ANA KONU

Herkese slmlar.Araç ön camına güneşin etkisini azaltmak için koyduğumuz yansıtıcılı güneşlikler acaba güneşi yansıtıp ön camdaki cam filmine zarar veririmi?Bu konuda tecrübesi olan fikri olan varsa sevinirim.Zira cam filmi zarar görecekse yansıtıcı olmayan bir çözüm bulmam gerekecek yada araç dışından öncama önlem almak gibi.

Hocam o not tehlike arz ediyor dikkat edilmesi lazım. Manuel viteste sıkıntı yok ama dsg şakaya gelmez. Firma bunu bahane edebilir diye düşünüyorum. Aynı konuyu ben de sordum ve bana bu anlattıklarıma yakın cevaplar verdiler. 

Geçtiğimiz hafta tdi dsg golf 30 bin bakımı için 847 tl ödedim. Yağ 4.60 lt üzerinden 246 tl tuttu. Dışardan aynı kalitede ürünü 150 liraya bulmak mümkün ama ben cesaret edemedim.
Hayir hocam merak etmeyin. Boyle birsey olamaz. Faturali olarak goturdugunuzde kabul edilmek zorunda garantiyi vs. de etkilemez. Ama servisle araniz acilir, bozulur onu bilemem.

Herkese slmlar.Araç ön camına güneşin etkisini azaltmak için koyduğumuz yansıtıcılı güneşlikler acaba güneşi yansıtıp ön camdaki cam filmine zarar veririmi?Bu konuda tecrübesi olan fikri olan varsa sevinirim.Zira cam filmi zarar görecekse yansıtıcı olmayan bir çözüm bulmam gerekecek yada araç dışından öncama önlem almak gibi.
Hicbir sey olmaz fakat o yansiticilarin inanin bir faydasi yok. Gunes isini aracin icine girdikten sonra aracin ici her turlu isinir, hamam gibi olur. En fazla aracin gogsunu korumus olursunuz. Zaten on camda film varsa nispeten koruma saglar ama ben bagajimda eli yuzu duzgun bi pestemal tarzi bez ile geziyorum. Uzun sure gunes altina park etmem gerekirse on kapilara sikistirarak on cama seriyorum. Boyle olunca aracin icine haliyle hic gunes girmiyor ve cok serin oluyor.

focusum varken su sekilde bir fotosu var;

IMG_2546.JPG

Moderatör tarafında düzenlendi:
Değerli Hocam 

Güzel bir soru.. 

Aslında camdan içeriye gören güneş ışığının bir miktarı aracın camı bir miktarı sonradan taktırilan cam filminde kalır. Bu filmin kalitesine bağlı olarak geçen ışığın içerisindeki ısınma etkisini yaratan  UV ışınları da filtrelenmiş olur. %100 koruma sağlayan ön cam için üretilmiş Llumar marka film var. Bu markanin modeli konuda Değerli Ender Hocamın bilgisine başvurabiliriz. @Ender 

bu kalitede bir cam filmi kullanılması durumda artık bahsininettiğiniz sorun ortadan kalkmış olur. Çünkü bu kalitedeki film hem aracı korur hem de renginde açılma olmaz.

Değerli Hocam 

Güzel bir soru.. 

Aslında camdan içeriye gören güneş ışığının bir miktarı aracın camı bir miktarı sonradan taktırilan cam filminde kalır. Bu filmin kalitesine bağlı olarak geçen ışığın içerisindeki ısınma etkisini yaratan  UV ışınları da filtrelenmiş olur. %100 koruma sağlayan ön cam için üretilmiş Llumar marka film var. Bu markanin modeli konuda Değerli Ender Hocamın bilgisine başvurabiliriz. @Ender 

bu kalitede bir cam filmi kullanılması durumda artık bahsininettiğiniz sorun ortadan kalkmış olur. Çünkü bu kalitedeki film hem aracı korur hem de renginde açılma olmaz.
Aracımda full Llumar marka cam filmi kaplıydı ta ki bugüne kadar.Yolda polis çevirdi ön camdaki filmi söktü. Her yer yapışkan kaldı aldım elime sabunlu su ve jileti yaklaşık 2 saattir temizlik yapıyorum ön camda hala bitmedi bıraktım bende. Folyo artık filme zarar vermez çünkü yok:)Ama şunu anladım ki ön camdaki film inanılmaz faydalı.Filmi söktükten sonra direk güneşin yaktığını hissedebildim.

