Golf 1.5 Life vs Skoda Scala 1.5 Monte Carlo

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan IBS6134
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Güzel örnekler oluyor..

Konu başlığı ile iki seçenek arasında kalınca ne gibi bir yorum yapılabilir kısmına göre @vialace arkadaş ikisi arasında kendince ve bence de haklı olarak performans ve konfor yönünden başlığa yani konu içeriğine göre doğru bir değerlendirme yapmış..

@Brk34 tamamen konu dışından bir aracın eğer ki performans açısından bakarsak daha iyi olacağını iletiyor. Ancak konu ile alakası olmayan bir araç yani bir önceki yoruma gönderme yaparak, yapılan yorumun yetersiz olduğunun altı çizilmek isteniyor.

Ve doğal olarak da @vialace hatırlatmak için konu başlığının aslında ne anlama geldiğini ve içeriğe sadık kalarak yaptığı yorumu açıklama gereği duyuyor..

@Brk34 arkadaş da konu içeriği olan araçlardan bağımsız yazılan bir performans kelimesi üzerine başka konu dışı bir genel öneri yaptığını yazıyor..

Özetle. Bir konunun başlığı içeriği ve yapılan yorumların dışında kalarak aradan bir kelime seçilip örneklendirme, açıklama üzerine açıklama yapma gereği doğuruyor..

Evet, bazen konu konuyu açacak ancak iki araç arasında bir değerlendirme talebi var ve bunun üzerine başka bir yorum alıntılanmadan konu sahibine ayrıca bir öneri yapılabilir.
Alıntı yapılıyorsa genel yorum denemez.

Konuları başlıkları açıklamaları ve yorumları birbiri ile bağlantılı olmalı ki bütünlük oluşsun.
Çok kasmayın hocam bence çok detaylı düşünmuşsunuz.

1.5 150 ve 116 lık motor ile arasında çok fark yok performans olarak. Ben buna itafen performans isteyen adam o paraya i20n alır demiştim.

İşin özü bu aslında iki motor arası çok performans farkı yok performans açısından demek istemiştim ama eksik yazmışım
Ne demek çok kasmayınız çok detaylı düşünmüşsünüz? Aslında detayları kaçırarak farklı yorumlarınızdan dolayı bu yorum yapılıyor.

Bakınız yine aynı şeyi yapıyorsunuz demek istemiştim diyerek.
Evet eksik ve yanlış alıntılar yapılıyor.
Aynı şeyi sınıf farkını ayırt edemediğiniz için el freninde de yaptınız.

1.5 150 ile 1.5 116 arasında çok fark yok diyorsunuz ancak 1.0 110 ile 1.5 116 arasında silindir farkından dolayı çok far var diyorsunuz.

Motor harici detaylar var.
Scala için koltuk lastik (jant ebatı) zaten Monte Carlo paketli araçlar sportif görünümlü araçlardır.. tamamen konforsuz anlamı da taşımaz..
Golf için 16 ebat jant ve koltuk yapısı itibarıyla daha konforlu bir araçtır. Görünüm olarak da sade yani sportif bir paketi yoktur. Onun için r line var ve bu da konu dışı.

İşin özü farklı aslında..
kısaca varsa yorumunuz ayrıca yapınız. Aradan alıntı yaparak yorumu ters düşürmek için farklı bir yorum yapmaya gerek yok. Ve buna genel yorum diyemeyiz.
i20 tamamen konu dışı ve tamamen farklı bir araç.

Son düzenleme:

scalaya golf platformu diyenler var.. fakat yanlış bilmiyorsam polo'nun uzatılmış hali scala diye hatırlıyorum..

ancak ikisininde altına girip karşılaştırabiliriz yada ben şöyle yaptım. bu nesil polo ve scalanın internette traversine baktım (subframe yazın çıkıyo) ikiside aynı.. buda scalanın, polonun büyütülmüş veya plus hali diyebileceğimiz manasına gel,iyor.
ben ikisinide sürer öyle karar verirdim. golf güçsüz ama sürüşü tabiki c sınıfı.. diğeri ne olursa olsun sonuçta b sınıfı temellerini kullanıyor.

Ne demek çok kasmayınız çok detaylı düşünmüşsünüz? Aslında detayları kaçırarak farklı yorumlarınızdan dolayı bu yorum yapılıyor.

Bakınız yine aynı şeyi yapıyorsunuz demek istemiştim diyerek.
Evet eksik ve yanlış alıntılar yapılıyor.
Aynı şeyi sınıf farkını ayırt edemediğiniz için el freninde de yaptınız.

1.5 150 ile 1.5 116 arasında çok fark yok diyorsunuz ancak 1.0 110 ile 1.5 116 arasında silindir farkından dolayı çok far var diyorsunuz.

Motor harici detaylar var.
Scala için koltuk lastik (jant ebatı) zaten Monte Carlo paketli araçlar sportif görünümlü araçlardır.. tamamen konforsuz anlamı da taşımaz..
Golf için 16 ebat jant ve koltuk yapısı itibarıyla daha konforlu bir araçtır. Görünüm olarak da sade yani sportif bir paketi yoktur. Onun için r line var ve bu da konu dışı.

İşin özü farklı aslında..
kısaca varsa yorumunuz ayrıca yapınız. Aradan alıntı yaparak yorumu ters düşürmek için farklı bir yorum yapmaya gerek yok. Ve buna genel yorum diyemeyiz.
i20 tamamen konu dışı ve tamamen farklı bir araç.
Yani haksızsınız diyemem ama bu kadaf abartacak da bir şey yok bence

1.5 116 ile 1.5 150 arasinda daglar kadar fark var. Top speedden tut, ara hizlanma, vites degisimlerindeki hizlanma egilimleri hep farkli. Para varsa 150 tabiki.

1.5 116 ile 1.5 150 arasinda daglar kadar fark var. Top speedden tut, ara hizlanma, vites degisimlerindeki hizlanma egilimleri hep farkli. Para varsa 150 tabiki.
Her şey motor performansı değil ama hocam daha eski tabandaki bı araba Scala en büyük eksisi de bu zaten.

Geri