Klima iyi soğutmuyor

ademoezbay

Yeni Üye
İsim
Adem
Araç
Golf 8.5 life
Merhaba aracım golf 8.5 life paket 3000 km oldu havalar ısınmaya başladı klima yı açtım bi kaç defa soğukluğu yetersiz geldi havalar çok sıcak değil aracın içinde üşümem gerekirken üşütmüyor daha önceki aracım ford courier o çok soğuk üflüyor du. Anlayamadım normalmi bi problemmi var sizlerin araçları nasıl paylaşırsanız sevinirim. Bulunduğum yerde servisde yok.

Merhaba aracım golf 8.5 life paket 3000 km oldu havalar ısınmaya başladı klima yı açtım bi kaç defa soğukluğu yetersiz geldi havalar çok sıcak değil aracın içinde üşümem gerekirken üşütmüyor daha önceki aracım ford courier o çok soğuk üflüyor du. Anlayamadım normalmi bi problemmi var sizlerin araçları nasıl paylaşırsanız sevinirim. Bulunduğum yerde servisde yok.
Tahminim şu yönde:

Sizin ayarladiginiz derece hava sıcaklığından daha yüksek olduğu için araba soğutmak yerine ısıttı. Bu arabalar akıllı dış ortama göre üflüyor havayı. Klima ekranında kırmızı hava üfleme simgesi mi vardı

Merhaba..
En düşük (low) sıcaklık ayarında denediniz mi?

Dış sıcaklık 20 dereceydi içerisini 16 dercede yaptım yetersiz geldi low da yaptım yetersiz geldi otomatik modda değildi klima ekranı mabi. Sadace şunu düşünüyorum dışarı sıcaklığı artıkça dahamı soğuk üfler

Dış sıcaklık 20 dereceydi içerisini 16 dercede yaptım yetersiz geldi low da yaptım yetersiz geldi otomatik modda değildi klima ekranı mabi. Sadace şunu düşünüyorum dışarı sıcaklığı artıkça dahamı soğuk üfler
Ac aktif değil mi?

8.5 da nasıl bilmiyorum ancak benim 7 yi kullandığım diğer araçlarla karşılaştırdığımda bana da yetersiz geliyor. Soğutuyor ancak daha yavaş. Sanki daha küçük bir kompresöre sahip gibi. Atıyorum diğer araçkar çalıştırdıktan 5dk sonra üşütmeye bailıyorsa, benim 7 de 10dk yı falan buluyor bazen geçiyor da üşüyecek kıvama gelmesi için.

Uzun yolda falan rahatsız edici bir şey değil. Ancak şehir için sürüşler de araçtan gir çık yaptığınızda tekrar soğutması zaman alıcı oluyor.

Normal değil bu durum aracınız garantili serviste halledebilirsiniz…

Sonucuda yazarsanız arkadaşlarımıza örnek olur…

Normal değil bu durum aracınız garantili serviste halledebilirsiniz…

Sonucuda yazarsanız arkadaşlarımıza örnek olur…
Yani bazı sorunlar vardır kendin halledemezsin. Hemen her şeyi gelip buraya yazıyorlar. Klima havası yok kendin mi basacan yanlış mıyım hocam? Ve ya kompresör bozuk kendin mi yapacan? Git işte garantiye

Yani bazı sorunlar vardır kendin halledemezsin. Hemen her şeyi gelip buraya yazıyorlar. Klima havası yok kendin mi basacan yanlış mıyım hocam? Ve ya kompresör bozuk kendin mi yapacan? Git işte garantiye

Haklısın özellikle benim dikkat ettiğim Golf8.5 alan arkadaşlar bunu yapıyor…
Aslında daha önce üye olsalardı bu araçların nasıl problemli olduğunu buradan okuyup ona göre belkide almaz belkide ya bunlar ne biliyor diyip alabilirdi:)
Mk8,5 yazılımsal olarak Mk8 den daha kötü bir araç…
Çıktığı gün almadığıma çok memnunum…

Bana göre golfte en iyi araç mk7 bir kez sorun yaşamadım…

İyi de vatandaş bir konuda yardım istemiyor ki. Sizlerin fikirlerini sormuş, siz soğutmadan memnunmusunuz vs. gibisinden.

Ayrıca sıfır araçta klima gazının bittiği fikriyle ilk kez karşılaşıyorum.

Haklısın özellikle benim dikkat ettiğim Golf8.5 alan arkadaşlar bunu yapıyor…
Aslında daha önce üye olsalardı bu araçların nasıl problemli olduğunu buradan okuyup ona göre belkide almaz belkide ya bunlar ne biliyor diyip alabilirdi:)
Mk8,5 yazılımsal olarak Mk8 den daha kötü bir araç…
Çıktığı gün almadığıma çok memnunum…

Bana göre golfte en iyi araç mk7 bir kez sorun yaşamadım…
İmpression da sorun yok neyse ki kafam rahat biniyorum. Dediğiniz gibi çok sorun var ama.

Bu şikayete bakıp almama konusu çok karışık aslında. Buraya üye olanlar ( ben de dahil ) bir sorunu olduğu için sormaya geliyor, böyle böyle sorunum var ne yapmalıyım diye. İnternete girip de ben bu arabayı aldım çok memnunum diye belirten kişi sayısı, şikayetçi olanların yanındaki oranı fil karınca oranı gibi bir şey. O yüzden ben de internete çok bakmıyorum. Girin internete şikayetvar sitesine her türden araç her türden şikayeti almış.

İyi de vatandaş bir konuda yardım istemiyor ki. Sizlerin fikirlerini sormuş, siz soğutmadan memnunmusunuz vs. gibisinden.

Ayrıca sıfır araçta klima gazının bittiği fikriyle ilk kez karşılaşıyorum.
Biz genel konuşuyoruz. Arkadaşa özel değil. Zaten fikir yürütmeye ve yardımcı olmaya çalıştık üstte de okursan görürsün.

Biz genel konuşuyoruz. Arkadaşa özel değil. Zaten fikir yürütmeye ve yardımcı olmaya çalıştık üstte de okursan görürsün.

Hocam münakaşa için değil, yapıcı olmak için yazıyorum ama yardımcı olucu bir mesaj göremedim. Biriniz adam sanki dün mağaradan çıkmış gibi sıcaklık ayarından bahsediyor, diğeri 3000km deki aracın gazından, öbürü niye foruma yazıyorsunuz servise gidin diyor vs. Konusu sahibinin amacı gayet basit. Önceki araçlarınızla yada diğer araçlarla karşılaştırıldığında soğutma performansını nasıl bulunduğu belirtilir vs. Konu sahibi de yorumlara göre bunun ya normal bir durum olduğu yada aracında bir sorun olduğu sonucuna varıp servisin yolunu tutar. Amaç veri toplamak, akıl toplamak değil.

Geri