ANA KONU

Tekerleklerden parktaki salıncak sallanınca ses gelir ya o şekilde bir ses var düşük hızda ilk kalkışta farkedebiliyorum neden olur?
 Yakin zamanda bu konudan bahsedilmisti forumda.kesinlikle bir sorun olmadigi aracin fren performansinin her zaman en ust seviyede olmasi icin disklerdeki nemin sensor tarafindan algilanarak hafif bir surtunmeyle nemin kurutulmasi esnasinda cikan ses oldugu ve cok kisa surdugu soylenmisti.kafaniz rahat olsun hocam

Araçta (1.4 TSI Manuel Highline)) her sey normal görünüyo.  Aracım yaklaşık 1900 km de

Sürüş esnasında herhangi bir aksaklık ya da "anormal" ses yok ama rölantide hem içeriden (nispeten daha hafif ama sonuç olarak normal tanıdık/bildik motor sesine ek olarak) hem de dışarıdan duyulan bir sürtme sesi var.  Çok kulak tırmalayan insanı telaşlandıran bir ses değil. Kaputu açtığımızda motorun sağ tarafından ya da sağ geriye doğru gelen bir ses bu.... Sesin dönen bir aksamdan geldiği belli; sanki, plastik bir aksam gevşemiş de ona dönen bir şey değiyo gibi, sesin karakteri stabil, artan azalan değil, şiddeti de değişmiyo... "Dokunmayın bana ben böyle burda dönüyorum işte böyle de bir ses yapıorum yapcak bişi yok" der gibi bi ses... Zararsız gibi görünüyo ama işte normal karakteristik TSI motor sesine eşlik ediyo, daha önce var mıydı bilmiyorum. Dün ilk kez duydum, hatta bugün yine çıkıp dolaştım durup çeşitli yerlerde dinledim en son da park ettikten sonra bi süre aracın çeşitli noktalarındna sesi dinledim. Yerini tespit edemedim ama motorun sağ tarafından sağ geriden geliyo gibi, dönen bir şeyin sesi yani bu kadar tarif edbiliyorum. Acaba şu yeni araçlarda birbirne alışan motor parçalarının çıkardığı seslerden mi ve de geçici midir die merak ediyorum, zira sıfır arçlarda belli bir km ye kadar motordan zaman zaman farklı seslerin geldiğini biliyorum/duyuyorum.. :/
Bu ses tar tar şeklinde ise daha önce başımıza gelmişti. Araba sadece rölantide iken bu ses geliyordu. Motorun orda yolcu tarafında ki borulara dokununca düzeliyordu. Dikkatli inceleyince bir borunun (yerini hatırlayamıyorum) plastik kelepçesi açılmıştı. Kapatınca düzeldi. Sizin ki de benzer olabilir. Açık kelepçe var mı bir göz atın.

Bu ses tar tar şeklinde ise daha önce başımıza gelmişti. Araba sadece rölantide iken bu ses geliyordu. Motorun orda yolcu tarafında ki borulara dokununca düzeliyordu. Dikkatli inceleyince bir borunun (yerini hatırlayamıyorum) plastik kelepçesi açılmıştı. Kapatınca düzeldi. Sizin ki de benzer olabilir. Açık kelepçe var mı bir göz atın.
En son akşam saatlerinde yine stop etmeden aracı dinlediğimde bu sesin gelmediğin fark ettim, bugün gün içinde tekrar kullanıp dinlerim, bakalım yine geliyo mu diye :)  

Teşekkür ederim :)

@19adm60

Öğlenleri ya da akşamları da oluyor mu dikkat etmedim ama önceden hiç olmuyordu nemdense sorun yok ama ben daha çok ön takım burçlar salıncaklar gibi şeylerden korktum.

Biliyorsunuz kumandalı anahtarın kapama düğmesine basıldığında camlar da kapanıyor; açma düğmesine basıldığında camlar da açılıyor.

Aracım yakın zamanda 1-2 kez servise gitti farklı sebeplerden, bugün farkettim bu özellik çalışmıyor. Menüde kontrol ettiğimde camlarla ilgili kısımlar normal. Konforlu açma falan var.

Ne olduğunu anlamadım.

