1.6 Tdi enjektör bakımını yaptırabileceğim yer arıyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan UBC53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Böyle ürünlerden denediniz mi?
Veya deneyen var mı ?
Faydası olur mu

Ekli dosyalar

• 0000546_liqui-moly-dizel-enjektor-ve-yanma-odasi-temizleyici-yakit-katkisi-250-ml-5120.jpeg
    0000546_liqui-moly-dizel-enjektor-ve-yanma-odasi-temizleyici-yakit-katkisi-250-ml-5120.jpeg
    107.4 KB · Görüntüleme: 2
  • 0000716_liqui-moly-pro-line-dizel-enjektor-ve-yanma-odasi-temizleyici-yakit-katkisi-1litre-51...jpeg
    0000716_liqui-moly-pro-line-dizel-enjektor-ve-yanma-odasi-temizleyici-yakit-katkisi-1litre-51...jpeg
    21.6 KB · Görüntüleme: 2
  • 4701_250x.webp
    4701_250x.webp
    15.3 KB · Görüntüleme: 2

Yok hiç kullanma daha kötü yapıyor ben dizel enjektörcüde çalışmışlığım var, hiç dokunma bir şey katma yakıt kalitesi daha önemli petrol ofisi al shellden de uzak dur su gibi yakıtı.

Eğer revizyon yaptırırsan
Enjektör meme uçlarına 20.000 km den sonra yine aynı şekilde bozuluyor. Her 100.000 bir enjektör memeleri değişmesi gerekli o revizyon bakım falan çözüm değil günü kurtarmak.

Özet motor ses yapıyorsa enjektörden dolayı memelerini değiştir ve enjektör kodlaması yaptır. Hem yakıtın düşer hemde performans artar. Petrol ofisiden al yakıtıds diğerlerinin performansı düşük yanmıyor enerjisi yok.

Son düzenleme:
Yok hiç kullanma daha kötü yapıyor ben dizel enjektörcüde çalışmışlığım var, hiç dokunma bir şey katma yakıt kalitesi daha önemli petrol ofisi al shellden de uzak dur su gibi yakıtı.

Eğer revizyon yaptırırsan
Enjektör meme uçlarına 20.000 km den sonra yine aynı şekilde bozuluyor. Her 100.000 bir enjektör memeleri değişmesi gerekli o revizyon bakım falan çözüm değil günü kurtarmak.

Özet motor ses yapıyorsa enjektörden dolayı memelerini değiştir ve enjektör kodlaması yaptır. Hem yakıtın düşer hemde performans artar. Petrol ofisiden al yakıtıds diğerlerinin performansı düşük yanmıyor enerjisi yok.
hocam anlamadım şimdi enjektör memelerini değiştirince 100 bin km boyunca sorun çıkarmıyor doğrumu?

hocam anlamadım şimdi enjektör memelerini değiştirince 100 bin km boyunca sorun çıkarmıyor doğrumu?
Doğru yakıt ve mazot filtresini değistirirsen sorun olmaz , şöyle düşün insan saçı gibi göremeyeceğin delikler var 6 tane zamanla tıkanıyor ya da eriyor bozuluyor püstürtmesi değişiyor toz gibi göndereceğine bozuk gönderiyor yanmıyor yakıt ses değisiyor fazla yakıt yakıyor ya da araba çekmiyor en az 100.000 dayanır değişirse.
Vcds programindan anlık enjektör değerlerine araba çalışırken bak 1 mg dan fazla yakıt gönderiyorsa bir tanesi bile 4 ünü de değiştirir enjektör memelerini.
Bazen elektrik gönderen omajlarıda bozulabilir ona dizel servisinde bakıp söylerler.
Bu anlattıklarımı yetkili servis yapmaz o da normal sanayide yapilmasi icin bir dizel servise gönderir.

Doğru yakıt ve mazot filtresini değistirirsen sorun olmaz , şöyle düşün insan saçı gibi göremeyeceğin delikler var 6 tane zamanla tıkanıyor ya da eriyor bozuluyor püstürtmesi değişiyor toz gibi göndereceğine bozuk gönderiyor yanmıyor yakıt ses değisiyor fazla yakıt yakıyor ya da araba çekmiyor en az 100.000 dayanır değişirse.
Vcds programindan anlık enjektör değerlerine araba çalışırken bak 1 mg dan fazla yakıt gönderiyorsa bir tanesi bile 4 ünü de değiştirir enjektör memelerini.
Bazen elektrik gönderen omajlarıda bozulabilir ona dizel servisinde bakıp söylerler.
Bu anlattıklarımı yetkili servis yapmaz o da normal sanayide yapilmasi icin bir dizel servise gönderir.
mazot filitresini her bakımda değiştiriyorum kavrama volant değişimi sonrası enjektörleride aradan çıkarıcam sağolun hocam.

