Benzinlik Yıkamada Yaşadığım İlginç Diyalog

Herkese merhaba bugün belkide bana ilginç gelen bir diyaloğu paylaşmak istiyorum. Istanbul Avcılarda E5 üzerinde Alpet Yakıt istasyonunda arabamı yıkamak istedim kendi oto şampuanım ve basınçlı köpük pompası ile kendim köpük atıp içerden de aldığım jeton ile yıkamasını yapacaktım ki tam şampuanı ve suyu koydum arabaya sıkmaya başladım görevli geldi "Abi müdür gönderdi burada bu köpüğü kullanamazsın burada köpük hizmeti veriyoruz bu seferlik kullan ama bir dahakine kullanma lütfen "dedi dedim " köpük özel aldığım köpük ayrıca ben sadece suyu kullanmak istiyorum parasını da veriyorum " dememe rağmen. "Abi herkes kendi köpüğünü getirirse dedi sadece su alsa " dedi " Dedim tamam haklısın " diyip konuyu uzatmadım adamlar nelere takılıyor neyin hesabını yapıyorlar anlam veremiyorum Shell de yıkadım kimse bişey demedi

Esnaflık ayrı bir meziyet ve hoşgörü gerektirir.

Bu meziyeti ve hoşgörüyü dustur edinemeyen esnafın kapısının önünden geçmemek gerek.

.

İç dış yıkama 50₺'yken bu jetonlar 1-2₺ civarıydı. Şimdi yıkama 500-600 lira seviyesine geldi bu jetonlar nasıl 50₺ 70₺ oluyor anlamıyorum gerçekten.

Her yerde boyle mi bilmiyorum ancak bir keresinde köpük bittiğinde yüzme havuzlarında köpük olsun diye kullandiklari sividan doldurmuslardi. Kutusunun ustunde “pool” yaziyordu ve havuz resmi vardi… Sonra kendi sampuanimizi kullanincada laf ediyorlar iste
Evet bide kendi köpüğünü övüyor bizim buraya 5 milyonluk araba gelip yıkıyor falan diyor bide 😅

Bu tarz şeyler yıkama süresini uzatmadığı sürece müşteriye yapılmış ayıptır. Böyle bir kuralı varsa da tamam der geçersin kızacak bir şey yok bence. Bu son benzinlik fiyatlarında jeton fiyatı uçunca veriyorum 200 tl yıkamacıda dış yıkama yaptırıyorum. Saçma şekilde çok pahalandı jeton işi..

jeton fiyatlarını normal yıkamaya göre belirliyorlar, halbuki normal yıkamada esas maliyet iş gücü. burada makineden 2 dk fıs fıs yapıyorsun dünya para istiyorlar.

Benzinliklerdeki o köpükleri neresi olursa olsun aracınıza sürmeyin. Hepsinde kostik var. Bir kova ve kendi şampuanınız olsun, sadece suyu kullanın.

Benimde aynı şey başıma geldi bende dedim bu ön yıkama şampuanı sonra bastı gitti çakal

Benzinliklerdeki o köpükleri neresi olursa olsun aracınıza sürmeyin. Hepsinde kostik var. Bir kova ve kendi şampuanınız olsun, sadece suyu kullanın.
Hocam o dediğin tam olmuyor.
Ne zaman gitsem kalabalık sıra var kimse arkamızda onu beklemez araba yıkayalım derken milletle uğraşırız gerek yok.
Sabah işe gitmeden önce sakin saatte yıkayayım diyorum çoğu yer sabah saati açmıyor. 8 de açılıyormuş makineler. 1 saat yıkama sürse 9 işe geç kalıcaz. akşam da iş yorgunluğu üstüne gidemem. Makineye de sokmak istemiyorum çizer diye.
Böyle bekliyor anca cumartesi günleri fırsat bulabilirsem

Bende yaşıyorum bu durumu, parasını verdiğim halde, hadisene, acele et gibisinden darlıyorlar insanı, bazıları da kova ile yıkamayı yasaklıyor.
İşletmeler bişey demese bu seferde siz yıkarken aceleci birisi arkanıza geliyor o laf atıyor hadisene, ne bekletiyon, su tut geç vs. diyor.
En temizi imkan varsa evde yıkamak, ben balkona musluk taktırdım, apartmandan aşağı hortum sallıyorum, stop özellikli başlık taktırdım öylelikle suda boşa akmıyor ve daha karlı, en önemlisi kafam rahat oluyor.

Benimde aynı şey başıma geldi bende dedim bu ön yıkama şampuanı sonra bastı gitti çakal
Petrol firması genel merkezine şikayet edin ben Alpet merkezini aradım anlattım forumda paylaştım dedim böyle böyle müşteri kaybedersiniz bir jeton için dedim

Geri