Aracım yaklaşık 500 km oldu. Bu kısa mesafede yukarıda yazdıklarıma ilaveten gerçekten çok beğendiğim diğer bazı özellikleri:
DSG. Sağladığı konfor çok iyi. Vites yükseltmesi ve düşürmesi gerçekten hızlı ve hissedilmiyor. Akülü araba kullanıyor gibiyim.
Fren pedalı. Hissi ve dozlaması çok iyi.
İç hacim. Toyota Corolla, Ford Focus gibi araçlar Golften daha geniş bir iç hacme sahip gibi duruyor olmasına rağmen durum tam tersi.
Koltuklar. Gerçekten çok rahat. Henüz çok uzun yol yapmadım ama yaptığımda da yormayacaklarına eminim.
Görüş açıları. Önceki aracım Poloda bu konuda rahatsızdım. Ama Golfte sıkıntı yok.
Lastikler. Araç Continental ContiEcoContact 5 ile geldi. İyi yol tutuyor, sağlam basıyor. Benim gibi ortalama bir kullanıcı için fazlası ile yeterli. Sadece yuvarlanma gürültüsü biraz fazla gibi ama asla rahatsız edici düzeyde değil. Motor veya rüzgar sesinin minimum oluşu yuvarlanma gürültüsünü ön plana çıkarıyorda olabilir. Alman Otomobil Kurumunun (ADAC) yaptığı testte de 205/55/16 ebadında en düşük kabin gürültüsüne sahip lastik olarak belirtilmiş. Hoş ülkemizdeki asfalt kalitesinde bu kadar gürültü kullanma imkanı bulduğum Passat, İnsignia gibi bir üst segmentteki araçlarda da var. O yüzden takılmıyorum.
Büyük oğlum araca bayıldı. Binmek için can atıyor. Hatta geçen gün "Baba bundan sonra hep Golften devam edelim" dedi.