Enjektör modelini öğren ona göre uçlarının fiyatını al çin malı var orjinal var , kaliteli çin var.
Eğer kaliteli çin orjinalin yarı fiyatıysa kaliteli çin al, aynı ise ya da yakınsa orjinal al.
Normal ucuz çin çok ucuzsa yari yarıya onu da riske girip alabilirsin değer eğer dükkan garanti veriyorsa çok para vermene gerek yok.
mazot filitresini her bakımda değiştiriyorum kavrama volant değişimi sonrası enjektörleride aradan çıkarıcam sağolun hocam.

Mazot filtresinin içinin tenekesini temizle dibinde metal siyah tozlar varsa, her bakımda gerek yok bir bakım ara ile yapsan yeterli.

Reset Garaj karbon ile temizlik yapıyordu hocam, danışmakta fayda var.

carbon clean den bahsediyorsan bi abim sorun yaşamıştı biraz çekiniyorum açıkcası

Evet ondan bahsediyorum hocam.
Abiniz kime yaptırdı ve ne sorun yaşadı? Merak ettim

1.4 tsi act carbon clean sonrasi performans artacağına tam tersi sorunlar yaşadım. Araç act devreye girdiğinde sarsıntısı yürümeye başladı.3 4 ay çok uğraştım 100 bin km üstüne tavsiye etmiyorum etmiyorlarda zaten bilginiz olsun
@hasbey hocam yanlış mesajı alıntılamışsınız. Nerede yaptırmıştınız yazmamışsınız. Yaptırdığınız yeri yazarsanız iyi olur; ben Reset garajı tavsiye etmiştim, siz tavsiye etmiyorum dediniz, Reset ile bir sorun yaşamışsınız gibi anlaşılıyor bu şekilde.

Tavsiye edilmediğini biliyordunuz ama yine de yaptırdınız mı? Anlamadım

Bu problemlerinizle alakalı olarak yaptırdığınız yer ile görüştünüz mü, görüştüyseniz ne dediler?

@hasbey hocam yanlış mesajı alıntılamışsınız. Nerede yaptırmıştınız yazmamışsınız. Yaptırdığınız yeri yazarsanız iyi olur; ben Reset garajı tavsiye etmiştim, siz tavsiye etmiyorum dediniz, Reset ile bir sorun yaşamışsınız gibi anlaşılıyor bu şekilde.

Tavsiye edilmediğini biliyordunuz ama yine de yaptırdınız mı? Anlamadım

Bu problemlerinizle alakalı olarak yaptırdığınız yer ile görüştünüz mü, görüştüyseniz

1.4 tsi act carbon clean sonrasi performans artacağına tam tersi sorunlar yaşadım. Araç act devreye girdiğinde sarsıntısı yürümeye başladı.3 4 ay çok uğraştım 100 bin km üstüne tavsiye etmiyorum etmiyorlarda zaten bilginiz olsun
Hocam başlığa dikkat etmediniz sanırım.
Dizel araçla benzinli çok farklı benzinde 4lü set aldığınız rakamdan daha pahalı 1 tane dizel enjektörü..
Benzinli ise değiştirirsiniz para pul olduğundan verirsiniz. 15/20bin dizelde öyle değil.18binx4=72binlira oda kdv siz..

Dizel Cay ve Clh motorlarda kullanılan (Bosch) enjektörlerin tamiri var.
( Bosch Orj nozzle memeyi artık satmıyor. ) Genelde nozzle memeleri çinden gelen ürünle değişip garanti vermiyorlar.
Delphiler ayar tutmuyor onlarda da motor kodu Cxx - D.. olarak geçiyor. Zaten firmalar özellikle o kodlu motorlara müdahale etmiyorlar komple değişim diyerek başlarından savıyor..

Dünyanın en büyük firması bünyesinde 10 larca marka barındıran arge ye ciddi oranda bütçe ayıran bir markanın bu firmalara üstelik kritik parçalarda muhtaç kalması ciddi saçmalık.. Bunun bedelini ağır ödüyorlar.. Yazılım dahil..
Helladan vazgeçti Valeo zarara uğrattı..
Bosch vazgeçti denso delphi zarara uğrattı..
Valeo vs.. liste uzar gider..

Konumuza dönecek olursak kullanıma yakıta bağlı dizel 120/150 aralığında enjektör ve sistemin kurumlanmasından (Şakırtı titreşim) kaynaklı masraf açmaya başlıyor.
Enjektörünüz Bosch birimse biraz daha fazla para vererek yetkili enjektör pompa tamircilerinde km ay garantili yaptırmak en iyisi olacaktır.
Cuma Cumartesi pazar gibi sanayinin yoğun olduğu günlerde uzmanlık gerektiren hiçbir işten verim alamazsınız.

