ANA KONU

Merhabalar değerli dostlar. Bugün hava güzel aracımı yıkatayım dedim :)  oto yıkmada aracımın temizlenmesini izlerken sanrufun sol ucunda sanki su birikiyor gibi gördüm. Dikkatle baktığımda sol taraf sağ tarafa göre bir tık daha içerde. Bu dengesizliği yaşayan oldumu daha önce . Serviste çözerlermi bu durumu birde tık tık ses yapıyor açık olunca 😢 

esas amacı 70 li 80 li yıllarda kliması olmayan araçların içinde aerodinamiği ve sessizliği bozmadan  yayla  esintisi yaratmak  olan sunroofun bugün bir golf için ek maliyeti ?

3420 tl (vergiler hariç)

önce %60 ötv'si eklenecek  +2052 tl

3420+2052= 5472 tl

birde bunun üzerine %18  kdv si +984,96 TL daha

sunroof= 6456 TL

işlevi açısından klimasız bir golfde düşünebilirdim tabi ! ama görünüm için beni aşıyor ne yazıkki.

şuda varki ! ben sunroofsuz araca binmem deyip işi 2. tura bırakmayacak %51 lik bi çoğunluk olduğuda kesin. 

bu durumda sunroofçular bi şekilde haklılar demektir. 

Bir iki gündür aklımı bir konu kurcalıyor. Araçla bozuk zeminlerden geçerken veya dönüşlerde gövde burkulduğu zaman yani dört tekerin de aynı yükseklikte olmadığında aracın her iki tarafından da kapı hizasından gacırtı sesleri geliyor.

Alt takım veya burçlardan geliyormuş izlenimine pek kapılmadım. Bir çok kişi yola çıktıktan bir süre sonra seslerin kesildiğini belirtmiş. Benim durumumda ise devam ediyor. Araç daha 9700 kmde.

Aynı durumu yaşayan veya fikri olan var mıdır acaba?

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Deathroll daha çok düşük hızlarda geliyorsa kapı fitillerinden olabilir. Vw araçlarda sık rastlanıyor bu soruna. 

Bir iki gündür aklımı bir konu kurcalıyor. Araçla bozuk zeminlerden geçerken veya dönüşlerde gövde burkulduğu zaman yani dört tekerin de aynı yükseklikte olmadığında aracın her iki tarafından da kapı hizasından gacırtı sesleri geliyor.
Alt takım veya burçlardan geliyormuş izlenimine pek kapılmadım. Bir çok kişi yola çıktıktan bir süre sonra seslerin kesildiğini belirtmiş. Benim durumumda ise devam ediyor. Araç daha 9700 kmde.
Aynı durumu yaşayan veya fikri olan var mıdır acaba?
Eğer B sütunu taraflarından geliyorsa aynı durumlarda ben de ara ara duyuyorum o sesi. Ama ben sunroofa bağlamıştım sebebini.

Sent from my iPhone using GolfTutkusu mobile app powered by Tapatalk

Eğer B sütunu taraflarından geliyorsa aynı durumlarda ben de ara ara duyuyorum o sesi. Ama ben sunroofa bağlamıştım sebebini.

Sent from my iPhone using GolfTutkusu mobile app powered by Tapatalk
Sunroof yok hocam benim araç ama B sütunu tarafından geliyor gibi.

@Deathroll daha çok düşük hızlarda geliyorsa kapı fitillerinden olabilir. Vw araçlarda sık rastlanıyor bu soruna. 
Evet hocam düşük hızdayken oluyor.

@Deathroll hocam merhaba kasım sonunda aldım bende aracımı 15.000 km de idi şuan 23.000 de benim araçta da belirttiğin şekilde (ancak direk burçlardan geldiğini tahmin ettiğim)hem sol hem sağ tarafda olmak üzere hafif bir gıcırtı sesi geliyordu özellikle evin otoparkından çıkarken hafif bir tümsek var çapraz geçiyorum.Üşenmedim servise gittim burçları yağlayacaklarını birçok golfde kronik olduğunu hatta kışın daha da yoğun olduğunu iletti bakıma kısa süre kaldığı için bakımda yapalım dedi (ek işçilik masrafı alınmaması adına)50 tl gibi ekstra bir ücreti olduğunu iletti.P.tesi kısmetse randevu aldım yıllık bakımda yaptırıcam bakalım umarım bu şekilde çözüme kavuşur.

diğim yol otoban

arkadaşlar 2015 tdi golf aracım orta konsoldan gıcırtı geliyor otoyol hariç bozuk tali yollarda genellikle elimi orta konsola dayadığım da ses kesiliyor ama genelde ses geliyor 

aracım 41 binde

ilk kez duydum bu gıcırtı sesini sorun nedir sizce?

zaten orta konsol sert plastik sorun gelmesi normal mi ?

@Deathroll hocam merhaba kasım sonunda aldım bende aracımı 15.000 km de idi şuan 23.000 de benim araçta da belirttiğin şekilde (ancak direk burçlardan geldiğini tahmin ettiğim)hem sol hem sağ tarafda olmak üzere hafif bir gıcırtı sesi geliyordu özellikle evin otoparkından çıkarken hafif bir tümsek var çapraz geçiyorum.Üşenmedim servise gittim burçları yağlayacaklarını birçok golfde kronik olduğunu hatta kışın daha da yoğun olduğunu iletti bakıma kısa süre kaldığı için bakımda yapalım dedi (ek işçilik masrafı alınmaması adına)50 tl gibi ekstra bir ücreti olduğunu iletti.P.tesi kısmetse randevu aldım yıllık bakımda yaptırıcam bakalım umarım bu şekilde çözüme kavuşur.
Bilgi için sağolun bende bakıma gittiğimde burçları yağlatayım aynı sıkıntı bende de var çünkü.

Silikon sprey çözüm olmadı bu gıcırtılara maalesef.

arkadaşlar 2015 tdi golf aracım orta konsoldan gıcırtı geliyor otoyol hariç bozuk tali yollarda genellikle elimi orta konsola dayadığım da ses kesiliyor ama genelde ses geliyor 

aracım 41 binde

ilk kez duydum bu gıcırtı sesini sorun nedir sizce?

zaten orta konsol sert plastik sorun gelmesi normal mi ?
tali ve bozuk yollarda gelmesi normal hocam araç ister istemez titreşime mağruz kalıyor., 10 yıl sonra üretilen araçlarda bu tür sesler daha da artacak konsolun her tarafı kablo vs. doldu taştı

Merhabalar arabayı yeni aldım 1ay olmadı geçen gün otobanda giderken bir taş sekti sağ farın üstüne buraya ne yaptırabilirim birşey yaptırmazsam burası paslanır mı ve genişleyip kanser gibi yayılır mı ? Ve son olarak arabanın kaputunun üstünde folyo var ama bu kısımlar koruma yok koruma olarak ne önerirsiniz 

Ekli dosyayı görüntüle 16250

Geri