponda boya çatlaması vardı aracı ekspere soktum alt kısmında hiçbir sorun yoktu çok şaşırmıştım ucuz atlattık :)

Geçmiş olsun! Böyle bir ortamda at gibi yularını çeksen de durmaz. Ancak kuzey ülkelerindeki çivili lastik olsa ancak.
Böyle bir yerde yola çıkmak kaza riskini kabul etmektir. Siz dikkat edersiniz arkadaki yeterli dikkati göstermez.:(
Teşekkür ederim. Kesinlikle haklısınız. Bana ders oldu bu olay. Bu gibi havalarda zorunlu olmadıkça işe otobüs ile gitmek en iyisi.

Benim aracıma da 2-3 ay önce arkadan çarptılar o kadar şiddetli bir çarpmaydı ki kesinlikle arka taraf öne geldi dedim. Çarpan araç c-elysee di tampon çamurluk kaput gitmişti bende sadece sağ stop altında avuç içi kadar göçük tamponda boya çatlaması vardı aracı ekspere soktum alt kısmında hiçbir sorun yoktu çok şaşırmıştım ucuz atlattık :)
Çok geçmiş olsun. Verilmiş sadakanız varmış. Bence aracı verdim sanayiye. Tampona lokal boya vurulacak.

Arka planı görmeden yani tampon altını görmeden yorum yapmamak gerekiyor. Plastik aksam esneme vs yapmıştır fakat tampon demiri hasar görmüş olabilir. Çok geçmiş olsun. Rabbim beterinden korusun..
Allah razı olsun, teşekkür ederim. Tampon demirine hiç bakmadım. Araç sanayide tampona lokal boya vurulacak. Teslim almaya gidince bakayım dediğiniz gibi.

Çok geçmiş olsun. Verilmiş sadakanız varmış. Bence aracı verdim sanayiye. Tampona lokal boya vurulacak.
Size de çok geçmiş olsun ben yaptırmadım rengi beyaz olduğu için pek belli olmuyor sizin gibi soğuk memleket de yaşayıp güzel renkli golflere binemiyoruz Adana sıcağında mecbur beyaz :)

@furkan651

Bir araç kaydı mı geçmiş olsun. Ancak kuru yolda çarpmakla kaygan zeminde çarpma arasındaki farktan dolayı biraz daha yumuşak bir darbe almışsınız denilebilir. Diğer aracın yönünü değiştirmişsiniz gibi duruyor. O sebepten az darbe oluşmuş. Diğer araç, ivmesi nedeniyle yan taraf bu şekilde olması olağan.

Direkt arkadan çarpmalarda elbette ki hıza bağlı olarak genellikle araçların arka hasarları sönümlemek için öne göre daha sağlam tasarlanmıştır.
Ön taraf biraz daha yaya güvenliği için arkaya göre daha esnek diyebilirim.

Gelelim hasar durumuna.
Sizin için ne kadar az etkili gözükse de tampon içinde bulunan menfezleri kontrol etmekte fayda var. Bu tür kazalarda esneyebiliyor ve yağmurlu havada bagaja su dolma durumu doğabiliyor.
Çizik göçük vs.bunlar tercihe bağlı yapılabilir ancak bana göre bagaja su almaması için menfez olayını dikkate alınız. Eğer ki tampon sökülürse menfez izolasyon yapınız.

Geçmiş olsun..

Allah razı olsun, teşekkür ederim. Tampon demirine hiç bakmadım. Araç sanayide tampona lokal boya vurulacak. Teslim almaya gidince bakayım dediğiniz gibi.
Bizim bir tanıdığın golf 5 aracına trafikte arkadan çarptılar dışarıdan baktığında ufak bir iz vardı siyahlık ama onun haricinde bir şey yoktu aracında. Aracı satmaya gittiklerinde eksper bu araç arkadan hasar almış dediğinde gerçekleri gördüler o gün tutanak bile tutmamışlar onun pişmanlığını baya yaşadılar.. O yüzden bakın sizde, böyle bir sürpriz ile karşılaşmayın..

Geçmiş olsun,Allah beterinden korusun.Vuran aracın ön tamponu yan sanayi,o yüzden parçalanmış,arkadaş bu işlerde tecrubeli anlaşılan

Geri