bende cok kararsız kalıyorum. 1.5 116 beygir golf ile 1.5 150 beygir leon ile, nerdeyse fiyatları aynıGolf 8.5 style paket diyorum
Cupra Leon kesinlikle Golf kalitesinde değil
bende cok kararsız kalıyorum. 1.5 116 beygir golf ile 1.5 150 beygir leon ile, nerdeyse fiyatları aynıGolf 8.5 style paket diyorum
Bu kadar güzel bir arabaya bu gösterge panelini nasıl koymuşlar aklım almıyorDS4 bence Cupra Leon'dan biraz daha yakışıklı duruyor, özellikle içi beyaz deri olanlar. Ama PSA olmasından dolayı ve özellikle gösterge panelinin çok küçük ve işlevsiz durmasından dolayı şahsen DS4 tercih etmezdim.
Ekli dosyayı görüntüle 81547
Golf 8.5 style paket diyorum
Golf'den bir önceki aracım Seat Leon'du.Gözümle incelemedim ancak sanıyorum ki neredeyse tüm önemli yürür aksam motor parçaları aynı olmalı.
Ayrıca sarı sitede bir kaç ilana baktım ve Golf 8.5 style den eksiği yok fazlası var. 12.9 ekran, matrix led, deri koltuk, 8 hoparlör, 18" jant vs.
Bir diğer husus sen üretici olsan kendini kanıtlamış ve zaten her halükarda peynir ekmek gibi satılan ürün için mi özenirsin yoksa tanıtmak, yaygınlaştırmak, insanları çekmek istediğin ürün için mi özenirsin?![]()
Golf'den bir önceki aracım Seat Leon'du.
Bende yıllarca öyle düşünmüştüm.
Leon Golf'ün kuzeni. Motor aynı neden fazla para vereyim vs. diye.
Golf'e geçince farkı anladım.
Golf Volkswagen'in prensi. Bu araca ciddi anlamda önem veriyorlar. En önemlisi Almanya üretimi.
Cupra Leon'a gelirsek. Yapılan yorumlar Seat kalitesi olduğu yönünde. Zaten aynı fabrikadan çıkıyor.
Dışını süsleyip Seat'ları Cupra diye sunuyorlar.
Gerçek binici aynı paraya Golf alır..
Hocam haklısınız 508 kalktı ama Alman devlerinde de bazı modeller aynı kaderi yaşamadı mı ?Yıllarca batık bir marka olan Citroen şimdi premium markası olduğunu iddea ettiği DS ile bir atılım peşinde,
Ülkemizde de tasarım ve dış görünüş öncelikli olduğu için, işçilik ve kalite pek önemsenmez,
Fransızlar hep böyledir, yeni bir araba çıkarır görünüşüne aldananlar satın alır, sonrasında o araç sessiz sedasız üretimden kalkar, örnek Peugeot 508
Fransızlar son 50 yılda ne zaman bir araba yaptılar da ben göremedim veya gözden mi karçırdım.,
Otomobil üretmek Alman, Japon ve İtalyanların uzmanlık alanıdır. kısmen İngiliz ve Vikingler., geriye kalanlar lâfügüzaf..
Genele bakmak lazım istisnai durumların istatisliğe etkisi nohut tanesi kadardır,Hocam haklısınız 508 kalktı ama Alman devlerinde de bazı modeller aynı kaderi yaşamadı mı ?
Örnek ; Scirocco Passat CC Arteon Jetta audi a4
PSA GRUBU 3008 ve 2008 den iyi ekmek yedi. Satışlar çok iyi her sokakta en az 2 tane 3008 2008 var. Purutech benzinli motor içinden kayış geçen motorları hariç dizel ve eat6 ve eat8 motor şanzıman ikilisi çok iyi kombinasyon
Bu kadar insan boşuna almıyor.
En önemli fark yalıtım. Golf 8.5, Leon'un yanında neredeyse kütüphane sessizliğinde.Trim kalitesi konusunda ikisini de inceleme, dokunma fırsatım olmadı ancak mekanik konusunda fark olduğunu düşünmüyorum. Vag üretiminde çoğu araç ortak parçalar kullanıyor. Atıyorum bir amortisör aynı ağırlık bazında çoğu vag araçta aynı. Atıyorum fren diski, helezonlar, düğmeler, aydınlatmalar vs. vs. Yani adamlar bir A3 için yada bir Golf için özel ayrı bir parça üretmiyor. Tabiki farklı olan şeylerde var ancak genel olarak konuşuyorum. Yine de evet bir Leon'a bindim diyen de bir audi'ye bindim diyen de aradaki farkları görüp, hissedebiliyor.
Volkswagen'in kalbi diyorsunuz ancak 3.taraflardan duyumlara göre Golf de eski golf değil. 5 den 6 ya geçende kalite düştü diyor, 6 dan 7 ye geçende, 7 den 8 e geçende.
Mesela benim 2016 Golf bu yaşına geldi en ufak bir trim sesi yok. Ancak forumlarda, sağ da solda daha dün ki golf 8, 8.5 lar dan bir sürü trim sesi şikayeti duyuyoruz.