Aracımda full Llumar marka cam filmi kaplıydı ta ki bugüne kadar.Yolda polis çevirdi ön camdaki filmi söktü. Her yer yapışkan kaldı aldım elime sabunlu su ve jileti yaklaşık 2 saattir temizlik yapıyorum ön camda hala bitmedi bıraktım bende. Folyo artık filme zarar vermez çünkü yok:)Ama şunu anladım ki ön camdaki film inanılmaz faydalı.Filmi söktükten sonra direk güneşin yaktığını hissedebildim.
Hocam kaç numara vardı ön camda. Sadece ön cam için mi sorun çıkardılar.

Ben de air 80 var.

Hocam kaç numara vardı ön camda. Sadece ön cam için mi sorun çıkardılar.

Ben de air 80 var.
Atc serisi 0.50 vardı ön cam kesinlikle yasakmış ondan söktüler.Yasayı okudum dediği gibi ön cam için yasak var yanlar için ise belli şartlar var geçirgenlik saydamlık vb...

Atc serisi 0.50 vardı ön cam kesinlikle yasakmış ondan söktüler.Yasayı okudum dediği gibi ön cam için yasak var yanlar için ise belli şartlar var geçirgenlik saydamlık vb...
Umarım beni de yakalamazlar

Ceza yazıldı mi peki.

Cezamı yazayım aracımı çekeyim sökermisim yoksa dedi filmleri.Bende söktüm bugün baktım cezası 189tl imiş.Zaten o fiyatlara yaptırmıştım aynı hesaba geldi.Şimdi air modelini yaptırmak istiyorum.Biraz pahalı ama en azından belli olmaz diye düşünüyorum.

Merhaba, forumda yeniyim, bu da ilk mesajım.

Sizlere bir sorum olacak, 1.4 tsi 125hp dsg comfort beyaz makyajlı 96.900tl fiyat aldım bayiden. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum.

Merhaba, forumda yeniyim, bu da ilk mesajım.

Sizlere bir sorum olacak, 1.4 tsi 125hp dsg comfort beyaz makyajlı 96.900tl fiyat aldım bayiden. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum.
Değerli Yusuf Hocam 

Golf tutkunu dostlar arasına hoş geldiniz 

Alınmış alınmıştır. Alan da  Pahalı veya ucuz alsın fark etmez daima kârdadır.

Değerli Yusuf Hocam 

Golf tutkunu dostlar arasına hoş geldiniz 

Alınmış alınmıştır. Alan da  Pahalı veya ucuz alsın fark etmez daima kârdadır.
Hoş buldum. Teşekkür ederim, highline donanımda hayalet göstergenin standart olduğunu öğrenince highline istedigimi söyledim. Bulabilirler ise yaklaşık 10bin lira farkla highline alacağım.

Hoş buldum. Teşekkür ederim, highline donanımda hayalet göstergenin standart olduğunu öğrenince highline istedigimi söyledim. Bulabilirler ise yaklaşık 10bin lira farkla highline alacağım.
Degerli Hocam

tam olarak hangi motor ve donanımda istediniz.

1.4 125 Ps TSI DSG Highline mı?

Özellikle istediğiniz bir ekstra donanım varsa belirtir mısınız?

@Ysf87 hocam zaten comfortline alınacaksa benzinlide 1.0 alınması taraftarıyım şahsen, 1.4 hem vergi hem yakıt dezavantajına sahip tabi ki benzin parası önemli değil yaptığım yol az derseniz bir şey diyemem. Sonuç olarak Highline olmayacaksa 1.4 almak çok doğru bir seçim olmuyor.

Degerli Hocam

tam olarak hangi motor ve donanımda istediniz.

1.4 125 Ps TSI DSG Highline mı?

Özellikle istediğiniz bir ekstra donanım varsa belirtir mısınız?

Evet aynı donanım. 

@ravendiAçıkçası 1.0 yeni motor olduğundan çekindim, uzun süre kullanacağımızdan kendini kanıtlamış olan motoru tercih ettim. Aslında comfort tdi almak da mantıklı amea hem çok km yapmayacağından hem de dizel motorun kısa mesafe kullanıma uygun olmayacağını düşüdüm. 

Geri