Hocam golflerde kızaklama dediğimiz olay oluyor fren mesafesi sınıfında pek iyi değil bu konuda. Brembo profesyonel fren paketleri var çok düşünmüştüm ama fren dediğimiz olay. Abs beyni, balata ,disk ,lastik hepsiyle bağlantılı. Optimum şartlarda stok sistemlerde genelde hep bu işi yapıyor.Düşük hızda 40-50 kmh saert frende kayıyor araç bu da duruş mesafesini uzatıyor normal mi bu durum?
Merhaba hocam;Merhaba,
Aracim DSG ve sanzimaninda herhangi bir sorun yok.
Sehir icinde kullanimda auto-hold surekli acik kullaniyorum. start-stop'u ise son zamanlarda kullanmamaya basladim zira marsh'in omrunu tuketiyor gibi bir his peyda oldu icimde. Ama nedense mantigim "eger auto-hold kullaniyorsan, start-stop'u da kullanmalisin" gibi fikirler sokuyor kafama.
Normal kullanimda auto-hold cok ihtiyac duymuyorum ancak suana kadar hic kapatmadim. DSG'nin iyiligi icin auto-hold ve start-stop kullanimi hakkinda bilgi almak istiyorum. Bunlari beraber duzenli kullanmak mi iyidir yoksa ihtiyac duyulmadigi hallerde surekli kapali tutmak mi?
Cevaplariniz yada konuya dair daha onceki aciklamalari icerir linkler icin simdiden tesekkur ederim.
Ön burçlarda kronik Hocam, serviste özel bir yağ ile yağlıyorlar. Servise uğrarsanız yağlayacaklardır.Kisa bir sure once bir yerde Grand Cherooke arac kiralamistim 2016 model daha 3k km'de. Aracla giderken amortisorlerden gelen gicirdama sesi beni sasirtmisti. Bozuk yolda ve ozellikle de hiz tumseklerinde aracin on ile arka kisimlari ayni hizada olmayinca aracin on ve arka kismindan sirayla resmen bir gicirti sesi duyuyordum. Kiralik oldugu icin umrumda degildi, nitekim bir haftalik cok uzun bir yolculuktan sonra bu gicirtilarin araci surdukce gittigini farketmistim.
Simdi, golf ile de ayni gicirtilari duyuyorum ozellikle sabah saaatlerinde ise giderken. Uzun mesafelerde yada cok surumlerde gicirtilar ya yok oluyor yada ben duymaz oluyorum emin degilim. Gecenlerde arkadasin 2016 golf'e bindim onda da var bu tur sesler. Ben mi hassasim yoksa gercekten boyle amortisor gicirtilari, bozuk yolda fazla takirti var mi bu aracta? (balatadan gelen sesi biliyorum, bu bahsettigim sesin amortisorden ve bagaj tarafinda bir yerden geldigine eminim)
CEvaplariniz icin tesekkur eerim.
Değerli HocamDeğerli hocalarım birşey danışmak istiyorum. Bu sabah farkettim. Komşulardan biri pasifik mavi bir golf almış ve benim aracın yanına parketmiş. Ön kaputla vw logosu arasındaki boşluk onda biraz daha fazla ve daha nizami. Benimkinde bir hizalama sorunu var gibi. Tam logonun oldugu yerdeki eğimli yerde Sanki hafif bi asimetri var. Dikkatlerinize sunuyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 9546
Değerli Hocam
Mühendis misiniz?
Genellikle onlar meslek alışkanlığına bağlı olarak bu tip hataları yakalayabilirler.
Açıklık bariz.
Şayet bir kaç milimetrik hata kabul edilebilir değerle diye ısrar ederlerse siz de kaput kilidini bağlı bir ayar ise yaptırmak konusunda ısrar ediniz. Doğuş merkeze mail atacağım diyerek onları harekete geçirebilirsiniz.
Kabul ederlerse ustayla görüşülmesini isteyin ve "Ancak kaput vidaları ayalanması ile düzelecek mi?" Sorunuz yanıt evet ise ellemetmeyiniz. Çünkü bu defa satarken işlem görmüş sanılıyor kaput.
Önemli dipnot: size söylediğim sırayla söylemeniz iyi olur eğer önce kaput bağlantısı konusuna girerseniz topu taca atmak için direkt kaput vidaları diyebilirler [emoji4]
Benim o logo ile kaput arasinda bariz bir bosluk var, arkadasin arabasi ise sizinki gibi daha dar. Tesadufen yanimizda kaporta ustasi da varken bu neden boyle ayrik da digeri daha yakin diye sordum. O da, yakin olan aracin kaportasinin yan sanayi oldugunu soylediMühendis değilim ama simetri hastalığım var sanırım hocam![]()
Bakıma gittiğim zaman dediğiniz şekilde yapıcam artık.
Sıfır araç alıp da boya ve değişen çıkan hikayeleri duydukça insan paranoyak oluyor. Kaput mu değişti yoksa diye aklıma gelmedi değil.
Teşekkür ederim hocam. Sorucam bir ara. Diğer arkadaşlardan da bu konu hakkında fikri olan varsa belirtirlerse sevinirim. Belki de normal bir durumdur birçok kişide varsa. Sıfır aldım aracı Doğuş Oto Bursa'dan. Bi yamukluk olacağını sanmıyorum ama yine de temkinli olmakta fayda var tabii.Benim o logo ile kaput arasinda bariz bir bosluk var, arkadasin arabasi ise sizinki gibi daha dar. Tesadufen yanimizda kaporta ustasi da varken bu neden boyle ayrik da digeri daha yakin diye sordum. O da, yakin olan aracin kaportasinin yan sanayi oldugunu soyledi [emoji4] Bunu benim anlamam mumkun degil ama usta bakinca dokununca biliyor bir sekilde. Bu sizinkinin de oyle oldugu anlamina gelmiyor tabiki. Duruma gore onlem alin diye belirtmek istedim.
Hocam sanki sizinkinde de belli belirsiz bir asimetri var. Benimkinin tam tersi tarafa. Diğer kesişim noktalarına bakmadım ben henüz.Hocam benimki bu şekilde sizin araçla karşılaştırın. Benim araçta 2014 yılı Bursa Doğuş çıkışlı bu arada. @riverside
Aklıma gelmiş iken sorayım farlarla kesişme noktaları nasıl simetrik mi logonun olduğu kısım simetrik değil ise farların olduğu bölgede de kayıklık olması muhtemel.
Ekli dosyayı görüntüle 9553