En güzeli alacak adam listesini yapacak gidecek tek tek araçları görecek dokunacak, oturacak koltuğuna vs. hangisi içine siniyorsa.
Ayrıca konu Leon vs Golf değil. Leon vs DS4 konusu.
Hocam haklısınız ama sizin kadar bu konuları bilmeyen insanlar için AUDİ A4 bitti. NETGenele bakmak lazım istisnai durumların istatisliğe etkisi nohut tanesi kadardır,
Scirocco, Passat CC ve Arteon hususunda VW dönem dönem böyle vintage esintileri olan homage araçlar hep üretir, hatta bu araçların öyle kötü satış rakamları da yoktu,
Jetta zaten ezelden beri Amerikan pazarı için üretilmiş bir araçtır,
Audi A4 ‘te kötü bir durum zaten yok, Audi (2024 yılı sonu yaptığı açıklama ile) 2025 yılından itibaren model isimlendirmesinde değişikliğe gitti,
Audi ‘de bundan böyle A4 / A6 / A8 gibi çift sayıları temsil eden rakamlar elektrikli araçları ifade edicek,
A3 / A5 / A7 gibi tek sayılı rakamlar içten yanmalı modelleri ifade edicek,
Yani şuan ki mevcıt Audi A4 (yalnızca isimlendirme) olarak A5 oldu, Yakın zamanda tanıtılan yeni A5 aslında A4 ‘ün içten yanmalı motorlu modeline verdiği isimdir.,
Şuan hali hazırda (2007-2024 yılları arasında üretilen) içten yanmalı motorlu Audi A5 ise üretimden kalktı, (aslında üretimden kalkmadı) biraz kafa karıştırııcı biliyorum...,
Yeni tanıtılan Audi A5 ; hem eski A4’ün genlerine sahip, hem de eski A5 ‘in genlerine sahip bir araçtır, Tasarım olarak çok beğendiğim bir araç yaptılar, Audi tasarım olarak diğer markalara adeta ders veriyor,
Audi yakın zamanda yaptığı kafa karıştırıcı (35-45-50 TFSI gibi motor gücü isimlendirilmesinden) sonra, şimdide bu geleneği devam ettirerek yine kafa karıştırıcı bir model isimlendirilmesine imza attı,
Bunun neticesinde insanlar A4 ‘ün üretimden kalktığını zannediyor, böyle bir durum söz konusu değil, A4 modeli (yeni adıyla A5) halen Audi ‘nin en çok önemsediği araçların başında olan bir araçtır,
Audi AG ‘nin insanlar üzerinde bu yanlış (intiba/izlenim bırakan) kafa karıştırıcı terimleri kullanmayı bırakması gerekiyor.
Merhaba hocam ds 4 bir ara benimde ilgimi çekti ve biraz araştırdım yedek parça konusunda çok sorun yaşanıyormuş yedek parça pek yok bilginiz olsunArkadaşlar merhaba,
Şuan 2015 Golf 7 1.6 Tdi araç kullanmaktayım.Çok şükür çok memnunum.
İkinci bir araç ihtiyacımız doğdu.Cupra Leon (1.5 ETSİ) ve Ds 4 (1.5 Blue Hdi) arasında kararsız kaldım.
Mantığım cupra leon dese de ds 4 ün tasarımı kafamı çok karıştırıyor.
Her iki otomobilde 2023 model 20.000 kmlerde 1.700.000 Tl civarı hatasız bulunabiliyor.
siz olsanız hangi otomobili alırdınız ?
Şimdiden teşekkür ederim![]()
Şayet Audi A4 bitti ise ;Hocam haklısınız ama sizin kadar bu konuları bilmeyen insanlar için AUDİ A4 bitti. NET
Hayırlısı ile Ben almadan bitmesin hocam.Şayet Audi A4 bitti ise ;
Bunun neticesinde Audi A6 ve amiral gemesi A8 ‘de bitti demektir
Hiç birinin bittiği yok, sadece insanlar 35 TFSI ne demek, 50 TDI ne demek nasıl ilk başlarda zorluk çektiyse,
Bir süre sonra da yeni isimlendirmeye alışacaklardır.
Hayırlısı ile Ben almadan bitmesin hocam.![]()
Şöyle benzetme yapsak çok yanlış olmaz:Yıllarca batık bir marka olan Citroen şimdi premium markası olduğunu iddea ettiği DS ile bir atılım peşinde,
Ülkemizde de tasarım ve dış görünüş öncelikli olduğu için, işçilik ve kalite pek önemsenmez,
Fransızlar hep böyledir, yeni bir araba çıkarır görünüşüne aldananlar satın alır, sonrasında o araç sessiz sedasız üretimden kalkar, örnek Peugeot 508
Fransızlar son 50 yılda ne zaman bir araba yaptılar da ben göremedim veya gözden mi karçırdım.,
Otomobil üretmek Alman, Japon ve İtalyanların uzmanlık alanıdır. kısmen İngiliz ve Vikingler., geriye kalanlar lâfügüzaf..