Yıkama sonrası bagaj kapağı içinden su sesi gelmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan vzrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Peki kilit soruyu soruyorum. Yakın arkadaşımın golf 8’inde (kamerasız logo) bu sorun varmış trim açılmış ve boru logodaki contada sabitmiş. Yerinden çıkmamış, o zaman bu arkadaşımızın bagaj kapağı neden su doluyor, kapağı açtığında baya su aktığını söylüyor stopların üzerine bagajdan ayrıca tüm trimlerin birleşim yerlerinden kapak açıldığında su sızması yapıyor, hatta izleri bile var, yosunlaşmış birleşim yerleri. Madem borudan oluyor bu sorun, boru yerinde duruyorsa nereden giriyor. Ben bir yıkama yaptım boru yerin oturtulunca, fazla da su tutmadım tabi logo kısmına (artık tutmam) ama aşırı yağmurlarda tekrar gerçekleşebilir demek bu. O zaman başka bir sebebi daha olmalı, bu konuda yorumu olan var mı acaba?

bu işine yararmı…

https://www.golftutkusu.com/topic/16599-golf-7-bagaj-su-alma-sorunu/

Peki kilit soruyu soruyorum. Yakın arkadaşımın golf 8’inde (kamerasız logo) bu sorun varmış trim açılmış ve boru logodaki contada sabitmiş. Yerinden çıkmamış, o zaman bu arkadaşımızın bagaj kapağı neden su doluyor, kapağı açtığında baya su aktığını söylüyor stopların üzerine bagajdan ayrıca tüm trimlerin birleşim yerlerinden kapak açıldığında su sızması yapıyor, hatta izleri bile var, yosunlaşmış birleşim yerleri. Madem borudan oluyor bu sorun, boru yerinde duruyorsa nereden giriyor. Ben bir yıkama yaptım boru yerin oturtulunca, fazla da su tutmadım tabi logo kısmına (artık tutmam) ama aşırı yağmurlarda tekrar gerçekleşebilir demek bu. O zaman başka bir sebebi daha olmalı, bu konuda yorumu olan var mı acaba?
tasarım olarak böyle yapılmış bence tüm golf 8 lerde böyle

Yukarıda alıntı yaptığım konuya bakabilirsiniz. Yine ekleyeyim.
https://www.golftutkusu.com/topic/13837-bagaj-kapagi-ile-tampon-arasi-su-birikmesi/#post-262325

Öncelikle eskiden logo altında hortum yoktu. Daha sonra revize edilip hortum eklendi. Bunun eklenmesinin sebebi logo etrafında su birikip paslanmaya yol açabileceği içindir ve daha önce Golf 6 'da bu paslı alanı görmüştüm.. eğer ki logo çıkarılıp takılırken boyaya zarar verilmişse ve su ile temas ede ede zamanla paslanması durumudur. Ve bir diğer etken de logo mekanizması ya da kamera da bir an önce sudan buhardan kurtarmak için hortum eklendi de denilebilir.

Diğer durum stopların etrafından ya da logo montajında oluşacak muhtemel boşluk ile su dolması. Kısaca bagaj kapağı içine su dolmamalı.

En son olarak yıkama ya da yağmur sonrası bagaj açılıp kapanınca tampon yüzeyinde su olabilir.
Bu , bagaj kapağı içindeki su değildir. Bu su spoiler ile cam , cam ile alt parça arasında biriken suyun bagajı kaldırıldığınızda yanlara süzülüp kapattığınızda tampon üzerine akmasıdır..

Genel olarak böyle.

içler acısı ne alacağız biz…
Sanırım alman grubu için en sorunsuz modeller 16-19 arasındaki modellerdir. 2019 ve sonrası tüm araçlarında ciddi kalite düşüklüğü var. Aslında bu tüm araç markalarının içinde olduğu bir durum da. 2023 model bir araca binin, sonra da 17 modeline binin arada çok ciddi kalite farkı var ama ne yapacağız 10 yaşındaki 150bin km’lik arabalara mı bineceğiz. Cd’li falan

Geri