ANA KONU

merhaba arkadaşlar  2016 1.4 tsi aracımı   servisten ilk aldığımda   kaput filmi  yaptırmıştım    şuanda  aracın üstünde bayağı sırıtmaya  başladı  taş vurukları ,  lekelenme , renk değişimi ,çizikler     bunun ömrü nekadardır?   boyaya zarar verirmi     
Benim de aracımın üzerinde 4 yıldır duruyor. Artık sarardı. Yaza çıkarttırıp yenilemeyi düşünüyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@emany   aynı durumdayız galiba ...   ben geçende  sordum bir yere  3m  film  felan yapıyorum çok kaliteli felan oluyo dedi        nekadar dedim   1300  dedi !   çok pahalıma  geldi      veyada benimi saftirik gördü ne yaptı anlamadım valla...    benim asıl merak ettiğim  bunun  çok kalırsa boyaya zararı olurmu   

merhaba arkadaşlar  2016 1.4 tsi aracımı   servisten ilk aldığımda   kaput filmi  yaptırmıştım    şuanda  aracın üstünde bayağı sırıtmaya  başladı  taş vurukları ,  lekelenme , renk değişimi ,çizikler     bunun ömrü nekadardır?   boyaya zarar verirmi     
Kaput filmi kaliteli ise araca zarar vermez. Kalitesiz ise sökerken zararı olur. 2013 model aracımda 5,5 yıllık kaplamalar yeni yeni hafif sararmıştı. Dolu onarımı için kaputtaki film söküldüğünde hiç sorun yaşamadım, onca yıl güzelce korumuş. Kısacası sararma olayı kullanıma göre değişmekte. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
[mention=4423]DuzboruDownpipe[/mention] Kac yillik araciniz ?
2015 Temmuz üretimi. 2016 Mart’ta biz aldık daha önce hiç adam akıllı temizlememiştim servis arada bir tozunu almıştı o kadar. Yani yüksek ihtimal adam akıllı ilk temizlenmesi.

@AhmetCakmak  servisin  arabayı alırken yaptığı film , kaliteli olduğunu sanmıyorum      sökerken işallah dediğiniz gibi boyaya zararı  olmaz,    yeni kaput filmi için    ortalama fiyat   nedir bilginiz varmıydı 

2015 Temmuz üretimi. 2016 Mart’ta biz aldık daha önce hiç adam akıllı temizlememiştim servis arada bir tozunu almıştı o kadar. Yani yüksek ihtimal adam akıllı ilk temizlenmesi.
Cok guzel olmus, yeni gibi. Elinize saglik :)

Benimki de Mart 14 te 2 yillik olucak. Hic motora dokunulmadi. Servis bakiminda sordum motoru yikatmanin zarari var mi diye SD dedi ki 2017 den sonra WV yetkili servislere yikamayi yasaklamis oksitlenmeye neden oluyo diee.. Biz de yikamiyoruz, motor kiri sorun deilmis.. Ama tabi insanin icine sinmiyo kaputu acinca o hali. Sizinkine imrendim :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cok guzel olmus, yeni gibi. Elinize saglik [emoji4]
Benimki de Mart 14 te 2 yillik olucak. Hic motora dokunulmadi. Servis bakiminda sordum motoru yikatmanin zarari var mi diye SD dedi ki 2017 den sonra WV yetkili servislere yikamayi yasaklamis oksitlenmeye neden oluyo diee.. Biz de yikamiyoruz, motor kiri sorun deilmis.. Ama tabi insanin icine sinmiyo kaputu acinca o hali. Sizinkine imrendim [emoji4]
Yıkamaya ben de karşıyım. Apc alıp 1/7-1/8 oranında falan sulandırıp fırça ile temizleyebildiğiniz her yeri temizleyin. Sonra mf bezle silin. Ben bu iş için Valet Pro’nun fırçalarını kullandım 2 adet vardı biri kalın biri ince. Dar yerleri ince fırça ile temizledim. Ondan sonra bu temizliği korumak için bir koruyucu şart bence. Bütçeniz dahilinde alabileceğiniz koruyuculardan alıp pedle uygularsanız benim elde ettiğim sonucu elde edersiniz.

@Murat Kubali Kaliteli olanlar 1000-2000 aralığında hocam, yani en azından benim fiyat aldığım 4-5 farklı yer bu fiyat bandında teklif verdi. Dandik folyo çekenler de var ama boyaya zarar veriyor sökerken. O yüzden tavsiye edilmiyor pek. Bu fiyatlar olunca da 2018 model aracım için erteledim biraz kaput folyosunu.

Manuel de debriyaja basarak calistiriyoruz ya kontagi kapatirken de debriyaja basmak gerekir mi ? Bir anlami var mi ?

@Murat Kubali Dostum bende sifir araci aldigimda yaptirmamistim.Bir yil oldu gecen baktim bir iki yas izi var 400 e Solar Guard yaptirdim Bursa da.Ama en fazla 3.yilda gel değiştirelim dedi yapan arkadaş.Normalde 2 yilda degismesi gerekiyormus.

@fanajal      benimde 3 yıl oldu ..  değişim zamanı geldi  galiba      teşekkürederim  eyvallah kardeşim saolasın 

@Golf835 Debriyaja basarak motoru stop etmenin bir anlamı yok. Çalıştırıken basılmasının sebebi viteste iken yanlışlıkla marşa basılmasını önlemek.

Geri