Far pırpırlanması

Araç
Golf 7 Comfortline 1.6 TDI
Merhaba, Golf 7 Comfortline aracımda mercekli orijinal farlar mevcut, son 2 aydır ara ara son 2 haftadır da daha sık olarak pırpır ediyor, yaklaşık bi 10 ay önce ledleri değiştirmiştim. Farları açınca aşağı yukarı ayarlama özelliğini farı her açtığımda yapmıyor ama bazen yapıyor, sinyalde ve direksiyona bağlı sisleri yakıyor. Beyinle ilgili bir şey değildir diye düşünüyorum. Bu yüzden önce ledleri değiştiricem. Hangi ledleri önerirsiniz veya beyinden olsa şu olur o yüzden beyine odaklanın dediğiniz durumlar varsa yorumlarınızı beklerim.

EDIT: Led degil D3S xenon ampül taktırdım.

Son düzenleme:

Merhaba, Golf 7 Comfortline aracımda mercekli orijinal farlar mevcut, son 2 aydır ara ara son 2 haftadır da daha sık olarak pırpır ediyor, yaklaşık bi 10 ay önce ledleri değiştirmiştim. Farları açınca aşağı yukarı ayarlama özelliğini farı her açtığımda yapmıyor ama bazen yapıyor, sinyalde ve direksiyona bağlı sisleri yakıyor. Beyinle ilgili bir şey değildir diye düşünüyorum. Bu yüzden önce ledleri değiştiricem. Hangi ledleri önerirsiniz veya beyinden olda şu olur o yüzden beyine odaklanın dediğiniz durumlar varsa yorumlarınızı beklerim.
Araç Golf Mk7 Comfortline paket:

Şayet dediğiniz gibi araçta orjinal mercekli farlar mevcut ise bu farlar Led değil Bi-Xenon ‘dur..!!

Farı açınca aşşağı-yukarı bazen yapıyor bazen yapmıyor: aracı her çalıştırdığınızda mercekler aşşağı-yukarı ayarlama yapar ancak mıotor çalıştığı esnada farlarınız açık değil ise bunu fark edemezsiniz,

Yaklaşık 10 ay önce Ledleri değiştirdim: yukarda da dediğim gibi farlarınız Bi-Xenon far teknolojisine sahiptir, farlarınızda Led diye bişey yoktur neyi değiştirdiğinizi daha anlaşılır şekilde açıklamanız gerekir.,

Şayet Ledleri değiştirdim derken kısa farın Xenon ampülünü söküp yeni ampül olarak Led ampül taktığınızı söylüyorsanız, Bu tip sonradan takılan replika Led ampüller hiç bir fayda sağlamaz, Tekrardan orjinalinde olduğu gibi D3S tip Xenon ampülü takmalısınız,

Şikayetiniz (farların pır pır yapması) 2 farklı sebebten yapabilir;

1) Xenon beyinleriniz ömrünü tamamlamış olabilir veya arızalanmış olabilir veya bir şekilde su girmiş olabilir,

2) taktırdığınız replika Led ampüllerden kaynaklı olabilir.

Son düzenleme:
Upvote 0
Taktırdığın ledler orjınal mi?
Direkt servisten temin etmedim ancak aldığım parçacı orijinal olduğunu söyledi. D3S bana verilen. Led değil haklısınız yanlış aktarmışım.

Araç Golf Mk7 Comfortline paket:

Şayet dediğiniz gibi araçta orjinal mercekli farlar mevcut ise bu farlar Led değil Bi-Xenon ‘dur..!!

Farı açınca aşşağı-yukarı bazen yapıyor bazen yapmıyor: aracı her çalıştırdığınızda mercekler aşşağı-yukarı ayarlama yapar ancak mıotor çalıştığı esnada farlarınız açık değil ise bunu fark edemezsiniz,

Yaklaşık 10 ay önce Ledleri değiştirdim: yukarda da dediğim gibi farlarınız Bi-Xenon far teknolojisine sahiptir, farlarınızda Led diye bişey yoktur neyi değiştirdiğinizi daha anlaşılır şekilde açıklamanız gerekir.,

Şayet Ledleri değiştirdim derken kısa farın Xenon ampülünü söküp yeni ampül olarak Led ampül taktığınızı söylüyorsanız, Bu tip sonradan takılan replika Led ampüller hiç bir fayda sağlamaz, Tekrardan orjinalinde olduğu gibi D3S tip Xenon ampülü takmalısınız,