Biliyorsunuz kumandalı anahtarın kapama düğmesine basıldığında camlar da kapanıyor; açma düğmesine basıldığında camlar da açılıyor.
Aracım yakın zamanda 1-2 kez servise gitti farklı sebeplerden, bugün farkettim bu özellik çalışmıyor. Menüde kontrol ettiğimde camlarla ilgili kısımlar normal. Konforlu açma falan var.
Ne olduğunu anlamadım.
Camları tam açıp tam kapatmayı deneyin hocam basılı tutarak tabi. Kapanma bittikten sonra 10 sn kadar tutun. Bu şekilde resetlenir düğmeler

Camları tam açıp tam kapatmayı deneyin hocam basılı tutarak tabi. Kapanma bittikten sonra 10 sn kadar tutun. Bu şekilde resetlenir düğmeler
Nasıl oldu bilmiyorum ama ertesi gün kendiliğinden düzeldi.

Teşekkürler

VW Phideon

VW Phaeton yerine geldi sanırım :)

2017-volkswagen-phideon-2016-geneva-motor-show_100547362_h.jpg

2018-Volkswagen-Phideon-For-Sale.jpg

2017-volkswagen-phideon-2016-geneva-motor-show_100547366_l.jpg

volkswagen-phideon-600x400.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çin için üretildi hocam, geleli epey oldu aslında. Geçen yıl Çin’de yapılan fuarlardan birinde tanıtılıp kısa süre sonra Çin’de satışa sunulduğunu hatırlıyorum. Dediğiniz gibi phaeton’un yerine gelmiş oluyor kendisi. Phaeton biraz daha özel bir üretimdi, el işçiliği az değildi, üretim sayısı epey azdı; bu model biraz daha fabrikasyon gibi göründü bana ama araştıracağım bir ara üretime dair bir şey bulursam paylaşırım.

Hayırlı akşamlar, serviste takılan parçaların garantisi ile ilgili konuşulmuştu daha önce, servis faturasında yazıyor takılan parçaların garantisi 2 yıldır diye, ilgililere duyurulur...

57c5b6c03b8fe68f2749ee328091ea12.jpg
Hocam parasını verip alırsanız tabiki garantili oluyor. Ama garantiden ücretsiz değişen parçalarda garanti süresi uzatımı söz konusu değil.

Hocam parasını verip alırsanız tabiki garantili oluyor. Ama garantiden ücretsiz değişen parçalarda garanti süresi uzatımı söz konusu değil.
Anladım hocam ufak bi ayrım söz konusu [emoji1360]

Arkadaşlar herkese selamlar,  acil bir durum var yardımlarınzı beklemekteyim. Araç 1.4 tsi allstar manuel şuan serviste. Araçta daha önce gerçekleşen bir onarımdan sonra ses başladı, bu ses için 3. Servis ziyaretim. Araçta kalkışta gaz verip bıraktığımda turbo sesinin hemen arkasında tırrrr (mekanik el freni sesine benziyor )diye bir ses geliyor. Bu araç ısınınca ve rampa gibi yük binen yerlerde çok daha rahatsız edici durumda. Ayrıca 1500 devirle 3000 devir arasında hızlanırken araçta sallanma tekleme gibi titreme oluşuyor. İkisi arasında bağlantı var mıdır bilemiyorum. Bildiğim şey servis bunu bu araçlarda bu ses (az önce bahsettiğim ses ) olması doğal, sistemden kaynaklanan ses gibi ifadelerle beni başından savmaya çalışması. Neden kaynaklanıyor olabilir bu ses, çözemedim ben . Sizin araçlarınızda var mı böyle bir ses , Fikri olan varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim. 

Üstatlar bagajın otomatik açılması için böyle birkaç video gördüm, zararı olur mu sizce bagajı kastıracak gibi ama?

8 dakika önce, Ysn yazdı:

Üstatlar bagajın otomatik açılması için böyle birkaç video gördüm, zararı olur mu sizce bagajı kastıracak gibi ama?

Zor bir şey değil aslında ama şu var daha sert yaylar olduğu için iç taraftaki yerlerden tutup kapatma imkanı ortadan kalkıyor haliyle bagaj kapağına sık temas edeceksiniz o zaman da kısa sürede boyada harelenme gibi durumlar oluşur. Bagaj kapağını sürekli elleme meselesi olmasa benim de aklımdaydı ama yağmuru çamuru da var o yönüyle kötü olacaktır. Bagaj için en uç kısıma krom trim olacaktı, onu kullanırsanız belki kullanışlı olabilir.

Golf 8’de olacak bir özelliktir ama şu an için bizde sorun yaratır, b-suv t-roc tanıtımına bakarsanız onda olan bir özellik. 

Geri