Benzinlik Yıkamada Yaşadığım İlginç Diyalog

victory_

Üye
İsim
Zafer
Araç
Golf7
Herkese merhaba bugün belkide bana ilginç gelen bir diyaloğu paylaşmak istiyorum. Istanbul Avcılarda E5 üzerinde Alpet Yakıt istasyonunda arabamı yıkamak istedim kendi oto şampuanım ve basınçlı köpük pompası ile kendim köpük atıp içerden de aldığım jeton ile yıkamasını yapacaktım ki tam şampuanı ve suyu koydum arabaya sıkmaya başladım görevli geldi "Abi müdür gönderdi burada bu köpüğü kullanamazsın burada köpük hizmeti veriyoruz bu seferlik kullan ama bir dahakine kullanma lütfen "dedi dedim " köpük özel aldığım köpük ayrıca ben sadece suyu kullanmak istiyorum parasını da veriyorum " dememe rağmen. "Abi herkes kendi köpüğünü getirirse dedi sadece su alsa " dedi " Dedim tamam haklısın " diyip konuyu uzatmadım adamlar nelere takılıyor neyin hesabını yapıyorlar anlam veremiyorum Shell de yıkadım kimse bişey demedi

Son düzenleme:

Kimse kusura bakmasın da 3 dakikalık suya 50₺ veriyoruz zaten bir de o dandik prilin 45 saniyesine 50₺ verdirmesinler. Kalabalık saatlerde gitmemeye çalışın o zaman daha az umursuyorlar ya da başka yerleri değerlendirin.
Aynen öyle vallahi , Yakınlarda Shell var yine oraya giderim baktım olmadı uzun hortum alıp kendi kapımda yıkarım böylelerine minnet etmeye değmez

Liyakat her yerde önemli. Benzinliğe müdür olmuşsun, milletin getirdiği köpüğe karışıyorsun :) iş yapmış oldu elemanını gönderip o lafı söyleterek :)
Sonuçta işletmeden su için para verip hizmet alınıyor. İnsanlar kafayı neye takacağını şaşmış.

Liyakat her yerde önemli. Benzinliğe müdür olmuşsun, milletin getirdiği köpüğe karışıyorsun :) iş yapmış oldu elemanını gönderip o lafı söyleterek :)
Sonuçta işletmeden su için para verip hizmet alınıyor. İnsanlar kafayı neye takacağını
Yarın alpet merkezini arayıp şikayet edeyim belki işe yarar ama sanmıyorum 😅

Bu tarz şeyler yıkama süresini uzatmadığı sürece müşteriye yapılmış ayıptır. Böyle bir kuralı varsa da tamam der geçersin kızacak bir şey yok bence. Bu son benzinlik fiyatlarında jeton fiyatı uçunca veriyorum 200 tl yıkamacıda dış yıkama yaptırıyorum. Saçma şekilde çok pahalandı jeton işi..

Her yerde boyle mi bilmiyorum ancak bir keresinde köpük bittiğinde yüzme havuzlarında köpük olsun diye kullandiklari sividan doldurmuslardi. Kutusunun ustunde “pool” yaziyordu ve havuz resmi vardi… Sonra kendi sampuanimizi kullanincada laf ediyorlar iste

Bu sorunlardan sadece biri, kova yıkaması yapmak istersen orada diğer araç yıkayanlarla tartışırsın, ön yıkamada da başkasıyla, benzinlikte kendini bir şey zanneden insan evlatları ile gibi gibi..

Çözüm ? çözüm basit ters saatlerde araç yıkandığında bir problem yaşamıyorum. Bir yeri beğendikten sonra sürekli olarak oraya gidiyorum ben.

120 saniye - 180 saniye suya 50 lira veriyorum zaten, istediğim gibi köpüklerimde, kova yıkamasıda yaparım.

Her yerde boyle mi bilmiyorum ancak bir keresinde köpük bittiğinde yüzme havuzlarında köpük olsun diye kullandiklari sividan doldurmuslardi. Kutusunun ustunde “pool” yaziyordu ve havuz resmi vardi… Sonra kendi sampuanimizi kullanincada laf ediyorlar iste
Ne koydukları belli değil, etiketinde araç şampuanı yazan kostikten geçilmeyen şişe ile boşaltanlarda var..

Bende yıkama jetonu aldım geçenlerde üç tane 70₺ den baktım kalabalık dedim kendi kendime haftasonu hallederim neyse bir hafta sonra gittim aracı çektim jetonu çıkardım tam aracağım 50₺ olmuş 🫣 kader işte aklımdan da geçti zam gelirse en azından uyguna almış olurum diye tam tersi oldu 🤣😊

Geçen ay OPET te 1 su + 1 köpük 150 tl verdim. Yıkamacılar iç dış 400 - 450 TL.
Su küçücük golfün etrafını dönmeye yetmedi. köpükte önden ve tavandan başladım arka bagaja yetmedi.
Görevli diyor abi nasıl yetmedi. Bu suyu ben içmedim ki suyunuz az dedim. Olabilir abi diyor şaka gibi

Sırf şu cimri süre kısıtlamalarından dolayı çok uzun yıllardır gitmiyorum benzinliklere. Arabayı mı tam temizlemeye çalışacağız yoksa süreyi mi kontrol edeceğiz şaşırıyor insan. Onun yerine veriyorum iç dış kafam rahat ediyor

Geçen ay OPET te 1 su + 1 köpük 150 tl verdim. Yıkamacılar iç dış 400 - 450 TL.
Su küçücük golfün etrafını dönmeye yetmedi. köpükte önden ve tavandan başladım arka bagaja yetmedi.
Görevli diyor abi nasıl yetmedi. Bu suyu ben içmedim ki suyunuz az dedim. Olabilir abi diyor şaka gibi
En son köpük + su 80 tl di zam mi geldi ona da.

Geri