Şikayetiniz (farların pır pır yapması) 2 farklı sebebten yapabilir;

1) Xenon beyinleriniz ömrünü tamamlamış olabilir veya arızalanmış olabilir veya bir şekilde su girmiş olabilir,

2) taktırdığınız replika Led ampüllerden kaynaklı olabilir.
Led değil yanlış aktarmışım. Kısaları değiştirmiştik D3S almıstım ancak direkt servisten degil bir parçacıdan. Far beyni ise beyini değilse ampülleri değiştireceğim burası iyidir dediğiniz bir yer varsa İstanbul Avrupa yakasındayım önerileriniz benim icin degerli olacak

Upvote 0
Direkt servisten temin etmedim ancak aldığım parçacı orijinal olduğunu söyledi. D3S bana verilen. Led değil haklısınız yanlış aktarmışım.

Led değil yanlış aktarmışım. Kısaları değiştirmiştik D3S almıstım ancak direkt servisten degil bir parçacıdan. Far beyni ise beyini değilse ampülleri değiştireceğim burası iyidir dediğiniz bir yer varsa İstanbul Avrupa yakasındayım önerileriniz benim icin degerli olacak
Aracınızda Bi-Xenon teknolojisine sahip farlar mevcuttur, bu far tipinde (hem kısa hem uzun far tek bir ampül ile üzerinden sağlanmaktadır,

D3S Xenon ampülü
Farların pır pır etmesinin sebebi yüksek ihtimalle ampüller olabilir, Xenon beyinleri kokay kolay bozulmazlar ama genelde pır pır etmesi ampülden kaynaklanır amcak Xenon beyinlerini de kontrol etmekte fayda var,

Dışarda piyasada satılan Xenon ampüllerin %90’ı sahtedir., Yetkili serviste de çok aşırı pahalıya satılmaktadır,

(yapmanız gereken);
Yeni Işık Otomotiv (Osram Yetkili Satıcısı)
0212 549 95 40

Bütçenize göre;
Osram Xenarc Original D3S (fabrikasyon kalitede xenon ampülü)

Osram Xenarc Night Breaker Laser D3S (yukardakine göre biraz daha iyi aydınlatma sağlayan xenon ampülü)

Osram Xenarc Night Breaker 220 D3S (Laser modelinin yeni çıkan versiyonudur, yeni olmasına rağmen Laser modeli ile 220 modeli arasında ciddi bir iyileştirme yoktur, hemen hemen aynı ampül diye biliriz),

Dikkat;
Xenon ampülleri pahalı olduklarından piyasafa çok fazla sahtesi satılmaktadır, Osram’ın avantajı ise kendi resmi web sitesi üzerinden %100 doğruluk ile orjinallik sorgulaması yapılabilmektedir. Diğer markaların böyle bir hizmeti yoktur,

Bu 3 ampül dışında hiç bir ampüle bakmayınız,

Piyasada satılan Philips marka Xenon ampüllerinin %99’u sahtedir, Photon gibi vasat markalardan özellikle uzak durunuz, Photon ülkemizde tarihin en fazla şişirilmiş vasatın ötesine geçmeyen bir markadır..!! Sanayi ortamında bu markayı öven çok olacaktır paranıza yazık olur aman bu markaya dikkat..!!

Not: ampüller takılırken takan kişi ampülün cam yüzeyine temas etmemeye dikkat etmelidir, Ayrıca montaj sonrası (digital far ayar cihazı ile) far ayarı yapılmalı ve bilgisayara bağlanarak kalibrasyon yapılmalıdır.

Upvote 0
Merhaba, Golf 7 Comfortline aracımda mercekli orijinal farlar mevcut, son 2 aydır ara ara son 2 haftadır da daha sık olarak pırpır ediyor, yaklaşık bi 10 ay önce ledleri değiştirmiştim. Farları açınca aşağı yukarı ayarlama özelliğini farı her açtığımda yapmıyor ama bazen yapıyor, sinyalde ve direksiyona bağlı sisleri yakıyor. Beyinle ilgili bir şey değildir diye düşünüyorum. Bu yüzden önce ledleri değiştiricem. Hangi ledleri önerirsiniz veya beyinden olsa şu olur o yüzden beyine odaklanın dediğiniz durumlar varsa yorumlarınızı beklerim.

