Aracı stop ederken silecek gibi bir sesin gelmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GOKMEN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

GOKMEN

Yeni Üye
İsim
Gökmen
Araç
VW GOLF IMPRESSION 1.5 TSI MANUEL
Merhabalar aracı stop ettirirken göğüs kısmı sağ tarafta sanki sileceklerin cama sürtmesi ile aynı bi ses geliyor nedeni çözemedim sadece stop ettiğim anda oluyo

Merhabalar aracı stop ettirirken göğüs kısmı sağ tarafta sanki sileceklerin cama sürtmesi ile aynı bi ses geliyor nedeni çözemedim sadece stop ettiğim anda oluyo
Auto silecek açıksa tetikte durduğu için yukarda durur biraz veyahut silecek lastikleri hep aynı yönde kalıp aşınmasın diye ileri geri yönü oynar iki seçenek var

Zaten tam da öyle oluyor 😃😃 Bu bir sorun değil silecek plastiği hep aynı tarafa yatıp yapısı bozulmasın esnemesin diye araba bilerek yapıyor. İnce düşünülmüş Alman kalitesi

Merhaba..

Silecekler, silecek lastiğinin aşınmasını eşitlemek için belirli periyotlarla yön değiştiriyor. Böylece her iki taraf da eşit yıpranacağı için ömrü uzayacaktır.

Ben de farkettim sileceklerin bu hareketini ama sebebini hiç merak etmemiştim. Eğer dediğiniz gibiyse gerçekten ince düşünce

Merhaba..

Silecekler, silecek lastiğinin aşınmasını eşitlemek için belirli periyotlarla yön değiştiriyor. Böylece her iki taraf da eşit yıpranacağı için ömrü uzayacaktır.
Ben de farkettim sileceklerin bu hareketini ama sebebini hiç merak etmemiştim. Eğer dediğiniz gibiyse gerçekten ince düşünce

Yıllardır ara ara sorulur bu durum.
Bazı fark edilmeyen durumların listelendiği konu başlığını ekliyorum.
https://www.golftutkusu.com/topic/13625-golflerimizde-ince-dusunulmus-detaylar/#post-258026
orada daha fazla ince detaylar var.

Geri