Merhaba
Aracımla 5 ayı devirdim. Yedi bin km yol yaptım. Konforundan, sürüş hissinden, yakıt tüketiminden memnunum ancak bazı şeyler var memnun olmadığım ve ayrıca sormak istediğim.
Memnun olmadıklarımın başında arka tampon üzerinin aşırı kirlenmesi geliyor. Araç beyaz olunca daha bariz sırıtıyor. Ayrıca yağmur sensörü bazen en ufak yağmurda devreye girerken bazen tüm cam görüşü bozacak kadar yağmur almışken devreye girmemekte ısrar ediyor. Kararan dikiz aynası özellikle xenon farlı araçları engellemede çok iyi görev yapmıyor gibime geliyor. Klima sisteminin ısıtması çok hızlı değil. Motor sıcaklığı 90 santigrad dereceyi bulsa dahi ısıtma biraz nazlı. Start - stop araç DSG olduğu için şehir içinde her durmada devreye giriyor. Bu yüzden uzun süreli beklemeler hariç devreden çıkartıyorum.
Sormak istediklerim
1- Aracım bazen 2. vitesten 3. vitese geçeceği zaman sanki kasılarak geçiyor. Örneğin devir 2500 e kadar yükseliyor 5-6 saniye kadar o devirde bekledikten sonra vitesi yükseliyor. Diğer viteslerde problem yok.
2- Sollamalar biraz hızlı olsun istediğimde gaz pedalına sonuna kadar basıp yani o son kısmada basıp hızlanmak istediğimde 1 saniye bekleyip öyle hızlanıyor.
Sizce bunlar normal mi?