EDIT: Led degil D3S xenon ampül taktırdım.
benim aracımın fabrikasyon d3s xenonları üstündeydi 9 ay önce değiştirdim pırpır yapıyordu photon ultimate serisi d3s xenon takıp far ayarı yaptırdım pırpır gitti ve aydınlatmam çok iyi oldu far beyni bozulsa direkt kesiyor

Upvote 0
Akü değişince ve Akü kodlaması yaptirmadiysaniz bazen ondan da olabiliyormuş

Upvote 0
benim aracımın fabrikasyon d3s xenonları üstündeydi 9 ay önce değiştirdim pırpır yapıyordu photon ultimate serisi d3s xenon takıp far ayarı yaptırdım pırpır gitti ve aydınlatmam çok iyi oldu far beyni bozulsa direkt kesiyor
Pırpır yapıp yapmaması dışında daha önce de belirttiğim gibi sizin kullandığınız Xenon değil, LED.

Ekli dosyayı görüntüle 81861Ekli dosyayı görüntüle 81862

Orijinal highline basic xenon üzerinde d3s photon ultimate black edition 9000 lümen xenon ampülleri var aydınlatması merceklerin kirli olmasına rağmen çok iyi tavsiye ederim duvarda güzel bir çizgisi var lakin fotoğrafını bulamadım yarın çekip eklerim buraya

Kullanılan ampul xenon değildir. Xenon yuvasına uyumlu LED olarak geçiyor .

Orijinal xenon ampul 3200 lümen ışık yayarken kullandığınız ampul 9000 lümen ışık yayıyor.

Upvote 0
Bazen pırpır yapma veya tümden kesme yapabiliyor bir keresinde başıma gelmişti kendi fabrikasyon ampülünde . Kodlamayla sorunu çözmüştük

Upvote 0
Akü değişince ve Akü kodlaması yaptirmadiysaniz bazen ondan da olabiliyormuş
Pırpır yapıp yapmaması dışında daha önce de belirttiğim gibi sizin kullandığınız Xenon değil, LED.
Bazen pırpır yapma veya tümden kesme yapabiliyor bir keresinde başıma gelmişti kendi fabrikasyon ampülünde . Kodlamayla sorunu çözmüştük
Bir önceki değişimi kendimiz yapmıştık herhangi bir kodlama yapmadık ama gerekiyor mu bilmiyorum. Değişimin en başından beri degil son 1 2 aydir yapıyor bunu. Bütçeme daha uygun olduğundan Osram Xenarc Original D3S alıp takıcaz.

Upvote 0
Bir önceki değişimi kendimiz yapmıştık herhangi bir kodlama yapmadık ama gerekiyor mu bilmiyorum. Değişimin en başından beri degil son 1 2 aydir yapıyor bunu. Bütçeme daha uygun olduğundan Osram Xenarc Original D3S alıp takıcaz.
Osram Xenarc Original D3S alırken dikkat etmeniz gereken bir de bu ampülün Classic versiyonu var ve kutuları çok benziyor,

Classic serisinin ömrü biraz kısadır, kutuları benzer olduğundan dikkat ediniz,

Aldıktan sonra (montaj öncesinde) ampüllerin orjinallik sorgulamasını Osram’ın sitesinden yapmanızı öneririm, Sorgulama yaparken ampüllere de ihtiyacınız olacağından (montaj öncesinde) yapmanız gerekmektedir: https://www.osram.com/am/the-trust-program/index.jsp

Upvote 0
Konuyu tekrardan hortlatıyorum ama Osram Xenarc Original alıcam. Yeni ampül takılırken merceklerin temizlenmesi de yapılmalıymış. Bu da far camı açılarak yapılan bir işlem olduğundan titizlikle yapılıp güzelce kapatılması gerekiyor. Bu konuda deneyim sahibi olan şurası iyidir diye önerebileceğiniz yerler varsa paylaşır mısınız? İstanbul Avrupa yakasındayım.

Upvote 0

Konuyu tekrardan hortlatıyorum ama Osram Xenarc Original alıcam. Yeni ampül takılırken merceklerin temizlenmesi de yapılmalıymış. Bu da far camı açılarak yapılan bir işlem olduğundan titizlikle yapılıp güzelce kapatılması gerekiyor. Bu konuda deneyim sahibi olan şurası iyidir diye önerebileceğiniz yerler varsa paylaşır mısınız? İstanbul Avrupa yakasındayım.
Aradığınız konu aşağıda ..
https://www.golftutkusu.com/topic/1...-night-breaker-ampul-degisimi-bol-fotografli/

tüm sorularınıza resimli yer tavsiyeli bir konu.

Upvote 0

Geri