Baskı balata fiyat farkı sizce normal mi?

Faraz

Yeni Üye
İsim
Baran
Araç
Golf 1.0tsi Midline Plus
Merhaba arkadaşlar herkese hayırlı günler dilerim. Debriyajım biraz yukarıda bırakıyor yokuşta araç biraz zorlanıp koku yapıyor. Şehir içi de bana göre çok yakıyor 8 den de hiç inmez.(sizce normal mi) ben de baskı plakayı değiştirmek istedim. Sanayide özel servise sordum 7.700 (luk) parça 5 bin de içlik istediler. Yetkili servis %30 iskonto ile parça+işçilik 26 bin lira teklif verdi. Bu fiyat farkı Sizce bu normal mi? Siz ne önerirsiniz? Araç golf 2017 1.0tsi Manuel

kalite farkı tartışmalarına girmeden (ben az da olsa servis parçası tarafındayım sanırım) "işçilik kalitesini" atlıyorsunuz demek isterim.. sanayideki usta (vw den çıkmış bile olsa) sanayi rahatlığı ile yaptığı işçiğe pek güvenesim gelmiyor.
her servis te bu prosedüre uymuyordur ama her parçanın bir montaj prosedürü (tort derece v.b.) var bunu biliyorum ve buna her servisin uyma durumu var, sanayinin hiç yok.. özellikle yürüyen aksamda bu prosedür , talimat çok önemli.. parça kadar....

Dediğiniz doğru, ama bu ülkede kişiye bağlı her işte olduğu gibi, yetkili servis bile olsa gözün görmediği ortamda nerelerden çalacaklarına, kısa yoldan gideceklerini asla bilemeyiz. Az ve ucuz personel, kısa zaman çok sürüm şeklinde çalışan yetkili servise de güvenemiyorum.

Eski Opel Astra J aracımızın otomatik şanzıman yağını değiştirtmeye yetkili servise gitmiştim. Değişim prosedürünün teknik kılavuzunu bulmuştum önceden. Hassas ve detaylı bir işlemdi. Öyle ki dar bir sıcaklık aralığı, sıcaklığa bağlı yoğunluk değişimi yüzünden gramaj ölçümü falan diyordu. Yukarda müşteri alanından seyrediyordum, alttan alıp üstten doldurup geçtiler. Cihazla bile olmadı. Ha, fark edilir bir sorun yaratmadı. Ama şahsen hayal kırıklığına uğramıştım.

Yoğun iş baskısının olduğu ortamda yetkilideki “yerli ve milli” ustanın eline kılavuz ve checklist alıp adım adım usule uygun çalıştığını mı düşünüyoreunuz? Hiç sanmıyorum. “Şu kadar nokta kontrol” diyorlar. Bariz hataları arızaları kaçırdıklarının, bakmadıklarının sayısız örneği var.

Şahsen “harcıalem” işleri özelde başında durarak yaptırma, çok hassas spesifik işleri de yine de yetkilide yaptırma taraftarıyım. Rutin yağ filtre bakımını kemdim halledip ettiğim tasarruf ile mesela kavrama değişimi, mekatronik gibi işleri görece maliyetli olsa da yetkilide yaptırma düşüncem var şimdilik. Zaman ne gösterecek bakalım.

Upvote 0

söylediklerinizi aynen katılıyorum..
fakat bu işi serviste yaptırma ihtimalimiz sanayiden daha fazla.. prosedüre uyulsun dediğiniz zaman sanayi ustası gibi yüzünüze bön bön bakmıyorlar en azından.. ben önceki golfümde bikaç burç ve vida değişimi yaptırmıştım. tork ve derece ile yapıp yapmadığınızı kontrol ederim dedim.. baktım gerçekten vidaları sıfırı ile değiştirip işaret koyarak derece ile sıkmışlar..
sanayiden bunu istesen seni kovarlar..
"torku anladıkta derece ne gardaş" ... :).. bi çoğunda tork anahtarı bile yok.. sadece motor toplayanlarda gördüm..
ha sanayide işini layığı ile yapanları tabiki tenzih ediyorum.. ama pek rastlamadım. usta tabiki bizden çok daha fazla şey biliyorduk ama bunları hatırlatınca ukalalık olarak algılıyorlar.. ama sürüş çok değişiyor..
ben sadece vag grubu araçlara bakan bi sanayi ustasına gittim. yabancı plaka bile var içerde , tabi ucuz diyedir heralde..
yer ve işletme ismi vermek yakışık almaz.. 1.4 tsı motor yağ değiştirdim.. ustaya (yerin sahibi) 4.5 litre koymaması için "50 takla attım". adam gerçekten zorla diyorum , 4,5 lt koyacakken yakaladım.. ve ikna edemedim. yani konuyu izah etmek değil, koymasın diye ikna edemedim. yapma hemşerim dedim artık..adam benim arabama zorla 4.5 koymaya çalıştı.. sorumluluk sana ait dedi ve bozuştuk . 4 litre koydurup tatsız bi şekilde ayrıldım..

Son düzenleme:
Upvote 0
Hazır ağır bakımı da gelmiş eğer yaptırmadıysanız Bence hepsini bir aradan çıkarın. Yakın zamanda sanayide mk7 için 30k ya triger + baskı değiştirdim.
Servis işi artık başka noktalara taşımış fiyat olarak. İstediğiniz marka ürün markasını söyleyip sanayide montajlatabilirsiniz bence. 3 aşağı 5 yukarı olur ama yinede servis fiyatlarına yanaşmaz.
Vaktiniz varsa başında durun. temiz olur.

Upvote 0
Tam bir yetkili servis biat/bağımlılık/kölelik örneklemesi

Yetkili serviste en iyi malzeme var ? En kalitelisi var ? en tazesi var ? Hemde helal sertifikalı deyinde dinen de yetkili servise gitmek caiz olsun

Bu şekilde ömür boyu vw yetkili servis esaretinde kalınır.

2023 martta sıfır bmw 1,16 d alan dostum
2025 nisanda borusana, al borunu hadi bana eyvallah dedi filtrelerini yağını aldı bakımını yaptı ipini kopardı

yetkili servis bağımlılığı vag da kronik hastalık olmuş

Akü de bile yetkili servise koşturmak ?

Hele Bujide ? altı üstü tokai çakmak muadili basit düzenek.

Arabam bozulurmu korkusuna soyguna bu kadar da razı olmamak lazım
Abooww tam benim kafa,ruh ikizim sanki 😄 (y)

Upvote 0
Hazır ağır bakımı da gelmiş eğer yaptırmadıysanız Bence hepsini bir aradan çıkarın. Yakın zamanda sanayide mk7 için 30k ya triger + baskı değiştirdim.
Servis işi artık başka noktalara taşımış fiyat olarak. İstediğiniz marka ürün markasını söyleyip sanayide montajlatabilirsiniz bence. 3 aşağı 5 yukarı olur ama yinede servis fiyatlarına yanaşmaz.
Vaktiniz varsa başında durun. temiz olur.
sadece baskı balata ne kadar tutuyordu dostum

Upvote 0

Geri