4 enjektörün her biri farklı sorunlar çıkarabilir. biri bobin - biri meme - diğerleri iç parçalar gibi montaj aşamasında çok ince ayar gerektirir. Video ekliyorum..

Ekli dosyalar

• 92fbd64a5cf5ca61da940ee4653b77da.jpg
    92fbd64a5cf5ca61da940ee4653b77da.jpg
    58.3 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:
Merhaba hocam burada tüm detaylar yazıyor.

https://www.golftutkusu.com/topic/23750-1-4-golf-tsi-act-eco-mod-titreme-cozuldu/page/9#post-417807

Bu arada hala sorunu cozemediler muhtemelen emiş sistemine verdikleri kimyasaldan dolayı bir soeun oluştu. Bu seferde Vakum testi yapicaz ardından map ve maf sensorlerini orjinali ile degistiricez. Ne olduysa ondan sonra oldu ve hala bulamadık
Ümraniye Ölmezler Otomotiv'de yaptırmışsınız, konunuzu okuduğum kadarıyla sorunun carbon clean'den kaynaklandığı da kesin değil ama inşallah sorunu bulup çözersiniz en kısa zamanda.
Esnafın tutumu pek hoş olmamış, yapıcı yaklaşmalarını bekliyor insan tabii.

Reset garaja gösterdiniz mi aracınızı? Tanışmak için gideceğinizi yazmışsınız o konuda.

hocam bir de senden ricam enjektör şakırdıyor demişsin ya bize video çekip atabilir misin nasıl bi şakırdama

Hocam başlığa dikkat etmediniz sanırım.
Dizel araçla benzinli çok farklı benzinde 4lü set aldığınız rakamdan daha pahalı 1 tane dizel enjektörü..
Benzinli ise değiştirirsiniz para pul olduğundan verirsiniz. 15/20bin dizelde öyle değil.18binx4=72binlira oda kdv siz..

Dizel Cay ve Clh motorlarda kullanılan (Bosch) enjektörlerin tamiri var.
( Bosch Orj nozzle memeyi artık satmıyor. ) Genelde nozzle memeleri çinden gelen ürünle değişip garanti vermiyorlar.
Delphiler ayar tutmuyor onlarda da motor kodu Cxx - D.. olarak geçiyor. Zaten firmalar özellikle o kodlu motorlara müdahale etmiyorlar komple değişim diyerek başlarından savıyor..

Dünyanın en büyük firması bünyesinde 10 larca marka barındıran arge ye ciddi oranda bütçe ayıran bir markanın bu firmalara üstelik kritik parçalarda muhtaç kalması ciddi saçmalık.. Bunun bedelini ağır ödüyorlar.. Yazılım dahil..
Helladan vazgeçti Valeo zarara uğrattı..
Bosch vazgeçti denso delphi zarara uğrattı..
Valeo vs.. liste uzar gider..

Konumuza dönecek olursak kullanıma yakıta bağlı dizel 120/150 aralığında enjektör ve sistemin kurumlanmasından (Şakırtı titreşim) kaynaklı masraf açmaya başlıyor.
Enjektörünüz Bosch birimse biraz daha fazla para vererek yetkili enjektör pompa tamircilerinde km ay garantili yaptırmak en iyisi olacaktır.
Cuma Cumartesi pazar gibi sanayinin yoğun olduğu günlerde uzmanlık gerektiren hiçbir işten verim alamazsınız.

4 enjektörün her biri farklı sorunlar çıkarabilir. biri bobin - biri meme - diğerleri iç parçalar gibi montaj aşamasında çok ince ayar gerektirir. Video ekliyorum..
Orjinal bosch meme de arıza veriyor, çin olanın verecek diye bir kanun yok ben 4 senedir çin olan kullanıyorum orjinalden daha iyi, onun bir garantisi yok orjinal bosch dediğin TR üretimi arızalı çıkıyor markaya önemli değil. Neyin garantisi var ki hayatta garanti der sonra kullanıcı hatası der garantiyi iptal eder ben çok gördüm.
+ Dizel servis inceler enjektörleri, enjektör memesi değişmesi gerekiyorsa değişir o temizlik durumunun düzeltme ihtimali geçici çözüm detaylı daha önce anlatmıştım tabi bu anlattıklarım dizel enjektör konusunda, ayrıca carbon clean uygulamarı sensör ve elektronik hassas parçalara zarar veriyor mu araştırmak gerekli o konuda bir bilgim yok.
Ayrıca enjektör meme fiyatlari en fazla 4000₺ civarlarında 4 tanesi toplamda.
m0011p162 siemens vdo bakabilirsiniz. Cay 1.6 TDİ için geçerli bu dediğim kod.

Son düzenleme:

Geri