fcsrn
Moderatör
Km olarak ölçmedim hiç. Focus'ta uyarı lambası yok, yolculuk bitip araç rölantiye döndüğünde anlık tüketim normalde 0.4-0.5 oluyor. Dejenerasyon sırasında 0.8-1.0 oluyor ve temizlik yaptığını anlıyorum ve kapıyı açtığımda fanın çalıştığını duyuyorum ve stop etmiyorum aracı.Eren hocam opet'ten alınan son yakıttan sonra kaç km'de bir DPF temizliği yaptı araç..? Uyarı lambası yaparak aktif mi yoksa lamba yakmadan pasif mi yapıyor? Benim Golf'te trafiğin yoğunluğuna göre her 250-300km bir "pasif" rejenerasyon yapıyor., tabii şehiriçi olduğundan uzun süreli tüketimde ortalama hız 15-20km falan yani çok düşük., Bu zamana kadar DPF 'yi çok doldurarak (yakılacak atıkları) biriktirmedim yani hiç lamba yakarak aktif rejenerasyona düşürmedim., Aracın km-sıfırlama tuşunu dpf için kullanıyoruz anasını satayım., Ben Shell kullanıyorum hatta Shell Türkiye'nin işletmesini yaptığı istasyonlardan alıyorum., Shell daha kaliteli ama daha az yol gidiyor deniliyor yani ben İstanbul trafiğinde sakin kullanımda 1 depo ile 740km'yi geçemedim şuana kadar..
Moderatör tarafında düzenlendi: