ANA KONU

Merhaba arkadaşlar konunun ortasına pat diye dalıyorum ama mazur görün. Benimde golf sahibi olmamın vakti geldi sanırım :)  daha önce hep dizel araç kullandığım için su anda karşıma çıkan 2016 model 1.4 tsi act otomatik 150 beygir highline donanım araç konusunda hem kendimi hem de eşimi ikna etmekte zorlanıyorum. Foruma bakıyorum bununla ilgili konuyu da buldum üstelik ama dizel mi benzinli mi sorusu ve daha önce dizel tecrübem karar vermemi zorlaştırıyor. Yardım lütfen !!!
İstanbulun kalabalık trafiğinde 7.2 ortalama ile dolaşıyorum ben 2015 ACT DSG ile. Şehirlerarası 130-150 bantında 6.5 lt yakıyor. Şehirlerarası 100-110 bantında 5,5-6 arası.

Sizde uzun ve trafiksiz bir yol gidip geleceksiniz belli ki, ACT'nin silindir açma kapama alışkanlığını keşfedip uyum sağlayınca çok komik rakamları görürsünüz. Şu anda foto atamıyorum akşama gönderirim ama haftasonu 90 km sabit hız ile bahçelievlerden ataşehire geldim act devreye girdiği anlarda 1,2 lt'leri gördüm ortalamada da 5 lt ile geldim. 

ACT tadından yenmez, bulduysanız ve temizse kesinlikle kaçırmayın.

Az önce bir gurbetçi de golf sw gördüm resimlerden daha güzel gözüktü sahi@silvershadow bizim golf sw ler ne oldu?

SW Araçlar Türkiye şartlarında Kabul görmeyen bir model oldu zamanla. Eskiye bakarsak ucuz SW ler çok satmıştı... örneğin Kartal, Reno 12 SW hatta Fiat Temra SW ler dahi bir dönem tutulmuşlardı... Günümüzde SW araçların yerine  En fazla Sedan araç yada Hafif Ticari Araçlar tercih edilir oldu artık. 

Arkadaşlar selamlar golf 7 aracima anfi subwoofer vs bagladik on kapi kolonlari da tweterlarla beraber anfiye giriş sagladık fakat ön kapi kolonlarina crossover baglamama gibi bir cahillik yaptim sonuç tweterlar yandi :) 1 takim tweter im mevcut fakat tweter lar direklerde ve onunde sokulebilir gibi duran bir kapak var sökme konusunda zarar vermek istemiyorum deneyimli arkadaslar bana yol gosterir ise sevinirim :)

Arkadaşlar yokuş inerken gaz basmadığım zaman motor freni yapıyor ve araç vites küçülüyor 100km ile yokuş inerken gaz basmıyorum vites 5e kadar düşüyor 100km hızla giderken bu normal mi daha önce olmamıştı sanırım

Hocam merhaba, bu olay brnimkinde de var umarım normaldir
konuyu güncel tutalım :)  belki bilgisi olan vardır aklım takıldı çünkü @Guwen

Merhaba arkadaşlar konunun ortasına pat diye dalıyorum ama mazur görün. Benimde golf sahibi olmamın vakti geldi sanırım :)  daha önce hep dizel araç kullandığım için su anda karşıma çıkan 2016 model 1.4 tsi act otomatik 150 beygir highline donanım araç konusunda hem kendimi hem de eşimi ikna etmekte zorlanıyorum. Foruma bakıyorum bununla ilgili konuyu da buldum üstelik ama dizel mi benzinli mi sorusu ve daha önce dizel tecrübem karar vermemi zorlaştırıyor. Yardım lütfen !!!
Ayda 1500/2000 km hangi benzinli olursa olsun maddi manevi yorar. Bir süre sonra haftada 1/2 gün toplu taşıma olayına girmeye zorlaya bilir. Tabi ki ''aslandır bu da yemidir'' de denebilir ama ne gerek var hocam.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Değerli Hocam

Ayağınızın altında onca Alman aygırı dururken rahat durmak daha zor olacaktır.

Sonra limitleri merak edip zorlama denemeleri.. 

Sonra ekonomi hak getire..

Biz bu yolları çoook gittik.. hatta döndük bile derseniz dizel ile yarışacak kapasitededir.

Ancak son derece kontrollü olmak kaydıyla.

Dizel dizeldir ..

Sizin kilometrelerinizi yapanlar mutlaka dizel almalı. 

Tek benzinli güç ünitesi seçme zorunluluğunuz çöl soğuk bir iklimde bulunma koşuludur. Malumunuz dizel donarken benzinli makina yürür gider.

Değerli arkadaşlar;

aracımın 15bin bakımı geldi. Ankarada yaşıyorum. 730 tl dediler 15bin bakımına. Biraz fazla değil mi sizce? 

Bir de hangi servisi seçmeliyim?

etimesgut mu, çankaya mı?

Değerli arkadaşlar;

aracımın 15bin bakımı geldi. Ankarada yaşıyorum. 730 tl dediler 15bin bakımına. Biraz fazla değil mi sizce? 

Bir de hangi servisi seçmeliyim?

etimesgut mu, çankaya mı?
Benim de 15 bin km bakımına 15 gün kadar kaldı . Geçen sene Şaşmaz Aydoğanlar yetkili serviste yaptırmıştım bakımı, motor yağını kendim götürmüştüm ve toplam 324 TL ödedim, yağı da 100 TL ye almıştım. Bu sene de aynı şekilde yapmayı düşünüyorum.

Benim de 15 bin km bakımına 15 gün kadar kaldı . Geçen sene Şaşmaz Aydoğanlar yetkili serviste yaptırmıştım bakımı, motor yağını kendim götürmüştüm ve toplam 324 TL ödedim, yağı da 100 TL ye almıştım. Bu sene de aynı şekilde yapmayı düşünüyorum.
Hocam yagı bende götürmeyi düşünüyorum. zorluk çıkardılarmı ? tutanak falan imzalattılar mı?

Hocam yagı bende götürmeyi düşünüyorum. zorluk çıkardılarmı ? tutanak falan imzalattılar mı?
Doğuş servislerine telefonla sorduğumda dışarıdan yağ kabul etmeyeceklerini söylemişlerdi, Aydoğanlarda ise bakım için arabayı bırakmaya gittiğimde servis danışmanına söyledim, o da olur deyince bir koşu gidip yağı alıp geldim. İş emrinde "müşteri yağını kendi getirdi" şeklinde bir not vardı sadece.

Yarın sabah ender elektronikteyiz inşallah... Artık şu app-connect'i bizde kullanalım :)  

Doğuş servislerine telefonla sorduğumda dışarıdan yağ kabul etmeyeceklerini söylemişlerdi, Aydoğanlarda ise bakım için arabayı bırakmaya gittiğimde servis danışmanına söyledim, o da olur deyince bir koşu gidip yağı alıp geldim. İş emrinde "müşteri yağını kendi getirdi" şeklinde bir not vardı sadece.
Hocam o not tehlike arz ediyor dikkat edilmesi lazım. Manuel viteste sıkıntı yok ama dsg şakaya gelmez. Firma bunu bahane edebilir diye düşünüyorum. Aynı konuyu ben de sordum ve bana bu anlattıklarıma yakın cevaplar verdiler. 

Geçtiğimiz hafta tdi dsg golf 30 bin bakımı için 847 tl ödedim. Yağ 4.60 lt üzerinden 246 tl tuttu. Dışardan aynı kalitede ürünü 150 liraya bulmak mümkün ama ben cesaret edemedim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri