@calik Merhaba hocam. 3 günlük ara sonrası passattan golfe geri geçmiş bulunmaktayım.
Passat 60 yanak lastikleri ve uzun aks mesafesi sayesinde Golf'den daha konforlu bir araç. Çukurlardan kasislerden daha rahat ve tok geçiyor. Kaput kısmının uzunluğundan dolayı, motor sizden daha uzak bir noktaya konumlandırıldığı için, motor sesini daha az duyuyorsunuz.
Ses sistemi Golf'den daha başarılı. Yalnız 125'lik motor Passat'ın hakkı değil bence. Gaz pedalı hissiz, daha çok ezmeniz gerekiyor. Direksiyon az tepkili geldi bana. Passat, kesinlikle 150 HP motor ve adaptif şasi ile alınırsa parasını hak eder.
Golf'e geçince hissetiklerim.
Kesinlikle malzeme kalitesi (konsol, kol dayama ve bardaklıkların olduğu kısım) daha yüksek. Koltuklar çok daha rahat. Asfalta oturduğunu hissediyorsunuz aracın. Daha az direksiyon çevirmeyle daha çok mesafeyi dönebiliyorsunuz. Rüzgar sesi kesinlikle daha az. Araba çok daha atik. En az 15-20 HP daha güçlü gibi hissettiriyor. Yol ses aman aman farklı değilmiş. Golf'e oturunca daha iyi anladım. Golf'ün sürüş pozisyonu kesinlikle daha iyi. 8000 km olan Passat'ın kapı içlerinden, A sütun içlerinden ve pandizot tarafından bolca trim sesi gelmekte. 9000 km olan Golf'de bu sesler yok gibi birşey.
Passat'tan sonra Golf'ün arka diz mesafesi ve bagajı kutu gibi hissettirdi bana. Aynı platformu kullanan (MQB) iki farklı segmet aracın kalite farkı öyle aman aman değil. Burada tercih sebebini belirleyecek şey tamamen ihtiyaçlar. Arka diz mesafesi - bagaj ve konfor.
Passat oldukça başarılı bir araç, yine de Golf'den sonra bir üst segmente geçmiş izlenimini oluşturmuyor insanda. Astra'dan, focus'tan yada bilimum japon C segmentlerden geçenler için D segment budur dedirtir.
Passat tercih eder miyim ?
Geçen ay testini yaptığım Superb'i daha çok tercih ederdim.
artıları:
Daha büyük hacim,
Daha yüksek yalıtım hissi,
Daha rahat koltuklar,
liftback tasarımlı daha büyük bagaj,
daha sportif ve agresif tasarım,
daha donanımlı olması.
eksileri:
marka algısı,
nispeten daha düşük performans hissi,
nispeten daha düşük yol tutuş hissi,
Saygılarımla.