1.6 Tdi enjektör bakımını yaptırabileceğim yer arıyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan UBC53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Orjinal bosch meme de arıza veriyor, çin olanın verecek diye bir kanun yok ben 4 senedir çin olan kullanıyorum orjinalden daha iyi, onun bir garantisi yok orjinal bosch dediğin TR üretimi arızalı çıkıyor markaya önemli değil. Neyin garantisi var ki hayatta garanti der sonra kullanıcı hatası der garantiyi iptal eder ben çok gördüm.
+ Dizel servis inceler enjektörleri, enjektör memesi değişmesi gerekiyorsa değişir o temizlik durumunun düzeltme ihtimali geçici çözüm detaylı daha önce anlatmıştım tabi bu anlattıklarım dizel enjektör konusunda, ayrıca carbon clean uygulamarı sensör ve elektronik hassas parçalara zarar veriyor mu araştırmak gerekli o konuda bir bilgim yok.
Ayrıca enjektör meme fiyatlari en fazla 4000₺ civarlarında 4 tanesi toplamda.
m0011p162 siemens vdo bakabilirsiniz. Cay 1.6 TDİ için geçerli bu dediğim kod.
cxxb delphi enjektörlerde meme değişmi oluyor mu hocam

izlediğim bi kaç videoda bu enjektörler revizyon olunca randıman vermiyor diyorlardı

Hocam başlığa dikkat etmediniz sanırım.
Dizel araçla benzinli çok farklı benzinde 4lü set aldığınız rakamdan daha pahalı 1 tane dizel enjektörü..
Benzinli ise değiştirirsiniz para pul olduğundan verirsiniz. 15/20bin dizelde öyle değil.18binx4=72binlira oda kdv siz..

Dizel Cay ve Clh motorlarda kullanılan (Bosch) enjektörlerin tamiri var.
( Bosch Orj nozzle memeyi artık satmıyor. ) Genelde nozzle memeleri çinden gelen ürünle değişip garanti vermiyorlar.
Delphiler ayar tutmuyor onlarda da motor kodu Cxx - D.. olarak geçiyor. Zaten firmalar özellikle o kodlu motorlara müdahale etmiyorlar komple değişim diyerek başlarından savıyor..

Dünyanın en büyük firması bünyesinde 10 larca marka barındıran arge ye ciddi oranda bütçe ayıran bir markanın bu firmalara üstelik kritik parçalarda muhtaç kalması ciddi saçmalık.. Bunun bedelini ağır ödüyorlar.. Yazılım dahil..
Helladan vazgeçti Valeo zarara uğrattı..
Bosch vazgeçti denso delphi zarara uğrattı..
Valeo vs.. liste uzar gider..

Konumuza dönecek olursak kullanıma yakıta bağlı dizel 120/150 aralığında enjektör ve sistemin kurumlanmasından (Şakırtı titreşim) kaynaklı masraf açmaya başlıyor.
Enjektörünüz Bosch birimse biraz daha fazla para vererek yetkili enjektör pompa tamircilerinde km ay garantili yaptırmak en iyisi olacaktır.
Cuma Cumartesi pazar gibi sanayinin yoğun olduğu günlerde uzmanlık gerektiren hiçbir işten verim alamazsınız.

4 enjektörün her biri farklı sorunlar çıkarabilir. biri bobin - biri meme - diğerleri iç parçalar gibi montaj aşamasında çok ince ayar gerektirir. Video ekliyorum..
Hocam konuya etiketlendiğim için cevap yazdım 👍

izlediğim bi kaç videoda bu enjektörler revizyon olunca randıman vermiyor diyorlardı
Direk meme dediğimi oluyorsa işinin uzmani bir dizel servis ise sorun olmaz. Ben Manavgatta olan bir yer var bucaklılar pompa onlara bir sor istersen onlar çok iyi ben çok mennunum.

Bu revizyon dediğin temizlik olayı ise yaptırma direk enjektör memelerini değistir. Revizyon o uçlarının temizleme olayı bildiğim kadarıyla.

Orjinal bosch meme de arıza veriyor, çin olanın verecek diye bir kanun yok ben 4 senedir çin olan kullanıyorum orjinalden daha iyi, onun bir garantisi yok orjinal bosch dediğin TR üretimi arızalı çıkıyor markaya önemli değil. Neyin garantisi var ki hayatta garanti der sonra kullanıcı hatası der garantiyi iptal eder ben çok gördüm.
+ Dizel servis inceler enjektörleri, enjektör memesi değişmesi gerekiyorsa değişir o temizlik durumunun düzeltme ihtimali geçici çözüm detaylı daha önce anlatmıştım tabi bu anlattıklarım dizel enjektör konusunda, ayrıca carbon clean uygulamarı sensör ve elektronik hassas parçalara zarar veriyor mu araştırmak gerekli o konuda bir bilgim yok.
Ayrıca enjektör meme fiyatlari en fazla 4000₺ civarlarında 4 tanesi toplamda.
m0011p162 siemens vdo bakabilirsiniz. Cay 1.6 TDİ için geçerli bu dediğim kod.
hocam selamlar,2012 mk7 golf clh hakkında bilginiz var mı?
enjektör memeleri için çin menşeili veya orijinal parça nerede bulabilirim?

Geri