Direkt servisten temin etmedim ancak aldığım parçacı orijinal olduğunu söyledi. D3S bana verilen. Led değil haklısınız yanlış aktarmışım.
Led değil yanlış aktarmışım. Kısaları değiştirmiştik D3S almıstım ancak direkt servisten degil bir parçacıdan. Far beyni ise beyini değilse ampülleri değiştireceğim burası iyidir dediğiniz bir yer varsa İstanbul Avrupa yakasındayım önerileriniz benim icin degerli olacak
Aracınızda Bi-Xenon teknolojisine sahip farlar mevcuttur, bu far tipinde (hem kısa hem uzun far tek bir ampül ile üzerinden sağlanmaktadır,
D3S Xenon ampülü
Farların pır pır etmesinin sebebi yüksek ihtimalle ampüller olabilir, Xenon beyinleri kokay kolay bozulmazlar ama genelde pır pır etmesi ampülden kaynaklanır amcak Xenon beyinlerini de kontrol etmekte fayda var,
Dışarda piyasada satılan Xenon ampüllerin %90’ı sahtedir., Yetkili serviste de çok aşırı pahalıya satılmaktadır,
(yapmanız gereken);
Yeni Işık Otomotiv (Osram Yetkili Satıcısı)
0212 549 95 40
Bütçenize göre;
Osram Xenarc Original D3S (fabrikasyon kalitede xenon ampülü)
Osram Xenarc Night Breaker Laser D3S (yukardakine göre biraz daha iyi aydınlatma sağlayan xenon ampülü)
Osram Xenarc Night Breaker 220 D3S (Laser modelinin yeni çıkan versiyonudur, yeni olmasına rağmen Laser modeli ile 220 modeli arasında ciddi bir iyileştirme yoktur, hemen hemen aynı ampül diye biliriz),
Dikkat;
Xenon ampülleri pahalı olduklarından piyasafa çok fazla sahtesi satılmaktadır, Osram’ın avantajı ise kendi resmi web sitesi üzerinden %100 doğruluk ile orjinallik sorgulaması yapılabilmektedir. Diğer markaların böyle bir hizmeti yoktur,
Bu 3 ampül dışında hiç bir ampüle bakmayınız,
Piyasada satılan Philips marka Xenon ampüllerinin %99’u sahtedir, Photon gibi vasat markalardan özellikle uzak durunuz, Photon ülkemizde tarihin en fazla şişirilmiş vasatın ötesine geçmeyen bir markadır..!! Sanayi ortamında bu markayı öven çok olacaktır paranıza yazık olur aman bu markaya dikkat..!!
Not: ampüller takılırken takan kişi ampülün cam yüzeyine temas etmemeye dikkat etmelidir, Ayrıca montaj sonrası (digital far ayar cihazı ile) far ayarı yapılmalı ve bilgisayara bağlanarak kalibrasyon yapılmalıdır.